Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Stiahnutie LIVE CD  (Přečteno 3118 krát)

lubomir2

• Návštěvník
Stiahnutie LIVE CD
« kdy: 25 Října 2009, 02:16:12 »
Ahojte, chcem definitívne opustiť na staršom pc (procesor INTELL 2,66Ghz, RAM 1GB, HDD 80GB) Windows, len keď si chcem stiahnúť Ubuntu Live CD zastane to po 231 MB, už som skúšal stiahnúť aj z torrentov, utorrent stiahol Ubuntu vraj na 100%, ale samotný súbor mal iba cez 300MB namiesto 699MB, overenie ISO obrazov cez WinMd5Sum nebolo zhodné. Aplikácia na vyskúšanie Ubuntu sa tiež sekne zostávajúci čas svieti 15min a je to tam aj po hodine. :) Na Slovensku nemá Linux takú podporu, že by sa Live CD dalo kúpiť, ja si to CD nejak zoženiem aj z CZ, len radšej by som si ho sám stiahol a napálil, len sa chcem spýtať, čo môže byť za tým prerušením sťahovania ? :) A tému s podobným problémom som tu nenašiel, sťahujem cez stránky linux.cz, podobné sa udeje aj pri Fedore, Opensuse a ďalej som neskúšal, ale najradšej by som mal v tomto pc Ubuntu. Internet mám chello a vždy ide rýchlosťou okolo 550kb/s a na rovnakom mieste sa to sekne.:)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Stiahnutie LIVE CD
« Odpověď #1 kdy: 25 Října 2009, 06:59:00 »
Preco nevyskusas stahovat priamo z ubuntu stranok.(serverov)
http://releases.ubuntu.com/jaunty/

Ak by to neslo ani tak, mas moznost kontaktovat lokalneho distributora
http://wiki.ubuntu.cz/Lok%C3%A1ln%C3%AD%20distributo%C5%99i%20CD?highlight=%28distributor%29

Pripadne si nechat poslat cd zdarma, co je casovo najnarocnejsie
http://www.ubuntu.cz/ziskejte/poslat

Ale osobne by som skusil najprv poziadat dajakeho kamarata aby to skusil stiahnut on na inom pc, pripadne net. linke.
« Poslední změna: 25 Října 2009, 07:03:35 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

lubomir2

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Října 2009, 09:13:29 »
Ďakujem, skúšal som aj anglickú stránku projektu Ubuntu, seklo sa to sťahovanie tiež. Vyskúšam všetky možnosti, poslanie CD som videl aj na anglickej verzii keď ja sa stým chcem pohrať sám, všetok potrebný software mám, možno ďaľších presvedčím nech si dajú Linux. :)

lubomir2

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 25 Října 2009, 10:42:21 »
Ďakujem za pomoc pomohol alternate link na FTP Ubuntu, pri bežných odkazoch na download sa to seklo, aj obrazy ISO sú zhodné. Už len vypáliť na disk. :)

lubomir2

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Října 2009, 15:29:09 »
Aj DVD je napálené a test v Biose dopadol dobre, už si počkám, len na novú verziu a na 9.04 budem študovať Ubuntu cez live CD, ja som vyrástol na oknách a Linux je pre mňa nový svet. Ďakujem za radu aj za to, že existuje česká lokalizácia Ubuntu a toto fórum inak by som sa popasoval aj s angličtinou, len český jazyk je mi predsa bližší.  ;)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 25 Října 2009, 16:33:12 »
Jj. S tymto sa da suhlasit. Toto forum je velmi napomocne pre sirenie ubuntu v tychto koncinach.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

lubomir2

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 25 Října 2009, 19:49:04 »
Mi to nedalo a už som Ubuntu, nevydržal som čakať na Ubuntu 9.10 dám update, dosť je to iné ako okná, ale zvykám si.  Windows je preč, len v sieťových  pripojeniach mám windows, malo by to byť chello, lebo net detekovalo automaticky a na disku by po windowse nemalo byť ani stopy tú partíciu som premazal po windowsácky to bol formát a disk som nedelil, nechcem v pc 2 OS windows stačí v robote.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.