Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: linux v šalině  (Přečteno 3389 krát)

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
linux v šalině
« kdy: 21 Října 2009, 14:33:47 »
Dnes jsem jel salinou, ve ktere byla ctecka cipovych karet s dotykovym displejem na kterem byly na prvni pohled win xp(classic look), ale  neodolal jsem a po kliknuti na polozku system jsem zjistil, ze to je to linux 2.6.22.9 mikro-generic s 64 MB RAM bezici na armu atmelu, jelikoz jsem si jel zrovna koupit salinkartu, zeptal jsem se na informacich co je to zac - personal na me koukal jak tele na novy vrata a po dvou telefonatech mi povedeli, ze je to zatim v testovacim provozu a ze na tom v budoucnu (pokud se to osvedci nebo co) pujdou kupovat listky(pry nejdriv v roce 2011). JProtoze mi i podekovali, ze se o tom ode me dozvedeli(a pred tim si do telefonu stezovali jak to, ze jim o tom, jako informacnim centru, nikdo nerekl), neptal jsem se uz, jestli je legalni pouzivat ikony z windows (a kdyby jen ikony, ale i logo na tlacitku "Start") a odesel...

Vyfotil jsem to na mobil, uvidim, jestli se mi to z nej povede nejak dostat, takze "stay tuned"  ;)

P.S.: kdyby nahodou nekomu jeste nedoslo, kdeze se to stalo, tak vezte, ze v Brne  :D
« Poslední změna: 21 Října 2009, 20:09:22 od MacHala »
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

juntas1

• Návštěvník
Re: linux v šalině
« Odpověď #1 kdy: 21 Října 2009, 15:09:02 »
Taky jsem na ni už narazil. Jen nechápu ten windowsáckej vzhled. Spíš bych uvítal ikony tématicky sladěný s MHD - třeba protivnej šofér a zapocená tlustá ženská - nebo téma ala Petr Šeda.

« Poslední změna: 21 Října 2009, 15:12:09 od juntas1 »

Pavel Půlpán

« Odpověď #2 kdy: 21 Října 2009, 15:18:30 »
V Brně... to má určitě na svědomí Ntz, přes noc jezdil nalitej po měste a hackoval co se mu pod ruku dostalo! :D

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 21 Října 2009, 15:22:07 »
V Brně... to má určitě na svědomí Ntz, přes noc jezdil nalitej po měste a hackoval co se mu pod ruku dostalo! :D
no to teda nemam, pac za prve nejezdim salinou a za druhe kdyz se naleju tak nehackuju

Pavel Půlpán

« Odpověď #4 kdy: 21 Října 2009, 15:24:26 »
Kurnik, jsem se přepsal... myslel jsem háčkovat. Už máš pro mě hotovej ten svetr k vánocům? :D

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #5 kdy: 21 Října 2009, 18:43:41 »
Na hackujeme.sk jsou prý dobré hackerské návody 8)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #6 kdy: 21 Října 2009, 19:48:11 »
V pátek a/nebo pod vlivem se na nic sahat nemá. To ví každý kdo se v pondělí ráno sešel s kolegy v kanceláři a
"Hm ty taky nevíš jaký jsme tam dávali hesla?"
"Hm ne, já myslel že si je budete pamatovat vy."
"Jiřinko Kafeeee"
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #7 kdy: 21 Října 2009, 19:51:02 »

po anabazi mobil -ir-> mobil -bt-> ntb jsem zjistil, ze ze dvou fotek je aspon trochu citelna jen jedna, takze tady je
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 21 Října 2009, 19:57:08 »
Pockej,to jako fakt?What the hell? :D
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #9 kdy: 21 Října 2009, 21:04:40 »
dost by me zajimalo, proc tam maj ten windows skin .. ze by zase nejaka nekala lobby?

qUAKER

• Host
« Odpověď #10 kdy: 21 Října 2009, 21:08:32 »
dost by me zajimalo, proc tam maj ten windows skin .. ze by zase nejaka nekala lobby?

mě by taky zajímalo, jak napodobili windows tak dopodrobna. Třeba jim to téma vyrobil M$ :D

Pavel Půlpán

« Odpověď #11 kdy: 21 Října 2009, 21:09:24 »
Třeba, ale pod podmínkou, že si k tomu koupěj licence. Není na každým tom strojku COA? :D

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 21 Října 2009, 21:25:23 »

mě by taky zajímalo, jak napodobili windows tak dopodrobna. Třeba jim to téma vyrobil M$ :D
A ja to spojim,me by zajimalo proc to napodobili tak do podrobna.Vzdyt nez radoby windows-like gui by bylo lepsi *cokoli*,napriklad,vypada takovy ten terminal na kupovani listku po internetu,jak je to v kinech,nebo bankomat?
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

mrstevo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 21 Října 2009, 21:50:25 »
Preco? Aby si kazdy myslel aky je ten MS "super" :D
A pritom je to linux...
YOU SHOULD NEVER GET MORE THAN YOU GIVE

Intel Core 2 Duo 2 GHz, 3GiB ram, 160GB SATA2, NVIDIA 8400GS 512MiB  DDR2, Saa7134 TV card Ubuntu 9.04

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #14 kdy: 23 Října 2009, 09:49:28 »

No to je přece jasné: kdyby to nevypadalo jako wokna, tak si toho nikdo ani nevšimne. Mačkat wokenní tlačítka ovšem umí kde kdo a mnozí už i reflexivně: jak vidí OK, tak to prostě zmáčknou. Pavlov by měl radost.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.