Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po upgrade na 9.10, přišel pád celého systému a pak nelze nabootovat  (Přečteno 1849 krát)

jader_nomak

• Návštěvník
stalo se zlo, při upgrade na 9.10. A z ničeho nic se se mi vypnulo PC, tak jsem ho nahodil jakože 9.10 už je ready a naběhne. Nicméně nabíhalo 9.04 a pak mi to vyhodilo jen černou obrazovku a vypsalo:

Kód: [Vybrat]
mount all: symbol lookup error: mount all: underfine symbol:under_monitor_filter_add_match_subsystdev type init: mountall_main+process (767) terminated with status 127
a pak už vůbec nic . . jen tmavá obrazovka a kurzor . . něco se šeredně potentilo.
Zkusi jsem to restartnout a při nabíhání GRUBu (jsem laik, omluvte případný demence) jsem dal ESC jakože zkusím recovery mode a dám pak příkaz dpkg nebo fsck, nedostal jsem se vůbec nikam všechno mi spadlo. Vůbec se U. nerozjelo. a to jsem zkoušel víckrát.

Nejsem moc znalej věci tak jediný co mě napadlo, vytáhnul jsem starý LiveCDčko U8.10 a nainstalil další Ubuntu na další partišnu . . a když jsme si rozděloval disk tak se mi tam suveréně ukázalo v jiným tom oddíle Ubuntu 9.10 nainstalený.

Ted si vypaluju důležitý dokumenty aspon, dostal jsem se do svejch souborů díky tý nový instalaci ale nevíte někdo co a jak dál ? Má cenu zkoušet nějaky recovery ? Nebo mám radši vytáhnout data co potřebuju z toho jinýho oddilu a udělat uplně celou čistou instalaci na celej disk všechno postupně updatnout a nastavit. Je fakt, že jsem nedávnou uvažoval nad tím proč to neudělám novou instalaci eventuálně upragede na ext4.

Btw. nejsem sám . . na internetu někdo řeší podobný trable, ale zatím bez řešení.
Pracuju na Lenovo X61, poslední fční OS - U9.04 plně aktualizovaný.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Po upgrade na 9.10, přišel pád celého systému a pak nelze nabootovat
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2009, 01:42:41 »
A data a systemak mas zvlast?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

jader_nomak

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Října 2009, 07:49:43 »
A data a systemak mas zvlast?

ne, data i systém ten původní mám na jedný partišně... ale to jako nevadí... ty nejdůležitější věci jsem si vypálil a přetáhal na flashky . . ted spíš jestli existuje způsob jak obnovit to již nainstalované U9.10. Nebo si mám vytvořit a stáhnout CDčko s 9.10 přeinstalovat to tak aby se znovu z celého disku stala 1 partišna.

Habo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Října 2009, 11:03:13 »
Asi by som odporucil odznova a do buducna si odddelit /home - je to VELMI uzitocne nastavenie
co sa tyka zalohy najlepsie je zatarovat cely /home adresar a po instalacii rozbalit a vsetky nastavenia by sa mali zachovat - potom uz len staci doinstalovat programy
(tip: aj zoznam programov sa da zalohovat - prikaz dpkg --get-selections | grep install | awk '{ print $1 }' > zoznam-subor a obnovenie sudo aptitude install `cat zoznam-subor`)

jader_nomak

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Října 2009, 11:53:30 »
a to mám při té instalaci tam nadefinovat jako odkládací prostor? tam to nějak šlo udělat . . můj adresář home je vlastně veškeré moje nastavení žejo . .

jader_nomak

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 31 Října 2009, 15:12:40 »
Problem solved - čistá instalace 9.10 a všechno šlape jako hodinky.  8)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.