Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Koala nejde vypnout ani restartovat  (Přečteno 973 krát)

Roddney

• Aktivní člen
  • *
Koala nejde vypnout ani restartovat
« kdy: 30 Října 2009, 08:21:34 »
Zdravím,
včera jsem si aktualizoval Ubuntu 9.04 na Ubuntu 9.10. Vše proběhlo v pořádku až na konci, kdy to chtělo resetovat jsem to přes systém normálně nemohl resetoval, protože screen prostě zamrznul :o.  Potom to naběhlo jak má, ale když teď chci počítač přes systém vypnout, tak mi to prostě nevypne a ani neresetuje. Místo toho se mi na blackscreen objeví nápis: " Deconfiguring interface, Deactivating swap" a potom hlášení " error on device loop0 logical block 3643396". Nestalo se to někomu? Co s tím?
Díky

Lachty

• Návštěvník
Re: Koala nejde vypnout ani restartovat
« Odpověď #1 kdy: 31 Října 2009, 20:17:46 »
Já jsem na tom úplně stejně. Rád bych to nějak odstranil.
Dík

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Října 2009, 20:42:59 »
Bohužel neporadím, jen přidám svou zkušenost. Upgradeoval jsem JJ na KK dvakrát. Napřed na noťasu - po posledním kroku upgradu, odkliknutí volby Restartovat nyní, nebo jak to tam je, systém zamrznul. Dělal jsem mezitím něco jiného, takže jsem to opravdu hodně hodně dlouho (přes hodinu) nechal vysmrádnout. Ani pak ale ani touchpad ani klávesnice nezaznamenaly žádnou odezvu. Vypnul jsem ntb natvrdo, spustil a od té doby se chová korektně. Nazítří jsem se pustil do desktopu. Pamětliv příhody s ntb jsem ignoroval restartovací dialogové okno a pc se pokusil normálně vypnout. Zase zámrz, zase dlouhé vyhnívání. Ale jelikož mám zakázané všecky splashe a podobné zhůvěřilosti, přepne se mi při vypínání pc do textového režimu. A tady šlo po jisté době normálně se zalogovat a příkazem reboot bez problémů restartovat. Od té doby se vše chová náležitě.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #3 kdy: 31 Října 2009, 20:46:16 »
Mě tohle dělá, když zapnu v Metacity kompozitního managera nebo zapnu Compiz Fusion. Normálně vše běží jak má, efekty bez problémů, ale když chci restartovat nebo vypnout počítač, tak ztmavne obrazovka, zhasnou ledky kromě signalizace napájení a nic. Musím ručně vypnout tlačítkem a znova zapnout. Pokud nemám spuštěný CF nebo nemám povoleného kompozitního managera u Metacity, tak restartovat i vypínat lze normálně.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.