Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy s bootem, úprava Grub2  (Přečteno 2283 krát)

Nemec

• Aktivní člen
  • *
Problémy s bootem, úprava Grub2
« kdy: 22 Října 2009, 18:35:06 »
Grub 2, Jak dosáhnou úplného vypnutí splashe. Pod Logem je prováděn výpis velmi drobným písmem. Jediné co z toho mohu zjistit že něco není v pořádku, protože přečtu warning a pres esc to enter recovery shell ale hned potom nabíhá normální KDM. . nebo kde je Login ze startu? Děkuji za pomoc

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Problémy s bootem, úprava Grub2
« Odpověď #1 kdy: 22 Října 2009, 19:05:32 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,39688.0.html
polozka
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
Myslis toto?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 22 Října 2009, 19:22:27 »
Tohle jsem už našel a zkusmo vymazal, nic se nezměnilo.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 22 Října 2009, 19:29:47 »
Po zmazani si dal prikaz
Kód: [Vybrat]
sudo update-grub2
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 22 Října 2009, 19:52:34 »
děkuji za rady, tohle mi nedocvaklo, místo toho jsem tam cpal sudo grub-mkconfig. Mám trochu zmatky v fstabu ale není to nic vážného. vše se napojuje jak má. Akorát mi to hlásí že nemůže najít ntfs.fsck což pravděpodobně neexistuje, na to se podívám a hláška o jednom disku je v pořádku, nemůže se připojit když je externí a není zrovna zapnut.

killi

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 07 Prosince 2009, 11:15:41 »
Používám Ubuntu (externí HDD) společně s Windows XP, doposud jsem používal Ubuntu 8.10 a při bootování mi bez problému během několika sekund najela nabídka OS. Po přečtení několika diskuzí jsem se dočetl, že u této verze je použit GUB1. Po nainstalování Ubuntu 9.10 se po restartu objeví hláška "grub loading" a to co dříve trvalo několik sekund nyní trvá 7 min i více. Po této době se mi objeví nabídka OS, sale musím nadále čekat než si lze OS vybrat. Přečetl jsem si, že zde je použit "nový" GRUB2. Chtěl jsem se optat, čím by mohla být způsobena tak velká časová prodleva při načítání seznamu OS ?     

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.