Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Co mohu očekávat od upgrade z 9.04 na 9.10?  (Přečteno 6653 krát)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Co mohu očekávat od upgrade z 9.04 na 9.10?
« kdy: 27 Října 2009, 15:45:50 »
Máte už někdo vyzkoušený upgrade z 9.04 na 9.10?
Zajímalo by mě zejména:

a) Bude v 9.10 standardně Firefox 3.5 nebo pořád ještě 3.0?
b) Pokud bude v 9.10 Firefox 3.5, provede se v rámci upgrade i aktualizace ff z 3.0 na 3.5?
c) Pokud bych zvolil raději čistou instalaci s tím, že si v 9.04 vygeneruji skript pro stažení balíků, mohu ho pak bez obav použít v 9.10?
d) Napadá vás někoho ještě něco, na co bych si měl dát při přechodu na 9.10 pozor?

Děkuji.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Co mohu očekávat od upgrade z 9.04 na 9.10?
« Odpověď #1 kdy: 27 Října 2009, 16:09:22 »
a,b,c -- Ano.
d -- Ne

Pavel Půlpán

« Odpověď #2 kdy: 27 Října 2009, 16:19:54 »
d - na zdravou výživu a potíže s prostatou. ;)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #3 kdy: 27 Října 2009, 16:26:22 »
a,b,c -- Ano.
d -- Ne

Děkuji

d - na zdravou výživu a potíže s prostatou. ;)

Na zdravou výživu si majzla dávám a zatím se jí úspěšně vyhýbám. A po pátým mám proud jak junák :-)

Henrynr

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 27 Října 2009, 16:54:17 »
...vygeneruji skript pro stažení balíků...
[OT]Rozumím tomu dobře, že lze vygenerovat skript pro stažení již nainstalovaných balíků? A to se dělá jak? Já umím vygenerovat pouze skript (dle wiki) pro aktualizaci novejch balíčků ... [/OT]
Doma i v práci Linux Mint 17

Jeremi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 27 Října 2009, 17:11:42 »
to s tou generaciov scriptu by zaujimalo aj mna znie to zaujimavo mat po preinstalaciu vsetko nainstalovane spustenim jedneho scriptu

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #6 kdy: 27 Října 2009, 17:54:24 »
1) Systém - Správa - Správce balíků Synaptic
2) menu Výběr, Uložit výběr jako
3) zadat název souboru a zaškrtnout Uložit kompletní stav...

...

4) menu Výběr, Načíst výběr - označí k instalaci vše, co je ve výběru (nevím, jak je to s případným označení k odinstalaci a pod., to jsem nezkoušel, ale to mě teď zrovna nezajímá).
5) zvolit Použít a už to frčí.

Můžete si to vyzkoušet tak, že si nainstelujete něco "z kraje" (např. abakus), poté uložíte výběr, následně to odinstalujete a poté načtete uložený výběr a ono se to "zazelení" :-)

Zkoušel jsem to i s tím skriptem, ale tam mi to ukládá pouze změny (tedy označím-li něco k instalaci, tak mi to vygeneruje skript wget ...)

Kedrigern

« Odpověď #7 kdy: 27 Října 2009, 18:01:04 »
Uff, ale s takovým skriptem se ztratí kouzlo čisté instalace. Nahodí všechny zbytečníé knihovny (zrovna Karmic měl redukovat), již nepoužité programy (pidgin)... Což jsou vlastně jediné rozdíli oproti aktualizaci...

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #8 kdy: 27 Října 2009, 18:05:58 »
Uff, ale s takovým skriptem se ztratí kouzlo čisté instalace. Nahodí všechny zbytečníé knihovny (zrovna Karmic měl redukovat), již nepoužité programy (pidgin)... Což jsou vlastně jediné rozdíli oproti aktualizaci...

No, ten soubor je obyčejný texťák. Takže bych řek', že není problém ho pročistit - nechat si tam jenom to, co chceš a to ostatní se pak doinstaluje pouze tehdy, bude-li to potřeba, nemyslíš? Rozhodně mi to přijde pohodlnější než to instalovat jedno po druhém.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #9 kdy: 27 Října 2009, 18:09:15 »
Mimochodem - co tam je místo Pidgina? Nerad bych si zase všechno pracně přenastavoval do něčeho nového!!!

Kedrigern

« Odpověď #10 kdy: 27 Října 2009, 18:39:40 »
No jen jsem na to chtěl upozornit, já toho právě využívám a používám evoluční očistu systému. Když přeinstaluji, tak doinstaluji něco jen, když mi to chybí a moře aplikací, které jsem dřív instaloval již nepotřebuji :-D.

