Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak stahujete bezchybné obrazy ISO?  (Přečteno 3752 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Jak stahujete bezchybné obrazy ISO?
« kdy: 20 Října 2009, 15:10:26 »
Po neúspěchu pár posledních instalací jsem prověřil CD/DVD a ISO obrazy a zhozil jsem se. U cca 50% nesouhlasí md5.
CD obsahuje chyby apod. Subjektivně jsou na tom lépe obrazy stáhnuté torrentem, ale u stahování Firefoxu mám cca 50% úspěšnost.

Neznáte nějaký prográmek typu: Stahuj opakovaně tak dlouho, dokud nebude souhlasit md5? Může mě šlak trefit, když se mi přes noc stáhne 5 obrazů CD/DVD a jen jeden je bez chyb!
Máte nějaké klikátko na ověření integrity?

Nechápu také, proč mi například Firefox dovolí uložit 4,2GB na FAT32, když to tam potom není komplet.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Pawan

• Aktivní člen
  • *
Re: Jak stahujete bezchybné obrazy ISO?
« Odpověď #1 kdy: 20 Října 2009, 18:11:01 »
fuu.. ako viem o com hovoris... ale nechapem preco sa ti to deje... ja stahujem vela iso,bin/cue a s problemovym nedotiahnutym alebo poskodenym obrazom som mal asi 2-4 x problem za zivot... je pravda ze s prenasanim 4.2gb napr .iso je naozaj problem pri suborovom systeme fat ale pokial viem tak je na to riesenie take ze sa .iso obraz rozdeli do niekolko rar suborov a potom ich stahujes cez torrent a napokon uz na svojom pc do dekomprimujes..a pouzijes.. myslim ze najjednoduhsie je si zmenit file system raz a navzdy na ntfs alebo ext3/4 a mas pokoj navzdy... integritu obrazov som nikdy neskusal, nebol dovod..mas zvlastny problem
« Poslední změna: 20 Října 2009, 18:13:54 od Pawan »
Toshiba laptop U200-125 PRO 1,86ghz core2duo 2gib ram, 3d integrovana graficka od intelu (cize *censored*), ubuntu 10.04 64bit

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 20 Října 2009, 19:11:29 »
Skusal si ukladat na iny suborovy system? Ci to nieje problem v tom FAT.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Pavel Půlpán

NoWin

• Host
« Odpověď #4 kdy: 20 Října 2009, 21:09:11 »
Po neúspěchu pár posledních instalací jsem prověřil CD/DVD a ISO obrazy a zhozil jsem se. U cca 50% nesouhlasí md5.
CD obsahuje chyby apod. Subjektivně jsou na tom lépe obrazy stáhnuté torrentem, ale u stahování Firefoxu mám cca 50% úspěšnost.

Neznáte nějaký prográmek typu: Stahuj opakovaně tak dlouho, dokud nebude souhlasit md5? Může mě šlak trefit, když se mi přes noc stáhne 5 obrazů CD/DVD a jen jeden je bez chyb!
Máte nějaké klikátko na ověření integrity?

Nechápu také, proč mi například Firefox dovolí uložit 4,2GB na FAT32, když to tam potom není komplet.
Proč to ukládáš na prehistorickej souborovej systém, kterej je už léta překonanej?

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #5 kdy: 20 Října 2009, 21:17:29 »
man wget

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #6 kdy: 20 Října 2009, 21:48:56 »
man wget
klik "download" ;D
Taky bych rekl, ze problem bude asi v tom fat, pac az tak velka chybovost neni normalni! A mezi zahajenim prenosu pomoci  wget , nebo klikem na download, skutecne neni zadnej rozdil... Jen tak mimochodem by me zajimalo, naco stahujes pres noc pet obrazu CD/DVD?
« Poslední změna: 20 Října 2009, 21:51:39 od hase »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #7 kdy: 20 Října 2009, 21:55:23 »
man wget
klik "download" ;D
Taky bych rekl, ze problem bude asi v tom fat, pac az tak velka chybovost neni normalni! A mezi zahajenim prenosu pomoci  wget , nebo klikem na download, skutecne neni zadnej rozdil... Jen tak mimochodem by me zajimalo, naco stahujes pres noc pet obrazu CD/DVD?
boze. tuhle si musim ulozit .. hase .. tohle je tvuj prvni rozumnej prispevek co jsem tady za tech par let zaznamenal :D

