ahoj
tak jsem absolvoval procedůru instalace xubuntu bez cdromky, už se zdálo že se vše podařilo když mi to vyrazilo dech...
z opatrnosti jsem totiž zaškrtl "neinstalovat zavaděč" s tím, že si nějak upravím zavaděč v mandrivě a s grubem2 si budu hrát až budu mít čas.
jenže milý instalátor i přes zákaz zavaděč nainstaloval, no ale pěkně blbě. totiž - po startu se objeví 2 možnosti memtestu, xpčka, a jakýsi odkaz ve stylu "linux na /dev/sda5" což by se zdálo odkazovati na nainstalovanou mandrivu, jenže nefunguje. paradoxně - odkaz na nově nainstalované xubuntu tam vůbec není !
a teď mi povězte:
1) udělal jsem chybu já nebo je to bug ?
2) CO TEĎ ?? z xpček se mi to bude spravovat blbě, shánět cdromku ještě hůř. zkoušel jsem vlézt do konzole toho grubu, ale není to konzole grubu, spíš parodie na konzoli linuxu, a navíc má pomalý scrollování, asi že tak jen vypsat dostupný příkazy 'help'em trvalo 5 minut. je možnost se nevítaného šmejda nějak efektivně zbavit ? a kdybych sehnal tu cdromku ? takhle si zašpásuju jen ve widlích

kdybych se dostal zpátky na mandrivu, tak už bych to asi nějak osral, každopádně ubuntu už si u mě připsalo velké -