Je tam Emphathy v docela nepoužitelném stavu, takže stejně je lepší tam rovnou Pidgina dát. No možná Emphathy křivdím, používal jsme ho jen chvíli (a líbil se mi), ale dost mě štvalo, že jiní mě často neviděli na ICQ online ... nicméně asi ho začnu časem používat (počkám tak dvě tři aktualizace). A nevím, jak to má s přenosy souborů.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #11 kdy: 27 Října 2009, 18:47:48 »
Je také možné k 9.10 přimountovat do /home původní domovský oddíl z 9.04 (ext3)? Za předpokladu že při instalaci zvolím stejného uživatele a heslo jako v JJ.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #12 kdy: 27 Října 2009, 19:01:36 »
Je tam Emphathy v docela nepoužitelném stavu...

Ach tak...

Tím pádem mě napadá: zná někdo ještě nějaký jiný dobrý a bezbolestný přechod od verze k verzi? Tedy be nutnosti opětovného doinstalování všeho možného?

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 27 Října 2009, 19:18:06 »
jeste k tomu skriptu na ziskani seznamu svech nainstalovanych aplikaci viz http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,39885.msg292884.html - vygeneruje seznam VSECH aplikaci, ktery jsem kdy na PC instaloval
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Henrynr

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 27 Října 2009, 19:40:54 »
1) Systém - Správa - Správce balíků Synaptic
2) menu Výběr, Uložit výběr jako
3) zadat název souboru a zaškrtnout Uložit kompletní stav...
...
Uložit kompletní stav jsem přehlídnul, díky!
Doma i v práci Linux Mint 17

aloisam

• Host
« Odpověď #15 kdy: 27 Října 2009, 20:14:42 »
Tím pádem mě napadá: zná někdo ještě nějaký jiný dobrý a bezbolestný přechod od verze k verzi? Tedy be nutnosti opětovného doinstalování všeho možného?

no tak přece normální upgrade ne?

já teda dělám pokaždé čistou instalačku a mám takovej texťák ze kterýho si zkopíruju do terminálu sudo apt-get remove f-spot transmission atd.. a pak sudo apt-get install gthumb deluge vlc ubuntu-restricted-extras atd. atd.. sestavit to zabralo nějakej čas, ale teď už to měním minimálně..

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #16 kdy: 27 Října 2009, 20:23:25 »

no tak přece normální upgrade ne?

já teda dělám pokaždé čistou instalačku a mám takovej texťák ze kterýho si zkopíruju do terminálu sudo apt-get remove f-spot transmission atd.. a pak sudo apt-get install gthumb deluge vlc ubuntu-restricted-extras atd. atd.. sestavit to zabralo nějakej čas, ale teď už to měním minimálně..

Byl bys ochotný ten script vystavit? Myslím, že by tam pár lidí našlo inspiraci.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

aloisam

• Host
« Odpověď #17 kdy: 28 Října 2009, 12:14:57 »
jsem to blbě napsal, to není žádnej skript, to je prostě tohle: :D

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install avidemux audacity boinc-manager cryptkeeper deluge dvdrip epiphany-browser fortunes gmountiso gparted gthumb gufw libdvdcss2 mplayer nautilus-gksu non-free-codecs pidgin-extprefs pidgin-facebookchat pidgin-guifications pidgin-plugin-pack p7zip-full screenruler simple-ccsm skype stardict-english-czech startupmanager testdisk timer-applet ubuntu-restricted-extras vlc
to je tak dobrý dozvědět se co používám za programy :D jinak myslím na nic, každýmu tam bude něco chybět, nebo přebývat, jen mně už málo co :) a s tím příkazem pro odinstalaci je to ještě horší..

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #18 kdy: 28 Října 2009, 12:47:08 »
jsem to blbě napsal, to není žádnej skript, to je prostě tohle: :D

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install avidemux audacity boinc-manager cryptkeeper deluge dvdrip epiphany-browser fortunes gmountiso gparted gthumb gufw libdvdcss2 mplayer nautilus-gksu non-free-codecs pidgin-extprefs pidgin-facebookchat pidgin-guifications pidgin-plugin-pack p7zip-full screenruler simple-ccsm skype stardict-english-czech startupmanager testdisk timer-applet ubuntu-restricted-extras vlc
to je tak dobrý dozvědět se co používám za programy :D jinak myslím na nic, každýmu tam bude něco chybět, nebo přebývat, jen mně už málo co :) a s tím příkazem pro odinstalaci je to ještě horší..

Našel jsem tam 9 balíčků, které neznám  ;D Něco zkusím...  :)

Mohl bys mi upřesnit k čemu přesně jsou ty Fortunes a zda Testdisk umí i obnovu dat(ne jen partišny) z NTFS a FAT32(asi ano?)?
« Poslední změna: 28 Října 2009, 14:25:00 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.