Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém při kopírování  (Přečteno 1336 krát)

Pacik

• Návštěvník
Problém při kopírování
« kdy: 15 Října 2009, 14:53:32 »
Zdravím, mám flash disk (A-data 8GB) a potřebuju na něj dostat soubor kterej má 4,5GB. Ale flash disk je nejspíše zformátován na FAT32 takže mi vždy při kopírování vyskočí chyba že nelze zapsat soubor na flash disk že je moc velký.

Proto se chci zeptat jak přeformátuju flash disk na NTFS nebo něco podobného (aby to vzalo 4,5GB soubor), nebo jak soubor rozdělit na nějaké menší (ale aby šli poté ve Windows zase spojit).

Děkuji předem za odpověď.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: Problém při kopírování
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2009, 14:57:05 »
Otevřte si gparted(pokud ho nemáte, nainstalujte si ho) a koukněte se, jaký systém souborů na flash disku vlastně máte. S FAT32 by to myslím problémy dělat nemělo; s FAT16 by se projevily. NTFS na flash disku se mi nezdá jako moudrý nápad - ale pokud je to teď běžná praxe, tak mě nekamenujte, Windows jsem "naplno" nepoužíval už nějaký ten pátek. :)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #2 kdy: 15 Října 2009, 16:29:25 »
ad rozdeleni:
dej vytvorit archiv , vyber 7z (mozna budes muset doinstalovat balik se 7zipem) a jedna z moznosti by mela byt rozdelit na vic casti - ve windows by pak nemel byt problem to 7zipem dostat zase dohromady...

v linuxu jde rozdelovat soubory i mnohem elegantneji, ale ve windows bys pak mozna mel problem to dostat do hromady

ad ntfs:
imho by s tim nemel byt zadny problem (az to bouchne, poreferuj :D )

@Firzen :
fat32 ma taky omezeni na 4GB soubory

EDIT: hm, to me docela prekvapuje, ze total commander umi spojovat soubory rozdelene pouze splitem...
« Poslední změna: 15 Října 2009, 21:10:10 od MacHala »
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

qaculda

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 15 Října 2009, 18:49:15 »
Ad elegantní rozdělení v linuxu:
Na rozdělení souboru funguje příkaz split. Jde o obdobu rozdělení  souboru v Total Commanderu.
Pro tuto situaci použijte následující příkaz:
Kód: [Vybrat]
split -a 3 -b 1G -d --verbose /jmeno/souboru.xyz souboru.xyz.Pro vysvětlení: argument -a 3 říká, že délka přípony bude 3. Argument -b 1G udává velikost jedné části, tuto hodnotu změňte, jak Vám vyhovuje. Argument -d říká, že přípony budou číselné. Konečně argument --verbose je především pro oko a způsobuje, že program vypisuje, kterou část právě vytváří. Dále následuje jméno souboru, který rozdělujete a 'Prefix'. Ten je vhodné dát jako název souboru a tečka.

Pro sloučení v linuxu lze použít příkaz cat:
Kód: [Vybrat]
cat /jmeno/souboru.xyz.* >> /jmeno/souboru.xyzVe windows lze použít právě již zmíněný Total Commander.
Myšlenková neschopnost odsuzuje některé k tomu, aby nenáviděli bez jakékoli přesnosti.

Louis-Ferdinand Céline

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #4 kdy: 15 Října 2009, 18:58:11 »
cat $soubor | split --bytes=2048M - /fat32/volume/$soubor.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.