Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Debian postupně update?  (Přečteno 1564 krát)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Debian postupně update?
« kdy: 13 Října 2009, 11:27:05 »
Je nutno pokud mám Debian 5 a chci skočit třeba na větev experimental se prokousat přes testing a unstable nebo se dá skočit rovnou?

Taky nechápu proč je to dist-upgrade, když upgrade má být ohledně HW a update ohledně SW. Že by převzato z Redmontu?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
Re: Debian postupně update?
« Odpověď #1 kdy: 13 Října 2009, 12:05:29 »
Dá se skočit rovnou, jen bych to moc nedoporučoval.. Unstable je poslední dobou hodně nestabilní.. ;)
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

pivik

• Host
« Odpověď #2 kdy: 13 Října 2009, 12:26:48 »
Poslední dobou je v pěkných nesnázích (slušně řečeno) i testing, proto raději ještě nějakou chvíli zůstanu na stable.

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #3 kdy: 13 Října 2009, 18:35:23 »
na experimental rozhodně skočit nemůžeš, experimental se dá použít jenom jako repositář navíc
lenny --> sid funguje dobře
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Pavel Půlpán

« Odpověď #4 kdy: 13 Října 2009, 18:36:54 »
Poslední dobou je v pěkných nesnázích (slušně řečeno) i testing, proto raději ještě nějakou chvíli zůstanu na stable.

Až na pár much je současnej testing relativně v pohodě, pamatuješ na vývojovýho Etche? To bylo teprv vzrůšo! I když, od chvíle, co jsem Squeeze nainstalil, tak aktualizace spíš škodí, než pomáhají, to je fakt. :D

pivik

• Host
« Odpověď #5 kdy: 13 Října 2009, 18:46:16 »
Doufám že koncem roku bude už testing pro mě použitelnej. Měl by snad být v tu dobu už pomalu zamražován pokud se nemýlím...

Pavel Půlpán

« Odpověď #6 kdy: 13 Října 2009, 19:14:52 »
Až v prosinci... to si ještě počkáš. Jen si ale nemysli, že zmražení něčemu hned pomůže. ;)

pivik

• Host
« Odpověď #7 kdy: 13 Října 2009, 20:17:39 »
Vim, že to nebude ze dne na den, ale mohlo by se to pomalu začít stávat použitelný... Takže o Vánocích ho zase zkusím na desktopu. Jinak ve Virtualu ho mám pořád, abych věděl jak to vypadá...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.