Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nenabiha Kubuntu  (Přečteno 6116 krát)

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Nenabiha Kubuntu
« kdy: 21 Října 2006, 00:13:09 »
Zdravim...pln nadseni jsem si po koupi ethernetovyho ADSL modemu konecne nainstaloval Kubuntu (GNOME mi nesedi)...mam ale par problemu...

1) Fonty - na hodne strankach se mi stava, ze diky tem fontum, co jsou v Kubuntu, jsou nejaky napisy na tlacitkach "vystrceny" mimo...nebo dokonce nevidim cast textu, protoze je napevno nastrcena v malym okynku a vejde se tam toho textu jen cast...je to jen detail...na reseni prijdu sam...to ani nekomentujte, chtel sem se jen sverit :)

2) Kdyz zapnu pres konzoli Konqueror, tak to v ni vypisuje nejaky chyby (nejakej device input nebo tak...kdyztak to sem hodim az se dostanu do Linuxu). Kazdopadne se divim, ze ty chyby tam jsou hned po cisty instalaci Kubuntu...Konqueror kazdopadne funguje, tak mi to zatim nevadi...

3) Po nainstalovani Krusaderu nesel root rezim...nejaky chyby s MIME...nasel sem tady na foru odpoved...ale proc k tem chybam doslo...vzdyt sem nic spatne neudelal, jen jsem spustil *.deb balicek a nainstaloval krusadera...Kazdopadne taky sem si opravenim tyhle chyby vyhazel chyby, co mi psal Firefox v terminalu (kupa nejakejch CRITICAL chyb)

4) Nekdy se mi stane, ze neco spustim, treba Pridat/Odebrat Programy a nic se nestane...proste nic...az napodruhy...nebo vypinam Firefox a on jeste dobu po vypnuti truni dole na liste a hrabe mi comp...sakra to je stabilita?

5) Nainstaloval sem ovladace na NVidiu pres navod co tady mate (Prvni kroky po instalaci Ubuntu z CD...nebo tak nejak)...a ejhle...uz ani nespustim Kubuntu...nabehne mi jen ten obrazek modryho kolecka, pod nim nazev Kubuntu a nic vic...

Sorry za muj misty kritickej ton, ale asi sem zvyklej z Windowsu na to, ze kdyz mam cistou instalaci, ze mi vsechno funguje a pak uz je to jenom horsi...zatimco tady mi vsechno blbne a musi se do toho vsemozne zasahovat nez se to vyladi...Ja se na Kubuntu fakt tesil...mrte...ale zatim mi jen hazi klacky pod nohy

Pavelp

• Host
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 21 Října 2006, 08:09:44 »
Zdaleka nejsem Ubunti guru, ale doporucuju, pokud mozno instalaci z Alternate CD, vezi 6.06 LTS. Pri konfiguraci pak postupovat VEELMI pomalu a s rozmyslem. Je potreba hned po instalaci povolit dalsi repozitare a ihned provest aktualizaci.
Ubuntu nema defaultne nainstalovane cestiny, je potreba je tam dodat.
Moje zkusenost s root krusaderem je slusne nevyslovitelna, doporucuju nepouzivat. Osobne to resim tak, ze si spustim jednu konzolu s pravy roota a v ni spoustim MC.
Nvidia ovladace mam a funguji dobre i s akceleraci ve verzi z Ubuntu.
K ostatnimu se vyjadrit nemohu.
PP.

PS. Za kritiku se neomlouvejte, oni ti borci tady to sice neradi slysi, ale ja rikam jen houst ...
« Poslední změna: 26 Října 2007, 00:29:47 od Anna Taliánová »