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #8 kdy: 20 Října 2009, 22:05:40 »

boze. tuhle si musim ulozit .. hase .. tohle je tvuj prvni rozumnej prispevek co jsem tady za tech par let zaznamenal :D
No ja ty prispevky nejak nepocital, ale nemyslim si zrovna, ze jich bylo 2663 pitomych...Ale zase nezapominam, ze jsem se treba s nekym na necem domluvil  ;)
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
« Odpověď #9 kdy: 21 Října 2009, 12:18:34 »
Jen tak mimochodem by me zajimalo, naco stahujes pres noc pet obrazu CD/DVD?

Asi záloha internetu - pro jistotu, kdyby síť jednoho dne lehla :-D

Compaq >> asi bych radši změnil FS, pokud s tím nemáš nějaký problém.
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #10 kdy: 21 Října 2009, 12:23:58 »
nebo muzes ty isa rovnou ukladat rozdelene aka:

wget -nc $file -O - | split --bytes=2000M - jmeno_image.iso.

compaq

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 21 Října 2009, 13:47:32 »

Díky zkusím.

..ale nedůvěřuji si tak, že když uložím ISO rozdělené na FAT32 a potom ho nějak složím, bude souhlasit md5. :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #12 kdy: 21 Října 2009, 13:55:06 »

Díky zkusím.

..ale nedůvěřuji si tak, že když uložím ISO rozdělené na FAT32 a potom ho nějak složím, bude souhlasit md5. :-)
jiste. slozis ho pomoci

cat jmeno_image.iso.* >/jinej/oddil/nez/fat/jmeno_image.iso

compaq

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 22 Října 2009, 16:47:20 »
Tak jsem si stáhl obraz DVD na disk ext3 (na podruhé i se správným md5, zkontrolváno md5sum v terminálu)
vypálím DVD pomocí Brassero a kontrola součtu hlásí chybu...
vypálím podruhé pomocí K3b a kontrola součtu hlásí chybu, druhé DVD chci zkontrolovat pomocí Brassero a hle, nejde, akce není podporována...
když z DVD bootnu a dám ho zkontrolovat tam (jedná se i instalaci SUSE 11.1.) instalátor nahlásí, že je DVD v pořádku...

Kde je zakopán pes?

U8,04
vypalovačka je půl roku stará v záruce, vypáleno jen cca 20 CD a 10 DVD

Stručně: 50% ze stažených obrazů mám chybných a ze zbytku (co vypálím jen z bezchybných obrazů) mám cca půlku CD DVD s chybami. Koš se plní zkaženými CD a DVD. Na notebooku je to stejné.... Máte to také tak?

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #14 kdy: 23 Října 2009, 11:38:50 »
Tak jsem si stáhl obraz DVD na disk ext3 (na podruhé i se správným md5, zkontrolváno md5sum v terminálu)
vypálím DVD pomocí Brassero a kontrola součtu hlásí chybu...
vypálím podruhé pomocí K3b a kontrola součtu hlásí chybu, druhé DVD chci zkontrolovat pomocí Brassero a hle, nejde, akce není podporována...
když z DVD bootnu a dám ho zkontrolovat tam (jedná se i instalaci SUSE 11.1.) instalátor nahlásí, že je DVD v pořádku...

Kde je zakopán pes?

U8,04
vypalovačka je půl roku stará v záruce, vypáleno jen cca 20 CD a 10 DVD

Stručně: 50% ze stažených obrazů mám chybných a ze zbytku (co vypálím jen z bezchybných obrazů) mám cca půlku CD DVD s chybami. Koš se plní zkaženými CD a DVD. Na notebooku je to stejné.... Máte to také tak?

.. boze. tak to nainstaluj z netu:
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,31684.msg237941.html#msg237941

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.