Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Boot Iso z HDD  (Přečteno 2680 krát)

Switch

• Návštěvník
Boot Iso z HDD
« kdy: 19 Října 2009, 21:01:29 »
Zdravím všechny linuxáky :)
Hrozně se všem omlouvám - vím že tosem nepatří -ale už nevímco mám dělat. Již půl roku se snažím dostat na můj mininotebook vedle Linuxutaké windows. Zkoušel jsem  již vše (boot flash mmi prostě nejde, USB CD_ROM nikdo v mém okolí nemá a install po netutakynejde). Poslední mojí šancí je Boot z HDD. V minitotebooku mam grub (jak je u ubuntu zvykem) a WinXP Iso. Pls mužete mi napsatco mam napsat do grupu?? Vim kde se to přesne nachazi (boot/grub/menu.lst) ale nevím co tam mam napsat. Ještě jednou seomlouvám že tu straším z Windowsama a už se těším na odpovědi  ::)

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: Boot Iso z HDD
« Odpověď #1 kdy: 19 Října 2009, 23:49:26 »
Proč by to sem nepatřilo? ;)

Když máš po ruce iso soubor s Windows XP, tak bych se na tvém místě vykašlal na složité nastavování GRUBu(určitě to jde, ale já nevím, jak a bude to složité), a prostě bych vypálil ten iso obraz na nějaké volné CD-R (nebo CD-RW, kdyby to nevyšlo) a z něj potom nabootoval a nainstaloval Windows. Je to otázka půlhodinky. :)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Pavel Půlpán

« Odpověď #2 kdy: 20 Října 2009, 08:17:46 »
« Poslední změna: 20 Října 2009, 08:21:26 od Pavel Půlpán »

Switch

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Října 2009, 10:33:31 »

Když máš po ruce iso soubor s Windows XP, tak bych se na tvém místě vykašlal na složité nastavování GRUBu(určitě to jde, ale já nevím, jak a bude to složité), a prostě bych vypálil ten iso obraz na nějaké volné CD-R (nebo CD-RW, kdyby to nevyšlo) a z něj potom nabootoval a nainstaloval Windows. Je to otázka půlhodinky. :)

Problém je, že já v mininotebookuu CD-ROM nemám :D

Tichus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 20 Října 2009, 14:45:47 »
mininotebook ... USB CD_ROM nikdo v mém okolí nemá

http://www.emag.cz/instalace-windows-xp-na-prcka/

dobrej navod podle nej jsem do dal a uspesne

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #5 kdy: 20 Října 2009, 21:24:36 »

Problém je, že já v mininotebookuu CD-ROM nemám :D
CD-ROM většinou v noteboocích ani nebývají ;)  (možná tak CD-ROM mechaniky a vypalovačky)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.