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #2 kdy: 21 Října 2006, 09:27:40 »
Uz sem poresil to, ze to nenabiha tak, ze sem tam ve woknech (do konzole sem se nedostal) nahral xorg.conf z live DVD (btw. nevidim rozdil mezi DVD a CD, stejne mi to vsechno jako cestinu a tak tahalo z netu)...ted tam mam ale nekde nainstalovany nejaky blby ovladace nvidie, ktery nefungujou, taky tam mam easyubuntu, ktery nejde spustit a ani nevim jak ho odinstalovat...firefox mi zase vyhazuje tuny chyb (jen kdyz ho spoustim pres konzoli) a ani mi nejde spustit adept...teda jde, ale pise, ze nebudu moct nic menit i kdyz tam napisu heslo...asi proto, ze mam nekde na pozadi spusteny to easyubuntu, nebo co...asi to nainstaluju cely znova a projdu si tady nejakej navod...kdyztak mi sem nekdo hodte nejakej odkaz s navodem co delat hnedka po instalaci Kubuntu...ale nechci zase neco, kde u tretiho bodu (priblizne) mi to napise chybu prestoze sem predchozi dva body proved bez chyby...
« Poslední změna: 26 Října 2007, 00:31:09 od Anna Taliánová »

Pavelp

• Host
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #3 kdy: 21 Října 2006, 21:51:04 »
Lukas Svoboda ma ty navody ve sve signature, nejdete si nejaky jeho prispevek.

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #4 kdy: 21 Října 2006, 22:34:06 »
Takze co mi pise Firefox...

X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 154
  Major opcode:  143
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device
Failed to open device

(Gecko:5294): Gdk-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_from_drawable: assertion `gdk_window_is_viewable (src)' failed

(Gecko:5294): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_n_channels: assertion `pixbuf != NULL' failed

(Gecko:5294): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_bits_per_sample: assertion `pixbuf != NULL' failed

(Gecko:5294): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_width: assertion `pixbuf != NULL' failed

(Gecko:5294): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_height: assertion `pixbuf != NULL' failed

(Gecko:5294): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_rowstride: assertion `pixbuf != NULL' failed

(Gecko:5294): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

(Gecko:5294): Gdk-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_from_drawable: assertion `gdk_window_is_viewable (src)' failed

(Gecko:5294): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_n_channels: assertion `pixbuf != NULL' failed

(Gecko:5294): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_bits_per_sample: assertion `pixbuf != NULL' failed

(Gecko:5294): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_width: assertion `pixbuf != NULL' failed

(Gecko:5294): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_height: assertion `pixbuf != NULL' failed

(Gecko:5294): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_get_rowstride: assertion `pixbuf != NULL' failed

atd. atd. atd. ... ... ... (samy criticaly, je toho mrte)

Kazdopadne tu prvni cast s tim X Error sem uz jednou vyresil (nekde tu byl navod)...ale to mi pisou snad vsechny programy co spoustim z konzole...Spis mi vadi ta druha cast...

Jo, jeste detail...nevim proc, ale nejde mi zarovnani ikon do mrizky...proste to nereaguje...to by melo, ne? :D
« Poslední změna: 26 Října 2007, 00:32:04 od Anna Taliánová »

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #5 kdy: 22 Října 2006, 01:06:26 »
Mam pro vas jeste jeden dotaz...sice vim, ze mi nepomuzete (a to nejen proto, ze ste mi doted nepomohli), ale i proto, ze na to proste nemate :D Ptal sem si i na linuxquestions.org pred par tejdny kdyz sem to resil na SUSE 10.1 a taky mi nepomohli...kdyz mi pomuzete, tak smekam...

Takze: Kdyz jedu na nvidia driverech, nejde mi rozliseni 1280x1024 (monitor pise "Out Of Range")...kdyz jedu na nv driveru, tak mi to jde...jinymi slovy staci jen zmenit v xorg.conf Driver a uz to jde/nejde

muj xorg.conf:

