Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Update na 9.10  (Přečteno 2819 krát)

Stan.

• Návštěvník
Update na 9.10
« kdy: 02 Listopadu 2009, 15:24:59 »
Zdravím,
dnes ráno jsem updatoval na Ubuntu 9.10 a akorát jsem si s tím přidělal problémy:
1. Nefunguje FTP: Používal jsem proftpd naprosto bez problémů. Teď se k servru nelze přihlásit. Reinstalloval jsem proftpd, znovu nastavil a pořád Authentification failed!
2. Už přes 6 hodin mi vytrvale chrochtá disk, aniž bych mu k tomu dal jakýkoli důvod.
Poradil by mi někdo prosím, jak to vyřešit, popř. jak se vrátit k 9.04 aniž bych musel přeinstalovat celý OS?
Ubuntu 10.10 - Maverick Meerkat

rudas

• Návštěvník
Re: Update na 9.10
« Odpověď #1 kdy: 02 Listopadu 2009, 17:17:00 »
joo to je dobrej nápad, ale člověk ji musí dělat což musím určitě začít  ;D ;D 8)

a jiný FTP programy ti jdou? třeba jen přes prohlížeč? já používám zásuvný modul FireFTp pro FireFox a jsem spokojen, pro mě je dostačující
Předem se omlouvám za vám způsobené újmy či problémy v mých příspěvcích, ať už šlo o vulgarismy nebo chyby v pravopisu. THX
PC a Notebook Ubuntu 10.04 a Wir XP (zbytek rodiny a škola a sem tam nějaká gameska)

Stan.

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Listopadu 2009, 17:20:54 »
Vrátit zálohu ...
Jó, kdybych jí tak měl :(

Stan.

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Listopadu 2009, 17:24:01 »
joo to je dobrej nápad, ale člověk ji musí dělat což musím určitě začít  ;D ;D 8)

a jiný FTP programy ti jdou? třeba jen přes prohlížeč? já používám zásuvný modul FireFTp pro FireFox a jsem spokojen, pro mě je dostačující
Asi jsem zapomněl zdůraznit, že proftpd je FTP server. Klienta ani tak nepotřebuju.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 02 Listopadu 2009, 18:44:26 »
Já jsem rozchodil PureFTP, ale nevyřešil problém s právy a problém s virtuální databází uživatelů. Ale to neznamená, že tobě by to nemělo fungovat. Ale asi chceš zůstat u ProFTPd. Laždopádně jsem rád, že píšeš o problému, protože ProFTPd jsem chtěl zrovna rozjíždět. Tak radši počkám :)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Stan.

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 02 Listopadu 2009, 19:21:41 »
Já jsem rozchodil PureFTP, ale nevyřešil problém s právy a problém s virtuální databází uživatelů. Ale to neznamená, že tobě by to nemělo fungovat. Ale asi chceš zůstat u ProFTPd. Laždopádně jsem rád, že píšeš o problému, protože ProFTPd jsem chtěl zrovna rozjíždět. Tak radši počkám :)
A klient se ti připojí a může stahovat z nastavené složky? Já jsem Pure taky zkoušel, ale nějak mi to nepoznává uživatele, který se pokouší přihlásit a autentifikace pak selže.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 02 Listopadu 2009, 19:55:50 »
No právě virtuální nejdou. Musím vytvořit normálního uživatele přímo v Ubuntu. Potom už to jde, ale zas nejde omezit, aby nemohl procházet všude. Alespoň mě se to nepodařilo.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Stan.

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 02 Listopadu 2009, 22:17:26 »
No právě virtuální nejdou. Musím vytvořit normálního uživatele přímo v Ubuntu. Potom už to jde, ale zas nejde omezit, aby nemohl procházet všude. Alespoň mě se to nepodařilo.
Aha, tak s ubuntuživatelem jsem to nezkoušel. Takhle mi to funguje. Dík za tip :)
IMHO by stačilo nastavit práva k souborům přímo v Ubuntu, když to jsou reální ubuntuživatelé. Nastavíš každýmu práva jen na jeho složku, popř. celé skupině FTPuživatelů práva na jednu společnout FTPsložku.

Stan.

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 02 Listopadu 2009, 22:22:33 »
Teď ještě vyřešit ten disk. Dělá pořád takový pravidelný chr ... chr ... chr ... chr ... Z rytmu ho vyhodí jen, když po něm něco chci. Mám PC na stole a už mi z toho začíná hrabat  >:(

xmalda

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 24 Listopadu 2009, 15:07:15 »
podařilo se mi vyřešit proftpd viz dle: http://www.izmaelis.com/2009/11/fixing-proftpd-in-ubuntu-910-karmic.html
stačilo mi v souboru proftpd.conf změnit ServerType standalone na ServerType inetd a pak restartovat (reboot)

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #10 kdy: 24 Listopadu 2009, 19:42:57 »
Teď ještě vyřešit ten disk. Dělá pořád takový pravidelný chr ... chr ... chr ... chr ... Z rytmu ho vyhodí jen, když po něm něco chci. Mám PC na stole a už mi z toho začíná hrabat  >:(
Sleduj, který proces ti zabírá nejvíc CPU/používá disk, např. pomocí Sledování systému; příkazu top; nebo nainstaluj iotop (ten je přímo na ty přístupy na hard).
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Stan.

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 24 Listopadu 2009, 22:21:16 »
Už jsem to vyřešil před nějakým časem tím nejprostším způsobem... Vrátil se k 9.04. Nešla mi totiž ani TV karta, což už mě otrávilo úplně.
Ale díky za tip. O iotop je dobré vědět.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.