Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rychlost myši  (Přečteno 3468 krát)

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
Rychlost myši
« kdy: 04 Listopadu 2009, 00:56:00 »
Zdravím ve spolek
Snad vkládám dotaz do vhodné rubriky. Za případný omyl se omlouvám

Můj dotaz:
Jak mohu zrychlit v Ubuntu 8.10. myš? V nastavení myši jsem si sice našel jak ji trochu zrychlit, ale pořád to nedostačuje. Už mě bolí ruka jak musím s tou myší hýbat ty vzdálenosti po podložce :-)
Přešel jsem z XP, kde jsem měl myš nastavenou na největší rychlost, takže mi stačily opravdu min.pohyby ruky, aby mi myš přeletěla přes celou obrazovku. V Ubuntu mi to dost docela chybí...

Existuje nějaký programek? nebo nějaký návod, jak to zrychlit tu myš ještě více? Ten efekt akcelerace v nastavení je k ničemu. Jde možná jen o zvyk, ale kýženého efektu se mi tím nepodařilo dosáhnout
Za každou radu děkuji
Petr

NoWin

• Host
Re: Rychlost myši
« Odpověď #1 kdy: 04 Listopadu 2009, 01:33:11 »
Zdravím ve spolek
Snad vkládám dotaz do vhodné rubriky. Za případný omyl se omlouvám

Můj dotaz:
Jak mohu zrychlit v Ubuntu 8.10. myš? V nastavení myši jsem si sice našel jak ji trochu zrychlit, ale pořád to nedostačuje. Už mě bolí ruka jak musím s tou myší hýbat ty vzdálenosti po podložce :-)
Přešel jsem z XP, kde jsem měl myš nastavenou na největší rychlost, takže mi stačily opravdu min.pohyby ruky, aby mi myš přeletěla přes celou obrazovku. V Ubuntu mi to dost docela chybí...

Existuje nějaký programek? nebo nějaký návod, jak to zrychlit tu myš ještě více? Ten efekt akcelerace v nastavení je k ničemu. Jde možná jen o zvyk, ale kýženého efektu se mi tím nepodařilo dosáhnout
Za každou radu děkuji
Petr
Heh! Tak to já mám opačnej problém, potřebuju myš zpomalit ;D

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 04 Listopadu 2009, 19:00:02 »
Roman Horník:
System->Volby->Myš. Na kartě Obecné je pár posuvníků. S nimi můžeš nastavit Myš pomaleji.

Já ale raději ještě rychleji...:-)

Sekory

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 04 Listopadu 2009, 19:47:24 »
Viz moje odpověd zde: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,39219.0.html
doufám, že se to pro Ubuntu 8.10 nijak neliší, já mám 9.10 a funguje mi to.

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 06 Listopadu 2009, 10:24:49 »
Tak už jsem to vyřešil. V tom nastavení Myši v System ->Volby -> Myš jsem tu "citlivost" měl napravo. Špatně jsem to pochopil a nechal to napravo. Když jsem to dal ten posuvník nalevo, tak už to kurzor lítá po obrazovce jak šílená :-). Přesně tak, jak chci.
Děkuji za rady a omlouvám se za zbytečný dotaz
petr

NoWin

• Host
« Odpověď #5 kdy: 07 Listopadu 2009, 01:22:31 »
Jo, ale já mám citlivost i zrychlení na minimu a stejně se mi to zdá bejt rychlý.

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 07 Listopadu 2009, 08:58:40 »
a jaký rozlišení má tvoje myš? popř. napiš přesný typ myši co máš
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

NoWin

• Host
« Odpověď #7 kdy: 07 Listopadu 2009, 13:35:58 »
a jaký rozlišení má tvoje myš? popř. napiš přesný typ myši co máš
800/1600dpi; Gigabyte GM-M6580.
Momentálně používám 800dpi, při 1600dpi je kurzor moc rychlej. Rychlost chci stáhnout na 50-60% původní rychlosti, abych mohl používat 1600dpi na normální práci a 800dpi na grafiku ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.