Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ubuntu 9.10 nelze spustit systém [vyřešeno]  (Přečteno 3156 krát)

powerbylinux

• Návštěvník
    • downside
ubuntu 9.10 nelze spustit systém [vyřešeno]
« kdy: 01 Listopadu 2009, 23:30:43 »
dobrý den
potřeboval bych poradit aktualizoval jsem z verze 9.04 na 9.10 pri spuštění systému se oběví pouze logo ubuntu a po chvíli zmizne a nic se neděje mám notebook asus eeepc 1000h děkuji za rady
« Poslední změna: 03 Listopadu 2009, 19:33:02 od kiklhorn »
Zravim svoja luďa , věřim svejm

rudas

• Návštěvník
Re: ubuntu 9.10 nelze spustit systém
« Odpověď #1 kdy: 02 Listopadu 2009, 00:31:00 »
pokud máš stejný problém tak jak píšu zde http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,40716.msg298436.html tak tam je i řešení

btw: nezakladej dvě stejná témata v jiných sekcích, stačí výstižný název v jednom nebo nejdřív využít funkci hledat s použitím správných výrazů
Předem se omlouvám za vám způsobené újmy či problémy v mých příspěvcích, ať už šlo o vulgarismy nebo chyby v pravopisu. THX
PC a Notebook Ubuntu 10.04 a Wir XP (zbytek rodiny a škola a sem tam nějaká gameska)

powerbylinux

• Návštěvník
    • downside
Re: ubuntu 9.10 nelze spustit systém
« Odpověď #2 kdy: 03 Listopadu 2009, 18:31:45 »
problém vyřešen
Zravim svoja luďa , věřim svejm

GeBu

• Aktivní člen
  • *
Re: ubuntu 9.10 nelze spustit systém [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 07 Listopadu 2009, 21:34:21 »
Jak jsi ho vyřešil? Mě to sice po zapsání "nomodeset" naběhne, ale do grubu se to neuloží a příště to nenastartuje znovu.

GeBu

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 07 Listopadu 2009, 21:55:52 »
Už jsem to našel v poznámkách k vydání:

Jako dočasné řešení mohou uživatelé přidat volbu nomodeset do možností zavaděče jádra v konfiguraci grub (pro GRUB 2: upravte /etc/default/grub a přidejte nomodeset do řádky GRUB_CMDLINE_LINUX, pak spusťte sudo update-grub; pro GRUB 1: upravte /boot/grub/menu.lst a přidejte nomodeset do řádky začínající s # kopt=, pak spusťte sudo update-grub), takže se zakáže použití KMS.

Doporučoval bych, aby se text poznámky trochu změnil: přidejte nomodeset do řádky GRUB_CMDLINE_LINUX > přidejte nomodeset do řádky GRUB_CMDLINE_LINUX tedy GRUB_CMDLINE_LINUX="nomodeset"

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 07 Listopadu 2009, 22:13:22 »
Doplním:

GRUB_CMDLINE_LINUX tedy GRUB_CMDLINE_LINUX="nomodeset quiet splash"
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

o5z5

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 18 Ledna 2010, 15:49:03 »
Když přidám nomodeset do parametrů před spuštěním, tak je to v poho. Nejde mi ale změnít to v grub.cfg. Normálně v grafickém prostředí ve složce etc otevřu grub, připíšu paramatr a do terminálu napíšu sudo update-grub, běží to až do DONE. Po restartu tam ten parametr není a zčerná obrazovka.
« Poslední změna: 18 Ledna 2010, 15:58:52 od o5z5 »

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 18 Ledna 2010, 16:13:20 »
Když přidám nomodeset do parametrů před spuštěním, tak je to v poho. Nejde mi ale změnít to v grub.cfg. Normálně v grafickém prostředí ve složce etc otevřu grub, připíšu paramatr a do terminálu napíšu sudo update-grub, běží to až do DONE. Po restartu tam ten parametr není a zčerná obrazovka.
Editujete /etc/default/grub? Potom ho ulozite, tam sa ten parameter ukazuje naslednym otvorenim a okontrolovanim?
Spustite sudo update-grub a v /boot/grub/grub.cfg vidite zadany parameter alebo nie?
nemusite predsa kvoli tomu stale restartovat pc, len pozrite do grub.cfg, ci sa to tam prenieslo.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

o5z5

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 18 Ledna 2010, 18:59:22 »
Hlavně grub v etc neuložím,protože je jen pro čtení. Zkoušel jsem to obejít přes chmov a chown, ale taky to neslo (možná to používám blbe,ale jedu podle návodu).

rudas

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 18 Ledna 2010, 22:29:26 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,40716.msg311583.html#msg311583
přečti si kdyžtak i předchozí příspěvky...
Předem se omlouvám za vám způsobené újmy či problémy v mých příspěvcích, ať už šlo o vulgarismy nebo chyby v pravopisu. THX
PC a Notebook Ubuntu 10.04 a Wir XP (zbytek rodiny a škola a sem tam nějaká gameska)

o5z5

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 19 Ledna 2010, 09:29:25 »
Než jsem se zeptal, tak jsem hledal opravdu dlouho, ale toto téma jsem bohužel nenašel. Každopádně děkuji mnohoktát za srozumitelný a funkční návod. Pro ostatní jen doplním, že já musel počítač restartovat dvakrát (poprvé to udělalo to, co předtím).

Ještě jednou Děkuji !!!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.