Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kernel- průser [vyřešeno]  (Přečteno 1117 krát)

NoWin

• Host
Kernel- průser [vyřešeno]
« kdy: 26 Října 2009, 11:44:10 »
Nazdar,

APT mi hlásí:
Kód: [Vybrat]
E: linux-image-2.6.30-2-686-bigmem: podproces instalovaný post-installation skript vrátil chybový status 255
E: linux-image-2.6.31-trunk-686-bigmem: podproces instalovaný post-installation skript vrátil chybový status 255
E: linux-image-2.6-686-bigmem: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované
E: loop-aes-modules-2.6.30-2-686-bigmem: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované
E: lzma-modules-2.6.30-2-686-bigmem: problém se závislostmi - nechávám nezkonfigurované
Nemůzu si díky tomu nainstalovat/odinstalovat žádnej kernel ani modul, zkoušel jsem si jádro zkompilovat a taky to končí chybou:
Kód: [Vybrat]
# make mrproper
/usr/src/linux-headers-2.6.30-2-common/scripts/Makefile.clean:17: /usr/src/linux-headers-2.6.30-2-common/arch/x86/boot/Makefile: Adresář nebo soubor neexistuje
make[3]: *** No rule to make target `/usr/src/linux-headers-2.6.30-2-common/arch/x86/boot/Makefile'.  Stop.
make[2]: *** [archclean] Error 2
make[1]: *** [sub-make] Error 2
make: *** [all] Error 2
Neví někdo jak se těch chyb zbavit? Taky jsem zjistil, že mi nejspíš díky tomu nefunguje TV karta a LIRC (obojí předtím šlo) a některý porty mám zablokovaný (nemůžu používat Jabber).

Předem díky!

EDIT:  Nejsem si zcela jistej tím, co se stalo, ale už to najednou funguje :) Ještě zkusím restart, jestli mi to náhodou neudělalo něco zlýho s initrd.img a pokud to bude v pořádku, problém bude vyřešen :)
Jsem jen zvědavej, jestli mi půjde TV a LIRC, pokud ne, založím nový vlákno ;)
« Poslední změna: 26 Října 2009, 19:50:12 od Pavel Půlpán »

nettezzaumana

• Host
Re: Kernel- průser
« Odpověď #1 kdy: 26 Října 2009, 12:01:48 »
pouzivej prosim LANG=en_US pro vypis chyb

NoWin

• Host
Re: Kernel- průser
« Odpověď #2 kdy: 26 Října 2009, 12:35:38 »
pouzivej prosim LANG=en_US pro vypis chyb
Díky, už to funguje (akorát TV nejde a Jabber taky ne).
Když už jsme u toho anglickýho výstupu- dá se APT permanentně nastavit tak, aby mlel anglicky (ale nic jinýho)?

nettezzaumana

• Host
Re: Kernel- průser [VYŘEŠENO... snad...]
« Odpověď #3 kdy: 26 Října 2009, 12:56:28 »
no, napriklad je dobre mit nastaveno pro roota LANG=en_US (v /root/.bashrc) a nebo pomoci alias:
alias apt-get='LANG=en_US apt-get '

NoWin

• Host
« Odpověď #4 kdy: 26 Října 2009, 13:33:57 »
no, napriklad je dobre mit nastaveno pro roota LANG=en_US (v /root/.bashrc) a nebo pomoci alias:
alias apt-get='LANG=en_US apt-get '
Díky!

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #5 kdy: 26 Října 2009, 13:42:19 »
np, urw ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.