Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VideoCAM Eye - cierna obrazovka [Vyriešené]  (Přečteno 1755 krát)

Habo

• Návštěvník
VideoCAM Eye - cierna obrazovka [Vyriešené]
« kdy: 17 Října 2009, 21:01:43 »
Neviem ci je to HW problem alebo SW mam webkameru VideoCAM Eye dlhsiu dobu som ju nepouzival a dnes som ju chcel rozchodit - v podstate funguje ale ukazuje iba ciernu obrazovku neviete co by mohlo byt s tym? Ked som este pouzival widle fungovala OK a mam pocit ze kedysi som ju skusal aj v ubuntu - tiez uspesne a dnes zrazu nejde
skusal som cheese aj motion ale na zaciatok by mi stacila jedina funkcia - pomocou nejakeho prikazu z terminalu urobit snimku a ulozit na disk (chcel by som to do skriptu)
« Poslední změna: 25 Dubna 2010, 19:23:04 od Habo »

1arash

• Aktivní člen
  • *
Re: VideoCAM Eye - cierna obrazovka
« Odpověď #1 kdy: 17 Října 2009, 21:19:18 »
Neviem ci je to HW problem alebo SW mam webkameru VideoCAM Eye dlhsiu dobu som ju nepouzival a dnes som ju chcel rozchodit - v podstate funguje ale ukazuje iba ciernu obrazovku neviete co by mohlo byt s tym? Ked som este pouzival widle fungovala OK a mam pocit ze kedysi som ju skusal aj v ubuntu - tiez uspesne a dnes zrazu nejde
skusal som cheese aj motion ale na zaciatok by mi stacila jedina funkcia - pomocou nejakeho prikazu z terminalu urobit snimku a ulozit na disk (chcel by som to do skriptu)

Moj názor je že si ju pouzival na staršej verzii ubuntu 8.4 asi ta mala asi iné hw ,to bude hw problém asi más ubuntu9.4 , ja by som poradil iné distro otestovat "fedoru11"
Kód: [Vybrat]
http://fedoraproject.org/en/get-fedora-all určite ti tam pôjde ak je funkcna ,daj si niekomu testnut na windowse.
Základní příkazy podle abecedy
Instalacia programov:
apt-cache search balik   sudo apt-get install sudo apt-get remove sudo apt-get clean sudo passwd root          se meni heslo  Alt+F2 a gksudo nautilus           instalovanie v terminali  apt-cache search balik         Hledá zadaný balík. apt-cache show balik           Pokracovanie -v profile arash@jabber.cz

Habo

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Října 2009, 08:38:16 »
Hmm tak kvoli jednej kamere sa mi distro menit nexe - to uz radsej rekompilujem ovladac :)
Ano mam 9.04 myslim ze mi isla v 8.10 (program cheese)
Skusim ju otestovat inde, s geniusom su vraj casto problemy takze mozno by som skusil vymenit...

Habo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 25 Dubna 2010, 19:22:41 »
Tak po strasnych skusaniach som to vyriesil:
1. nainstaloval som ovladac video4linux - v /dev/ mi pribudlo nove video zaariadenie
2. zistil som ze je problem - zariadenie sa nedal otvorit
3. niekde som nasiel velmi cudny tip ale pomohol: odpojit vsetky USB zariadenia, pripojit webcameru a spustit xavtv, pripojit USB zariadenia naspat - odvtedy funguje OK - nemusim to robit zakazdym
Klavesnicu mam nastastie s redukciou na PS2 :D
Dufam ze to niekomu pomoze dakedy, vdaka za pomoc!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.