Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prosba o radu - můžou se mi ztratit data???  (Přečteno 3023 krát)

alfons.hnipyrdo

• Návštěvník
Prosba o radu - můžou se mi ztratit data???
« kdy: 22 Října 2006, 13:41:12 »
Ahoj,
potřeboval bych poradit,
potřeboval  bych přiinstalovat do pc, které má nainstalované XPéčka, Ubuntu a chci se zeptat, jestli je možné, že by se při instalaci stalo něco s XPéčky, či daty co na tom pc mám. Zazálohovat všechna data nemůžu, je jich asi tak 60GB, tak nevím zda-li se do té instalace pouštět, protože pokud se ztratí ta data na harddisku tak jsem mrtvej člověk. Předem díky za radu. Poraďte teda jak to ninstalovat, aby se data nemohly ztratit. Asi by to chtělo udělat novej oddíl na hdd. Díky
Mám -----> Notebook Asus A9RP - Intel Celeron M440-1.87GHZ, 1024MB(2x512MB), 60GB, Wifi Asus Wl-195g(bezi jen castecne - mensi dosah nez ve win..., ale od GG uz podporovan bez ndiswrapperu), Ati XPress 220M (fglrx ovladače, Compiz), SD Card Reader(bezi v pohode)
a v něm ---> Ubuntu 8.04 HH

Vojtin

• Host
« Odpověď #1 kdy: 22 Října 2006, 14:27:59 »
Novej oddíl musíš udělat tak jako tak, napiš sem velikost HDD a jeho oddíly, pak ti teprv můžem poradit.

Pavelp

• Host
« Odpověď #2 kdy: 22 Října 2006, 17:37:29 »
Koupit dalsi disk, pokud je to takto kriticke.

alfons.hnipyrdo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 22 Října 2006, 18:11:37 »
je to disk asi 320GB. ale ja tam chci ubuntu do tohohle počítače jen dočasně, musím ho totiž odvirovat a přes windows se k zavirovaným souborům antivir nedostane.
Mám -----> Notebook Asus A9RP - Intel Celeron M440-1.87GHZ, 1024MB(2x512MB), 60GB, Wifi Asus Wl-195g(bezi jen castecne - mensi dosah nez ve win..., ale od GG uz podporovan bez ndiswrapperu), Ati XPress 220M (fglrx ovladače, Compiz), SD Card Reader(bezi v pohode)

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #4 kdy: 22 Října 2006, 18:57:24 »
Můžeš tedy vyzkoušet nějaké Live CD s Linuxem, nebo nějaké specializované Live pro Windows a nebo by ti snad mohl vystačit i nouzový režim ve Windows.
Kubuntu forever :-)

alfons.hnipyrdo

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 22 Října 2006, 19:04:36 »
nouzový systém woken mi nepomůže, protože pro windows jsou ty soubory zamčený, takže do nich ten antivir nemůže. A live cd mi taky nepomůže, protože do něj nemůžu nainstalovat žádný antivir(fprot, clam...) Tak nevim.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #6 kdy: 22 Října 2006, 19:49:58 »
myslím, že by ti mohl pomoci tento článek z roota, je tam popsáno jak si z live distribuce knoppix vytvořit "antivirové cd" http://www.root.cz/clanky/antivirus-cd-co-dokaze-a-jak-ho-vyrobit/

a když máš livko tak tam antivir naistalovat můžeš - stáhne se dočasně do ramky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.