Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.10 nelze po bootu nainstalovat  (Přečteno 1563 krát)

King Peky

• Návštěvník
Ubuntu 9.10 nelze po bootu nainstalovat
« kdy: 03 Listopadu 2009, 19:51:03 »
Vložil jsem instalační DVD ubuntu 9.10 do mechaniky a nechal jsem počítač nabootovat z CD. Jelikož již na svém HDD mám nainstalovaný OS Windows XP. Veškerou zálohu jsem provedl na druhý disk (sata) a ten odpojil, vyresetoval BIOS a spustil instalaci z ubuntu DVD. Po kliknutí na instalovat jsem dvě minuty sledoval blikající kurzor na černé obrazovce (to je tradiční - nevím čím to je), poté se objevil bílý symbol Ubuntu. Ten po nějaké (relativně dlouhé) chvíli zmizel a nastala černá obrazovka, ze které se to již bohužel nepohnulo.
To samé se opakovalo když jsem se pokusil spustit ubuntu live z DVD.
Nakonec se mi povedlo ubuntu nainstalovat z Windows prostředí, ale to mi nevyhovuje, protože jsem disk chtěl zformátovat a nastavit si velikost oddílů sám.
Teď systém běží na systému souborů NTFS a těch Windows jsem se nezbavil.

Prosím o radu. Díky moc

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Ubuntu 9.10 nelze po bootu nainstalovat
« Odpověď #1 kdy: 03 Listopadu 2009, 20:29:39 »
Jestli máš 64bit procesor, zkus 64bit variantu Livko estli se načte.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

King Peky

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Listopadu 2009, 22:54:44 »
Zkoušel jsem i tuto verzi ... bohužel ani jedna z verzí se ani nespustila live ani nezačla instalovat.

youngfreedom

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 04 Listopadu 2009, 11:18:02 »
Vložil jsem instalační DVD ubuntu 9.10 do mechaniky a nechal jsem počítač nabootovat z CD. Jelikož již na svém HDD mám nainstalovaný OS Windows XP. Veškerou zálohu jsem provedl na druhý disk (sata) a ten odpojil, vyresetoval BIOS a spustil instalaci z ubuntu DVD. Po kliknutí na instalovat jsem dvě minuty sledoval blikající kurzor na černé obrazovce (to je tradiční - nevím čím to je), poté se objevil bílý symbol Ubuntu. Ten po nějaké (relativně dlouhé) chvíli zmizel a nastala černá obrazovka, ze které se to již bohužel nepohnulo.
To samé se opakovalo když jsem se pokusil spustit ubuntu live z DVD.
Nakonec se mi povedlo ubuntu nainstalovat z Windows prostředí, ale to mi nevyhovuje, protože jsem disk chtěl zformátovat a nastavit si velikost oddílů sám.
Teď systém běží na systému souborů NTFS a těch Windows jsem se nezbavil.

Prosím o radu. Díky moc

Problém s černou obrazovkou po startu by podle mého názoru mohl ukazovat na problémy s grafikou -- Ubuntu běží, ale neumí odeslat grafický výstup. Měl jsem něco podobného při experimentování se staršími ovladači nVidia.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 04 Listopadu 2009, 16:00:22 »
Asi bych instaloval z alternate CD a pak to nějak doladil. Jestli to zvladnes tu instalaci.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Bonzo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 04 Listopadu 2009, 16:44:44 »
Zdravím... zkus při výběru zmáčknout F4 a vyber Záchranný grafický režim
Lenovo Y570
Kubuntu 13.04

King Peky

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 04 Listopadu 2009, 17:29:32 »
Záchraný grafický režim nepomohl, ten byl hned to první co jsem zkoušel.

Ohledně té grafiky ... Ubuntu nainstalované z Windows můžu normálně nabootovat .... jen mi jde hlavně o změnu systému souborů a naformátování disku.

Jinak zkusím to alternate CD ale nevím mno ... vůbec mi nejde do hlavy hlavně ten problém s tím dlouhým načítáním disku při bootu.. :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.