Section "Files"
   FontPath   "/usr/share/X11/fonts/misc"
   FontPath   "/usr/share/X11/fonts/cyrillic"
   FontPath   "/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
   FontPath   "/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
   FontPath   "/usr/share/X11/fonts/Type1"
   FontPath   "/usr/share/X11/fonts/100dpi"
   FontPath   "/usr/share/X11/fonts/75dpi"
   # path to defoma fonts
   FontPath   "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
   Load   "bitmap"
   Load   "ddc"
   Load   "dri"
   Load   "extmod"
   Load   "freetype"
   Load   "glx"
   Load   "int10"
   Load   "type1"
   Load   "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Generic Keyboard"
   Driver      "kbd"
   Option      "CoreKeyboard"
   Option      "XkbRules"   "xorg"
   Option      "XkbModel"   "pc104"
   Option      "XkbLayout"   "us"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Configured Mouse"
   Driver      "mouse"
   Option      "CorePointer"
   Option      "Device"      "/dev/input/mice"
   Option      "Protocol"      "ExplorerPS/2"
   Option      "ZAxisMapping"      "4 5"
   Option      "Emulate3Buttons"   "true"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "stylus"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "stylus"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "eraser"
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "eraser"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "cursor"
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "cursor"
EndSection

Section "Device"
   Identifier   "NVIDIA Corporation NV43 [GeForce 6600 GT]"
#   Driver      "nvidia"
   Driver      "nv"
   BusID      "PCI:1:0:0"
   Option      "true"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "BenQ FP731"
   Option      "DPMS"
   HorizSync   31-81
   VertRefresh   56-76
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Device      "NVIDIA Corporation NV43 [GeForce 6600 GT]"
   Monitor      "BenQ FP731"
   DefaultDepth   24
   SubSection "Display"
      Depth      1
      Modes      "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      4
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      8
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      15
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      16
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      24
   EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
   Identifier   "Default Layout"
   Screen      "Default Screen"
   InputDevice   "Generic Keyboard"
   InputDevice   "Configured Mouse"
   InputDevice     "stylus" "SendCoreEvents"
   InputDevice     "cursor" "SendCoreEvents"
   InputDevice     "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Section "DRI"
   Mode   0666
EndSection

Jeste poznamka: HorizSync a VertRefresh jsou v poradku dle vyrobce monitoru...
« Poslední změna: 26 Října 2007, 00:33:07 od Anna Taliánová »

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #6 kdy: 22 Října 2006, 04:01:53 »
Vy snad spite nebo co :)

Jeste dotaz...nevygoogloval sem to nikde...jak se odstranej tapety, ktery si v KDE nainstaluju...nasel sem kam se ukladaj, ale kdyz sem nejaky odstranil, tak KDE se tvari, ze jsou porad nainstalovany :(

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #7 kdy: 22 Října 2006, 04:22:59 »
Si tu fakt pripadam jak trapak jak sem furt pisu solo...kazdopadne uz sem si opravil tu chybu:

Failed to open device
Failed to open device

Stacilo zakomentovat v ServerLayout stylus a eraser...takze pro pripadny googlisty to sem napisu...(i kdyz da se to vygooglit i jinde)

# InputDevice     "stylus" "SendCoreEvents"
   InputDevice     "cursor" "SendCoreEvents"
# InputDevice     "eraser" "SendCoreEvents"
« Poslední změna: 26 Října 2007, 00:34:04 od Anna Taliánová »

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #8 kdy: 22 Října 2006, 22:23:26 »
Vy na me proste normalne kaslete :))
« Poslední změna: 26 Října 2007, 00:34:21 od Anna Taliánová »

zigi

• Aktivní člen
  • *
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #9 kdy: 23 Října 2006, 10:18:19 »
Citace: 3x3cut0r
Zdravim...pln nadseni jsem si po koupi ethernetovyho ADSL modemu konecne nainstaloval Kubuntu (GNOME mi nesedi)...mam ale par problemu...

1) Fonty - na hodne strankach se mi stava, ze diky tem fontum, co jsou v Kubuntu, jsou nejaky napisy na tlacitkach "vystrceny" mimo...nebo dokonce nevidim cast textu, protoze je napevno nastrcena v malym okynku a vejde se tam toho textu jen cast...je to jen detail...na reseni prijdu sam...to ani nekomentujte, chtel sem se jen sverit :)

2) Kdyz zapnu pres konzoli Konqueror, tak to v ni vypisuje nejaky chyby (nejakej device input nebo tak...kdyztak to sem hodim az se dostanu do Linuxu). Kazdopadne se divim, ze ty chyby tam jsou hned po cisty instalaci Kubuntu...Konqueror kazdopadne funguje, tak mi to zatim nevadi...

