Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: uprava XFCE - neznicitelny/nezmenitelny desktop  (Přečteno 2633 krát)

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
uprava XFCE - neznicitelny/nezmenitelny desktop
« kdy: 02 Listopadu 2009, 19:32:40 »
Zdravim

Snazim se udelat na jednom pocitaci pokud mozno kompletne uzivateli-vzdorny system. Jako zaklad jsem pouzil xubuntu 9.10 - je to uz starsi stroj , uz mam vicemene vse pohromade, ale jeste mi par veci chybi.

zruseni kliknuti pravym tlacitkem na desktop : potreboval bych aby se mi nezobrazovalo nic , zadne menu , zadne "vytvor odkaz" nebo "otevrit zde terminal" Dival jsem se na stranky XFCE projektu , ale nasel jen =desktop&s[]=menu]moznost upravy XFCE-Menu a pak moznost kiosk-modu
To druhe by melo poresit zamknuti panelu, ale jak zamezit tomu aby mi to cokoliv delalo pri kliknuti pravym tlacitkem na desktop je mi zahada. Jelikoz desktop spravuje Thunar  tak je mozne ze to nebude vubec snadne. Jedna z moznosti co me napadla je vytvoreni nejakeho "prazdneho menu" a nebo proste zmena zkratky - misto praveho kliku na nejakou hodne nepravdepodobnou klavesovo-mysovou kombinaci.

ikona pulse auda v oznamovaci oblasti : ta mi prybyla updatem na Karmic a nevim jak se ji zbavit. Mam normalne ikonku ovladani hlasitosti a tak je tahle zbytecna a pro daneho uzivatele matouci.

Kdyby nekdo znal tip , tak prosim at poradi. Diky K
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: uprava XFCE - neznicitelny/nezmenitelny desktop
« Odpověď #1 kdy: 03 Listopadu 2009, 07:14:17 »
Možná vám ještě nějak pomůže toto: http://wiki.ubuntu.cz/Nezni%C4%8Diteln%C3%BD%20desktop

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #2 kdy: 03 Listopadu 2009, 07:44:35 »
Znam a moc nepomuze ale diky. Navic problem je ze na funkci kiosk se vyvojari dale uz moc nezameruji a tak v posledni verzi xfce lecccos nefunguje z drivejsich navodu. Ale podivam se zdali nejsou pdobne volby nastaveni mozne v editoru predvoleb pro xfce.
« Poslední změna: 03 Listopadu 2009, 10:43:07 od karlitos »

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
« Odpověď #3 kdy: 03 Listopadu 2009, 17:36:02 »
zruseni kliknuti pravym tlacitkem na desktop
Pokud nepotřebujete na ploše žádné ikony, tak se toho dá docílit prostým nastavením Xfce. V menu "Nastavení/Pracovní plocha" na kartě "Ikony" nastavte "Typ ikon: Žádný" a na kartě "Nabídky" případně odškrtněte "Zobrazit hlavní nabídku při kliknutí tlačítkem na plochu", pokud nechcete ani zobrazení menu.

ikona pulse auda v oznamovaci oblasti
Pokud nepoužíváte PulseAudio (Xubuntu ho v základu nepoužívá), tak se Vám možná při updatu natahaly nějaké balíky PulseAudia navíc, tedy je odinstalujte. Pokud ho používáte a jenom Vám vadí ta ikonka v oznamovací oblasti, tak na oznamovací oblast klikněte pravým myšítkem a ve vlastnostech lze nastavit skrývání ikonek.

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #4 kdy: 06 Listopadu 2009, 08:56:15 »
Mockrat dekuju za pomoc. Problem je ze ja ikonky na desktopu potrebuju , ale nechci aby se zobrazovalo COKOLIV pri kliknuti pravym tlacitkem.
XFCE menu si vypnu , ale jak vypnu zobrazovani nabidky :
  • otevit v novem okne
  • vytvorit spoustec
  • ...
?

A take jsem moc nepochodil s kliknutim na oznamovaci oblast - jak se mam trefit do oznamovaci oblasti ? Kdyz kliknu na ikonku toh0 pulseaudia tak mam sice na vyber nastaveni - ale nikde skryti te ikonky reproduktoru. Osobne jsem ale s pulse v posledni dobe spokojeny, takze bych ho rad ponechal.
« Poslední změna: 06 Listopadu 2009, 12:14:26 od karlitos »

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
« Odpověď #5 kdy: 10 Listopadu 2009, 14:39:29 »
A take jsem moc nepochodil s kliknutim na oznamovaci oblast - jak se mam trefit do oznamovaci oblasti ?
Nejlepší je kurzorem zajet úplně ke kraji monitoru, pak nehrozí že se namísto vlastností "Upozorňovací oblasti" zobrazí vlastnosti té dané ikonky.

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #6 kdy: 10 Listopadu 2009, 14:46:14 »
Diky  ;D uz jsem se trefil , no je to teda "hon na ponorku" , ale uz si skryvam ikonky. Dekuju moc za tip.

Ted jeste zmrzacit ten Thunar a jsem nadmiru spokojeny.

[EDIT :]

Tak jsem se radoval predcasne. Prave kdyz necham "skryt" ikonku gnome-volume-manager, tak se mi udela vlevo takova sipka na rozbalovani a sbalovani te oznamovaci oblasti. No kdo tohle vymyslel - kdyz chci skryt , tak snad uplne krucis  :-\ ale aspon vim ktera vec mi toto zverstvo dela , takze se jdu podivat zdali to nejde zmenit v nastaveni-xfce nebo odebrat gnome-volume-manager.

Rozumejte : delam notebook pro babicku a kazdy zbytecny element je na skodu , chci to absolutne neprustrelne a co nejjedodussi.
« Poslední změna: 10 Listopadu 2009, 14:50:51 od karlitos »

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #7 kdy: 10 Listopadu 2009, 23:04:27 »
Tak bohuzel jsem nebyl dale uspesny. V xfce4-setting-editor jsem zadne moznosti nenasel a kdyz dam v oznamovaci oblasti skryvani gnome-volume-controll-applet tak mi sice ta ikonka zmizi, ale misto ni mam po strane takovou sipku ktera umoznuje jeji znovuobjeveni. Coz take nechci.
Dival jsem se v synapticu a zadny balik gnome-volume-controll nebo podobny aplet nemuzu najit. Nevi prosim nekdo jak toto odinstalovat ?
Dik K

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.