Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ikona Ubuntu v gnome panelu (9.10)  (Přečteno 1741 krát)

Eda

• Návštěvník
Ikona Ubuntu v gnome panelu (9.10)
« kdy: 02 Listopadu 2009, 18:45:25 »
Zdravím,
před chvílí jsem aktualizoval na Karmica a trápí mě jedna věc:
Jeden z GNOMEpanelů na ploše se rozšířil z 24 na 30 px a nejde zmenšit na původních 24. Vlastně, posuvník v nastavení velikosti panelu to dovolí (až do minimálních 23), ale nic se ve skutečnosti nestane. Nevíte někdo, co s tím?
(Po aktualizaci se mi také mírně zvětšily ikony ve Firefoxu, to jsem ale vyřešil zobrazením malých ikon, i když to pro mě taky není úplně ideální...)

Tady je na obrázek mojí pracovní plochy. Je zřejmé, že oba panely nemají stejnou šířku, i když ji mají stejně nastavenou...
http://nahrejto.cz/files/632urag5rv5q0zdtii0g.png

Bonzo

• Aktivní člen
  • *
Re: Ikona Ubuntu v gnome panelu (9.10)
« Odpověď #1 kdy: 02 Listopadu 2009, 19:23:11 »
Zdravím..některé změny se projeví až po restartu..zkoušel jsi?
Lenovo Y570
Kubuntu 13.04

Eda

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Listopadu 2009, 20:59:45 »
Jo, restart jsem zkoušel. Nepomohl :-(

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 02 Listopadu 2009, 21:42:39 »
Tohle často dělá jeden konkrétní applet a může pomoct ho odstranit a opět přidat. Je potřeba přijít na to který.

Eda

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Listopadu 2009, 22:30:10 »
Dělá to panel nabídky (viz screen z prvního příspěvku). Zvláštní je, že panel nabídky jen ve formě ikonky Ubuntu (tj. bez textových (Aplikace, Místa, Systém) popisků) to nedělá.

corey_cavalera

• Host
« Odpověď #5 kdy: 06 Listopadu 2009, 10:44:27 »
Zdravím, je to proto, že ikona ubuntu je moc veliká, nechápu jak se tam dostala. Mě se nelíbí ani velikost 24, proto jsem tuhle ikonu zmenšoval aby šel panel nastavit na menší šířku, navíc je potřeba zmenšit písmo, ale to se tebe asi netýká pokud chceš jen tu původní velikost, můžeš to zkusit. Já jsem ji měnil v domovském adresáři, protože mám ikony doinstalované. /home/user/.icons, pokud máš ikony systémové, hledej někde v /usr/share/icons.Bylo ale docela peklo ji najít, uvidíš sám, musíš zkoušet, nevím jak víc poradit...Tak hodně štěstí:-)

polgis

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 07 Listopadu 2009, 21:24:30 »
jak se ta ikonka jmenuje? .. nemůžu jí najít :)
popřípadě... nějak jinak to udělat nejde? .. než měnit velikost icony .. třeba ji jen někde zakázat? .. nebo odkázat na jinou?
« Poslední změna: 07 Listopadu 2009, 21:33:44 od polgis »

corey_cavalera

• Host
« Odpověď #7 kdy: 08 Listopadu 2009, 09:21:13 »
Jak se jmenuje už si nepamatuji, ale když si stáhneš jinou ikonovou sadu, mohlo by to jít, třeba i tu co máš aktuální, jen ji stáhneš někde na gnomelook a ta se ti nakopíruje do domovského adresáře. Mě se zamlouvá třeba http://www.gnome-look.org/content/show.php/hydroxygen_iconset?content=88575 ,ale můžeš stáhnout jakoukoli jinou :-)

polgis

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 08 Listopadu 2009, 13:56:10 »
ale pak stejně musíš vzít tu ikonku a zmenšit ji, ne?
protože ať zkouším jak zkouším... tak v každé ikonové sadě mi ikonka u hlavní nabídky zůstává stejně veliká ..:(
« Poslední změna: 08 Listopadu 2009, 17:34:59 od polgis »

corey_cavalera

• Host
« Odpověď #9 kdy: 09 Listopadu 2009, 13:40:33 »
Tak jsem se na to mrkl a v mém případě to tu ikonu bere z /home/user/.icons/xxx/24x24/places/ a tam už ji dohledat podle obrázku...důležité je ta velikost 24x24, z tama ji panel bere, stačí zmenšit velikost v gimpu, já mám třeba na 19 pixelů. Ale pozor, ikona může být ve složce několikrát, je potřeba zmenšit buď všechny, nebo postupně zkoušet..Efekt myslím není okamžitý, je potřeba panel restartovat, nebo alespoň odebrat a přidat ten applet. Panel můžeš restartovat třeba
Kód: [Vybrat]
killall gnome-panel a následně nastartovat
Kód: [Vybrat]
gnome-panel. Dělal jsem to už před nějakou dobou, tak se omlouvám za případné nesrovnalosti.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.