Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ubuntu 9.04 - problem s ovladaci graficke karty - nefunkcni system  (Přečteno 1002 krát)

waldir

• Návštěvník
mam Ubuntu 9.04 a grafickou kartu Ati radeon X1300 - chtel jsem nainstalovat nove ovladace, ale ovladace dodavane od vyrobce nefungovaly (na internetu jsem nasel ze mam prilis "vysokou" verzi linuxu a ze na ni tyto ovladace proste nenainstaluju) a tak jsem podle urciteho navodu ze stranek ubuntu (ktery ale bohuzel nemuzu ted nikde najit znova...) zkusil nainstalovat fglrx, vsechno slo presne podle navodu az do pokynu k restartovani PC a overeni funkce ovladace - po restartovani nabehla klasicka nacitaci obrazovka ubuntu ale po ni jenom cerna obrazovka s nekolika skupinama pixelu lehce pripominajicich moji drivejsi plochu... zkusil sem pustit linux v "recovery modu" a fix grafiku ale nepomohlo to...

potreboval bych tim padem poradit jak to dostat alespon zase zpatky (pokud mozno bez reinstallu  :)) abych mohl aspon pouzivat normalne linuxy...

Rixx

• Stálý člen
  • **
Re: ubuntu 9.04 - problem s ovladaci graficke karty - nefunkcni system
« Odpověď #1 kdy: 16 Října 2009, 17:10:07 »
Dostante sa do konzoly (buď cez recovery mode alebo ctrl+alt+F2) a odinštalujte balíky, ktoré ste inštalovali. Ak ste postupovali podľa wiki tak
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get remove xorg-driver-fglrx
a potom
Kód: [Vybrat]
sudo rm /etc/X11/xorg.conf
Reštartovať a skúsiť či to ide.

waldir

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Října 2009, 19:27:54 »
pomohlo to, diky moc :)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 16 Října 2009, 20:24:11 »
Len pre vysvetlenie. Ovladace fglrx su v podstate to iste co od vyrobcu len starsej verzie a overene v Cannnical. Cize tvoju kartu uz nepodporuju.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.