Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Inštalácia sieťovky  (Přečteno 1724 krát)

Miko10

• Stálý člen
  • **
Inštalácia sieťovky
« kdy: 23 Října 2006, 20:09:40 »
Tak som sa rozhodol, že si doma nahodím Ubuntu. Všetko by možno bolo v pohode až na to, že ubuntu nespojazdní sieťovky na mojej doske. Konkrétne je to Asus A7N8X-E deluxe. Síce mi nájde dve sieťovky, ale keď zadám IP tak ani cez jednu sa nedostanem na net. Tak som si stiahol drivery z asusu. Čo je ale môj problém, drivery si treba skompilovať. A tak by som rád vedel ako si skompilovať drivery, keď Ubuntu nemá po inštalácií nainštalovaný kompiler a ja sa nemôžem pripojiť na net aby som si ho stiahol.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Inštalácia sieťovky
« Odpověď #1 kdy: 23 Října 2006, 20:38:52 »
Mam presne tutez desku, sit funguje bez problemu. Jsou tam dve sitovky, jedna je zalozena na chipu Marvell, tu nepouzivam, pouzivam tu druhou (Realtek). Mam tam ted Ubuntu 6.06, sitovku to naslo hned pri instalaci, nemusel jsem s tim vubec nic delat.

Dan

• Aktivní člen
  • *
Inštalácia sieťovky
« Odpověď #2 kdy: 24 Října 2006, 04:52:43 »
Záleží na tom, co znamená "najde dvě síťovky" a "zadám IP". Jak píše Lukáš.S, minimálně Realtek si zavede modul vpořádku, takže pokud ti stačí jedna síťovka bude se stačit zaměřit na to druhé, tedy zda-li "zadám IP" obnáší správné nastavení sítě. Asi nemá cenu to tu rozepisovat, projdi si třeba příspěvky ohledně nastavení sítě tady na fóru. Pak jen napiš případné další nejasnosti. Hlavně kompilaci jakýchkoliv hrůzných modulů ze stránek výrobce si nech až jako poslední možnost.

Miko10

• Stálý člen
  • **
Inštalácia sieťovky
« Odpověď #3 kdy: 24 Října 2006, 19:30:07 »
Chlapi vďaka. Vada bola ako vždy medzi stoličkou a klávesnicou. Ono Ubuntu detekoval dve sieťovky a vybral ako predvolenú tú gigabitovú. Tak preto to nešlo.
Ale aj tak veľká vďaka za námahu.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.