3) Po nainstalovani Krusaderu nesel root rezim...nejaky chyby s MIME...nasel sem tady na foru odpoved...ale proc k tem chybam doslo...vzdyt sem nic spatne neudelal, jen jsem spustil *.deb balicek a nainstaloval krusadera...Kazdopadne taky sem si opravenim tyhle chyby vyhazel chyby, co mi psal Firefox v terminalu (kupa nejakejch CRITICAL chyb)

4) Nekdy se mi stane, ze neco spustim, treba Pridat/Odebrat Programy a nic se nestane...proste nic...az napodruhy...nebo vypinam Firefox a on jeste dobu po vypnuti truni dole na liste a hrabe mi comp...sakra to je stabilita?

5) Nainstaloval sem ovladace na NVidiu pres navod co tady mate (Prvni kroky po instalaci Ubuntu z CD...nebo tak nejak)...a ejhle...uz ani nespustim Kubuntu...nabehne mi jen ten obrazek modryho kolecka, pod nim nazev Kubuntu a nic vic...

Sorry za muj misty kritickej ton, ale asi sem zvyklej z Windowsu na to, ze kdyz mam cistou instalaci, ze mi vsechno funguje a pak uz je to jenom horsi...zatimco tady mi vsechno blbne a musi se do toho vsemozne zasahovat nez se to vyladi...Ja se na Kubuntu fakt tesil...mrte...ale zatim mi jen hazi klacky pod nohy
1] neni jasne v cem .. v jakem webovem prohlizeci .. resi: zkus jine fonty

2] zkusit priste vic potrapit google

Citace
Launching GUI apps from the commandline would throw errors like:

Major opcode:  143
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device

The fix was to remove the unwanted wacom tablet config lines in xorg.conf
3] nepouzivam krusaderera a firefoxe, takze to ti nepomuzu ;)

4] to s tebou musim souhlasit, vypada to, ze kdesu se obcas nepodari spravne spustit

5] mam integrovanou inteli grafarnu, tak to me taky netrapi ;)
..:: be free - use kubuntu ::..

daro

• Návštěvník
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #10 kdy: 23 Října 2006, 11:23:28 »
pre 3x3cut0r:
Necuduj sa, ze ti nikto neodpoveda, ked postujes o 4 rano. keby som bol unix guru, tak ta asi zastrelim za ten ton...

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #11 kdy: 23 Října 2006, 12:02:21 »
zigi: Google sem uz potrapil a na chybu sem prisel, stacilo se podivat o dva prispevky nahoru...kazdopadne nevygoogloval sem co s tim zarovnanim ikon do mrizky, taky sem neprisel na to, jak odstranit ty nainstalovany tapety, zrejme se to uklada do nejakyho configu a uz vubec nevim co s tim rozlisenim...

Zkratka vy dva ste sem vubec nemuseli psat, ziki, protoze mi nepomoh s nicim a daro, protoze taky neumi cist...sice sem postoval ve 4 rano, ale odpoved nebyla ani ve 4 rano dalsi den...

Jinak pribyla dalsi chyba (pro ty, co mi tak skvele pomahaj)...Chtel sem si nainstalovat  Javu pres Adepta, ale instalace se sekla, kdyz sem dal detaily, tak tam nabehlo neco jako terminal, kde bylo neco jako instalacka :) ... vubec to na me ale nereagovalo, takze sem tu instalaci musel vypnout a ted tu Javu nemuzu ani nainstalovat, ani odinstalovat...mam tam jen moznost upgrade a vadi mi to tam...kazdopadne kdyby nekdo nechapal o cem mluvim (ale snad vsichni chapou, protoze uz asi trikrat se mi pri instalaci pres Adepta stalo, ze sem v detailech mel instalacku, co sem musel odklikat)...tak kdyby nekdo nechapal, popisu lip...

