Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak na Log in po spuštění Ubuntu 9.10 z USB flash disku  (Přečteno 2005 krát)

Alko1974

• Návštěvník
Jak na Log in po spuštění Ubuntu 9.10 z USB flash disku
« kdy: 30 Října 2009, 19:20:58 »
Zdravím všechny přítomné. Chci skusit novou verzi Ubuntu 9.10 bez instalace jen spuštěnou z Flashky a
nejsem schopen se dostat přes úvodní obrazovku.
Po najetí do grafického prostředí chce po mně systém Log in a pak Password. Má otázka je velice jednoduchá.
Co tam mám napsat a proč to tam musím napsat. Děkuji všem za to že si ze mne nebudete dělat srandu ....
Jsem úplný laik a po cca hodině a půl hledání na netu jsem to musel vzdát.
Alko

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Jak na Log in po spuštění Ubuntu 9.10 z USB flash disku
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2009, 19:56:17 »
Enter, enter bez zadavania udajov(dufam). Toto je vec medzi nebom a zemou, niekomu to pyta niekomu nie.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Alko1974

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Října 2009, 21:48:51 »
Díky za typ :-)  Pri posledním startu žádný login ani heslo nebylo vyžadováno . 

webzrout

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 31 Října 2009, 21:58:25 »
Mám zničeho nic obdobný problém s 9.10, čistá instalace z CD, napáleno ubuntu-9.10-server-i386.iso. Během instalace se program zeptá na neadministrátorský účet, vyplním jméno a heslo.  Po restartu za několik minut se nedá přihlásit. Setkal se s tím někdo ?
Na disku krom instalace nic není, přeformátováno na Ext4, heslo i ke Grubu v pořádku, zapnuto šifrování uživatelů, ovšem jako uživatel se můžu logovat jak chci a nic !!!!

Citace
Ubuntu 9.10 server tty1

server login:
V případě správného zadání k přihlášení se objeví akorát toto..
Citace
Login timed out after 60 seconds.

webzrout

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 31 Října 2009, 23:16:07 »
To byste nevěřili, když se generuje při instalaci to heslo, tak může být zapnutej numlock a použil jsem za slovem ještě čísla a heslo bylo vytvořeno. Problém se objevil až po restartu. I když byl zapnutej numlock, použil jsem numerickou klávesnici, tak to ty čísla nebere. Todle mě na moment vyřadilo, teďkom se to samozřejmě přihlásí. Čísílka k heslu musím psát na alfanumerické klávesnici ...

Ubuntu s těma heslama dělá stejně debility

webzrout

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 01 Listopadu 2009, 16:35:42 »
Jen tak dotaz, mimochodem koho baví neustálé zadávání hesla ve verzi pro desktop.
To nové Centrum softwaru pro Ubuntu je tak vypatlaný, že se zeptá na heslo klidně desetkrát !!!

Ví někdo jak vypnout tu zbytečnost ?
Kód: [Vybrat]
Authentication is reqired to install sotware packages

Pokud chcete něco bez debilit dostat do PC, nainstalujte si Mint 7, tam je jiný přístup k uživatelům, je to hned poznat !!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.