Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pád akcelerovaného rozhraní po aktualizaci na kernel 2.6.28-16 generic!  (Přečteno 1466 krát)

ravenant

• Návštěvník
Zdarec! Dnes ráno jsem se po automatické aktualizaci Ubuntu 9.04 dostal do situace, kdy mi totálně přestaly fungovat všechy - i doporučené ovladače na gr. kartu.

Ubuntu běží na notebooku Toshiba Satellite A200-10X s grafárnou nVidia GeForce Go 7300. Jen podotýkám, že Gnome po celou dobu před aktualizací fungoval půl roku bez problémů.
Po instalaci ovladače ve správci hardwaru mi oznamuje ovladač aktivní, avšak Compiz nenaběhne.

ravenant

• Návštěvník
Re: Pád akcelerovaného rozhraní po aktualizaci na kernel 2.6.28-16 generic!
« Odpověď #1 kdy: 22 Října 2009, 10:49:05 »
Jen pro úplnost posílám výpis (nebyl jsem na svém kompu):

-----@------laptop:~$ compiz --replace
Checking for Xgl: not present.
xset q doesn't reveal the location of the log file. Using fallback /var/log/Xorg.0.log
Detected PCI ID for VGA:
Checking for texture_from_pixmap: Segmentation fault
not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: Segmentation fault
not present.
aborting and using fallback: /usr/bin/metacity
/home/-----/.gtkrc-2.0:25: error: unexpected character `\342', expected string constant

aloisam

• Host
« Odpověď #2 kdy: 22 Října 2009, 12:25:06 »
a když nabootuješ do starýho jádra (při startu PC - odpočítávání GRUBu - zmáčkni Esc) tak to jede normálně?

ravenant

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 22 Října 2009, 14:28:27 »
Hm, no, tak ani start do staršího jádra se nezdařil. Problém setrvává. Po startu systému nejsou vůbec viditelné ovládací prvky oken (rám, minimalizace, zavřít) musím jí do předvoleb vzhledu a zaktivovat efekty, přičemž mi to nahlásí, že efekty prostředí nemohly být aktivovány. Pak se zobrazí rámce oken.

aloisam

• Host
« Odpověď #4 kdy: 22 Října 2009, 18:17:08 »
No já si právě nejsem jistej jestli je to tou aktualizací, když se to v starým jádře chová stejně.. Ale tak ještě si můžeš v historii Synapticu najít, co to všechno změnilo a zkusit to vrátit.
P.S. mně ta aktualizace neprovedla nic, ale já mám Intel..

ravenant

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 22 Října 2009, 20:50:53 »
Mno, začínám tomu taky věřit. Spíš ta aktualizace odkryla nějakej průšvih (dost jsem s Ubuntu experimentoval) - asi jsem si někde něco překopal, protože mi nešel test na 3D benchmark - glxgear a u výpisu glxinfo jsem dostal výstupy, že něco chybí nebo error...
Každopádně - systém zatím funguje - stejně jsem jej plánoval přístí týden přeinstalovat na Ubuntu 9.10, data už mám zálohovaný...

Citace
P.S. mně ta aktualizace neprovedla nic, ale já mám Intel..
jinak já jedu taky na Intelu - jedině!!!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.