Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Trocha chvály (a hany) na Ubuntu :-)  (Přečteno 3799 krát)

Lovap

• Návštěvník
Trocha chvály (a hany) na Ubuntu :-)
« kdy: 11 Října 2009, 12:44:07 »
Zdravím
Ubuntu (9.04) som si nainštaloval (k Win Vista a Mandrive) pred pár mesiacmi a používam ho doteraz. Takže najprv trocha tej hany:
 - debilný sračkoidno-farebný vzhľad a debilná multi-kulti-friendship filozofia (pre mňa, samozrejme - každý sme nejaký)
preto prvé čo so urobil je nahodil tému Dust a default Gnome ikony a podľa návodu na Mandrive redukcia panelov na jeden dolný (kto vymyslel horný panel je divný - pár krát sa mi stalo, že som namiesto zrušenia aktuálneho okna klikol na čosi na hornom paneli) - nabudúce možno skúsim len horný panel dať dole a spodný vpravo  - uvidíme.
Ak mi kvôli odporu k default téme Ubuntu odporučíte Mint: skúšal som a paráda. Jediný (ale najzávažnejší) problém je, ž nemá široku ČR/SR komunitu a tým pádom som v keli - po anglicky len trochu habkám ...
 - trocha problémov s Grub-om  - nešlo mi nabootovať ani do Mandrivy, ani do Windowsov (vyriešené)

No a teraz trocha tej chvály:
 - pretože je to najrozšírenejšia distribúcia - podpora na kde-čo a návody na kopec vecí
Podľa návodu na Root.cz som spojazdnil vdpau akceleráciu videa cez grafickú kartu, takže vyťaženie procesora na 100% pri HD filmoch je minulosťou. Najviac ma ale dostalo to, že systém podporuje Creative Zen!!! Paráda! A prišiel som na to vlastne náhodou: bol som nabootovaný v PCLOS-e a strčil som do USB-čka môj Zen, reku nech sa nažere. Aj som naňho zabudol a rebootol som do Ubuntu a išiel preč. Po príchode späť som objavil na ploche nejakú neznámu ikonku s názvom CreativeLabsLtd. (za názov neručím :-) ). Klikol som naňu a normálne som skoro padol na zadok (našťastie som sedel :-) ) - objavil sa komplet prístup do Zen -u - môžem mazať a presúvať súbory a tak. Doteraz na Mandrive išiel len prístup k rozširujúcej karte, nie k internej pamäti prístroja. No úplne super. A to bez sťahovania čohokoľvek (teda ak to niečo nesťahovalo samo, ale to asi nie).

premet

• Host
Re: Trocha chvály (a hany) na Ubuntu :-)
« Odpověď #1 kdy: 11 Října 2009, 12:50:14 »
A co my s tím ?  ???
Takových témat tu už bylo a jsou úplně k ničemu  8)

Pavel Půlpán

« Odpověď #2 kdy: 11 Října 2009, 12:51:25 »
Takovéto výlevy jsou hodny do blogu, nikoliv do fóra, kde se toho hned někdo chytne a bude slovíčkařit. Tak pro příště. ;)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #3 kdy: 11 Října 2009, 12:56:59 »

Ak mi kvôli odporu k default téme Ubuntu odporučíte Mint: skúšal som a paráda. Jediný (ale najzávažnejší) problém je, ž nemá široku ČR/SR komunitu a tým pádom som v keli - po anglicky len trochu habkám ...

Preco by si mal byt v keli? Mint je len akesi "vylepsene" Ubuntu, takze vsetky prikazy z Ubuntu mozes pouzit aj tam. Ale aj bez prikazovej riadky je v Minte taka hromada GUI konfiguracnych nastrojov, ze si ten system urcite mozes pomocou nich spravovat. A vacsinou su tie nastroje aj lokalizovane - mozno nie vsak uplne do slovenciny - zkus cestinu - tam to bude lepsie!
Ale pripada mi blbost instalovat Mint len koli vzhladu - pokukaj na fore a najdes hromadu navodov, ako si Ubuntu vizualne vylepsit - trebars a la MAC... 
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Lovap

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Října 2009, 13:10:52 »
A co my s tím ?  ???
Takových témat tu už bylo a jsou úplně k ničemu  8)
Takovéto výlevy jsou hodny do blogu, nikoliv do fóra, kde se toho hned někdo chytne a bude slovíčkařit. Tak pro příště. ;)
Nemyslím - pokiaľ som si všimol je to "Obecná diskuse" kde sú vtipy, konšpiračné teórie a podobné kravinky, tým pádom ani neočakávam nejaké rady. Len som chcel dať na toto fórum, ktoré mi sem-tam celkom slušne pomohlo, moje postrehy a môj náhľad na Ubuntu.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #5 kdy: 11 Října 2009, 13:28:24 »
Kdybys' nepoužíval zbytečně silná slova, možná by ses dočkal skutečné diskuze...

Taky nevím, co ti vadí na multi-kulti filozofii, protože jestli budeš chtít čistě bílý OS, tak se obávám, že nemáš šanci  ;D
Chápu, že hodně firem si na to jen hraje, a v jiných oblastech to vůbec nefunguje, ale zrovna software (hlavně FOSS) je jedinečnou ukázkou toho, že to jít může.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Lovap

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 11 Října 2009, 13:38:56 »
Ále nie - nemám na mysli nič biele :-) Len je to celé také ... nejaké ... sladké, sa mi zdá. Iné distrá nejako nezdôrazňujú nejakú spolupatričnosť ľudí a funguje to. No nič som trocha odľud, možno je to tým :-) Trocha temnoty by nezaškodilo, čo tak skúsiť Ubuntu Satanic edition :-)

premet

• Host
« Odpověď #7 kdy: 11 Října 2009, 13:41:57 »
Ále nie - nemám na mysli nič biele :-) Len je to celé také ... nejaké ... sladké, sa mi zdá. Iné distrá nejako nezdôrazňujú nejakú spolupatričnosť ľudí a funguje to. No nič som trocha odľud, možno je to tým :-) Trocha temnoty by nezaškodilo, čo tak skúsiť Ubuntu Satanic edition :-)
Nech sa ti páči   8)http://ubuntusatanic.org/news/

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 11 Října 2009, 13:43:15 »
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Lovap

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 11 Října 2009, 13:48:35 »
Nech sa ti páči   8)http://ubuntusatanic.org/news/
No to je už lepšie :-)

Pavel Půlpán

« Odpověď #10 kdy: 11 Října 2009, 13:53:46 »
Nj, úplně jsem na konspiraci zapomněl... že ty taky kuješ nějaký pikle?! 8)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #11 kdy: 11 Října 2009, 14:21:37 »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Martin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 11 Října 2009, 16:51:07 »
souhlas, prisernost  :o ;D
-[ AMD Athlon 1GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 7000 32MB, WD 200GB, WD 30GB - Xubuntu 8.04 Hardy Heron ]-

Lovap

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 11 Října 2009, 17:29:05 »
souhlas, prisernost  :o ;D
Nesúhlas, nepríšernosť  ;D Celkom sranda  :)

Walard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 12 Října 2009, 13:19:25 »
Tak si vytvoř vlastní motiv  :D či jiný např. na gnome art.  ;D
« Poslední změna: 12 Října 2009, 13:20:57 od Walard »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.