Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 9.10 a ikona network-manageru v notification area  (Přečteno 2084 krát)

Rawen

• Aktivní člen
  • *
9.10 a ikona network-manageru v notification area
« kdy: 01 Listopadu 2009, 14:37:11 »
Zdravím,

napadlo mě že měl někdo podobný problém - od instalace Karmic Koala všechno jede hezky, až na ikonu network-manageru v notification area - ta se po bootu občas odmítá objevit (místo ní je jen prázdné políčko a nejde tedy ovládat, v pozadí ale běží). Toto jde napravit tak, že killnu nm-applet a spustím ho znovu, je to ale velká otrava. Podotýkám že nepomohly ani nejnovější aktualizace (instaloval jsem 9.10 už v beta verzi), ani změna NVIDIA ovladačů na nejnovější proprietární. Používám Compiz. Umí někdo poradit? Díky!
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

ogrizzly

• Návštěvník
Re: 9.10 a ikona network-manageru v notification area
« Odpověď #1 kdy: 01 Listopadu 2009, 17:11:33 »
Dočasný workaround: Killnutí nm-applet a jeho opětovné spuštění lze napsat do bash scriptu, který se spustí po načtení gnome (nepoužívám gnome, ale nastavení autostartu by prý mělo být v System -> Preferences -> Sessions -> Startup Programs). Správného načasování můžete docílit zpožděním - příkazem sleep [sekundy-celé číslo].

Rawen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 01 Listopadu 2009, 18:36:36 »
jo to mě taky nepadlo, je to ale takové škaredé nesystémové řešení :) přesto díky za pomoc!

killi

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 18 Ledna 2010, 19:55:19 »
Zdravím,
využiju tohoto tématu a přidám se s dotazem co s tím ? (viz. obrázek). Zkouším různá řešení a stále nic.
Díky za rady

[attachment deleted by admin]

Rawen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 18 Ledna 2010, 20:22:36 »
já jsem to řešil tak že jsem do Automaticky spouštěných aplikací vložil skript, který po 5s network-manager killne a pak pustí znova...

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #5 kdy: 20 Ledna 2010, 10:43:29 »
Já to vyřešil odinstalováním NM a funguju přes výborný, mnohem lepší wicd..je v repo
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.