Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Existuje nějaký tray manažer ?  (Přečteno 1953 krát)

KrizeWmlze

• Návštěvník
Existuje nějaký tray manažer ?
« kdy: 22 Října 2009, 22:07:21 »
Chtěl jsem se jenom zeptat, jestli neexistuje nějaký tray icon manažer, něco podobného jako má win7 kdy si člověk určí které ikonky se mu zobrazí a které zůstanou schovány pod nějakým tlačítkem. Na googlu jsem nic nenašel. Předem díky za odpověď.

NoWin

• Host
Re: Existuje nějaký tray manažer ?
« Odpověď #1 kdy: 22 Října 2009, 22:51:37 »
Na co? Co používám nejvíc, to mám přímo na panelu (Terminál), co používám často, to mám v šufleti, co používám ještě míň, to mám v menu a co nepoužívám vůbec, nemám nainstalovaný.

KrizeWmlze

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Října 2009, 23:04:13 »
Zřejmně jsem se špatně vyjádříl, myslím tím tray ikonky jako např. (skype, pidgin, nm-apllet, stav baterie notebooku, a další aplikace, které se minimalizují do tray.)

v win7 to vypadá takto :

« Poslední změna: 22 Října 2009, 23:10:17 od KrizeWmlze »

NoWin

• Host
« Odpověď #3 kdy: 23 Října 2009, 00:03:20 »
Zřejmně jsem se špatně vyjádříl, myslím tím tray ikonky jako např. (skype, pidgin, nm-apllet, stav baterie notebooku, a další aplikace, které se minimalizují do tray.)

v win7 to vypadá takto :

Á, sorry, spíš jsem to blbě pochopil. Kdysi jsem něco takovýho viděl v nějakým deskletu, ale delší sobu nic takovýho nepoužívám, tak nevím, jak se jmenuje.
Pokud máš GNOME, můžeš si třeba na pravou stranu přidat samozasouvací panel s automatickou šířkou/vejškou a na něj přetáhnout indicator-applet, neboli oznamovací oblast- dokud na něj (respektive na těch pár pixelů, když je zasunutej; dá se nastavit v gconf-editoru) myší nenajedeš, bude zasunutej, po najetí na chvíli vyleze.

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 23 Října 2009, 00:28:51 »
mno.. toto má standardně KDE4 pomalu už od začátku.. nevím jak je na tom gnome, ale myslím, že tam toho tray moc neumí ;)
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

menganito

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 23 Října 2009, 07:38:19 »
Xfce4-panel to podporuje, mal by snáď aj Gnomák. Skús kliknúť pravým tlačidlom myši niekde na taskbar (ale mimo zobrazených ikon), ak sa vyroluje menu, ktoré nepatrí žiadnej aplikácii, ktorá má v paneli ikonu, klikni na Predvoľby a ponastavuj si to.

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 23 Října 2009, 08:34:17 »
Skúste alltray. I keď, teraz som si ten váš prvý príspevok ešte rez prečítal a asi to nebude to čo hľadáte.
« Poslední změna: 23 Října 2009, 08:39:23 od Rixx »

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #7 kdy: 23 Října 2009, 12:30:53 »
Xfce4-panel to podporuje, mal by snáď aj Gnomák. Skús kliknúť pravým tlačidlom myši niekde na taskbar (ale mimo zobrazených ikon), ak sa vyroluje menu, ktoré nepatrí žiadnej aplikácii, ktorá má v paneli ikonu, klikni na Predvoľby a ponastavuj si to.
[rejp]K čemu by to tam bylo? Uživatele by to jen mátlo[/rejp]
Ne opravdu to tam není.
No jo, v Xfce to jde, v KDE 3 i 4 to jde taky, akorát v GNOME ne
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #8 kdy: 23 Října 2009, 14:01:56 »
Pokud máš GNOME, můžeš si třeba na pravou stranu přidat samozasouvací panel s automatickou šířkou/vejškou a na něj přetáhnout indicator-applet, neboli oznamovací oblast- dokud na něj (respektive na těch pár pixelů, když je zasunutej; dá se nastavit v gconf-editoru) myší nenajedeš, bude zasunutej, po najetí na chvíli vyleze.
Tohle musí vyzkoušet - kdysi jsem něco takového řešil a takovéto elegantní a jednoduché řešení mě fakt nenapadlo. +1
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.