...ale vy se na me stejne vykaslete a ja budu muset travit drahocennej cas googlovanim...
« Poslední změna: 26 Října 2007, 00:35:40 od Anna Taliánová »

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #12 kdy: 23 Října 2006, 12:20:59 »
Opravdu si myslite, ze na prispevek psany takovym tonem nekdo bude reagovat? Pisete, ze vas cas je prilis drahocenny na to, abyste jej travil googlovanim a hledanim reseni vasich problemu. Skutecne jste presvedcen o tom, ze nas cas je mene drahocenny nez ten vas a ze jej po tech vasich hysterickych vylevech ihned zacneme travit hledanim a resenim vasich problemu? Opravdu to podle vas v zivote takhle chodi?

Pavelp

• Host
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #13 kdy: 23 Října 2006, 13:36:52 »
Toz, uberem adrenalinu. Taky jsem instaloval Javu v Adeptovi, a cekal a cekal... nez jsem pochopil, ze v terminalu chce potvrzeni licencnich podminek. Ten terminal je ovsem nekde schovany .....
Vrele doporucu zakladni instalace a upgrady delat pomoci aptitude v rootovske konzoli, nez autori nekterych baliku pochopi, ze kombinace grafickeho frontendu a konzoloveho konfiguratoru je ponekud obskurni.

A s tim ostatnim - LS ma pravdu, predsedo ....

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #14 kdy: 23 Října 2006, 14:09:32 »
Me uz to nejak nebere...zacal sem tenhle thread uplne v pohode...trochu nastvanej jako asi kazdej, kdo zacina s Linuxem, travi u nej mrte casu a stejne mu toho spoustu nefunguje...ale fakt v pohode...a vlastne sem skoro i skoncil v pohode...moje hlaska "vy na me proste normalne kaslete" koncila smajlem, jestli si toho nekdo nevsim :) .. to proto, ze uz mi pridalo docela vtipny, jak sem si tady psal sam pro sebe...nastval sem se az z toho, co mi tady zacali dva lidi psat...a pro pana Svobodu: necekam, ze za me nekdo bude googlovat, ale pokud mate nekdo stejny zkusenosti, tak sem doufal, ze se podelite...pochybuju, ze sem jedinej, koho stve, ze kdyz si nainstaluje wallapapery do KDE, tak mu nejdou odinstalovat, nebo ze sem jedinej, komu nejdou srovnat ikony do mrizky...to mi nerikejte...

4Pavelp: Terminal sem nasel, ale nereaguje na nic...je tam OK a to nejde ani naklikat, ani odentrovat...Jinak diky za tu radu s konzoli, cely to preinstaluju a pojedu jen pres konzoli...

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #15 kdy: 23 Října 2006, 17:16:12 »
Tak znova diky Pavlovi, fakt pojedu ty instalace pres konzoli, za prvy me to v ni stejne bavi vic nez v tech klikatkach a za druhy je to mnohem lepsi...kdyz neco nejde, tak mi vypise co s tim mam udelat, je to zkratka pohoda...ja sem pouzival Adepta hlavne proto, ze u tech balicku byly informace, k cemu to je a tak...ale to jde urcite i v konzoli, jen to najit...(ne, nechci, abyste mi to psali, jeste se na me nastvete)

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #16 kdy: 23 Října 2006, 17:18:55 »
Informace k balickum umi v textovem rezimu treba dselect.

Pavelp

• Host
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #17 kdy: 23 Října 2006, 17:51:53 »
Ale ja prave pro ty infa a moznosti filtrovani prouzivam taky adepta. Akorat je potreba tak nejak vycitit, co je kdy lepsi.

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Nenabiha Kubuntu
« Odpověď #18 kdy: 23 Října 2006, 18:40:36 »
Ten dselect se mi moc nelibi, ale v pripade nouze pouziju, diky. Zatim to budu resit pres Adepta jak kvuli filtrovani, tak kvuli tomu infu, ale pak to skocim nainstalovat do konsole (super vec)...:)...kazdopadne sem neco chtel a zapomnel sem co...jo...uz vim...

Thunderbird mi dela problemy...pise, ze nemuze ukladat na disk. Pritom soubory s mailama jsou v /home/user .. nechapu to, zatim to resim tak, ze to zapinam pres roota, ale to neni nejlepsi reseni...kdyby nekdo vedel co s tim, budu rad...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.