Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.10 + LDAP + NFS + AutoFS  (Přečteno 1572 krát)

BlackSmith

• Návštěvník
Ubuntu 9.10 + LDAP + NFS + AutoFS
« kdy: 04 Listopadu 2009, 14:23:18 »
Mám problém s automatickým mountováním home složek uživatelů.
Ve školní síti mám cca 25 PC s Ubuntu 9.04, které ověřují uživatele vůči openLDAP serveru. Po ověření namountují (pomocí autoFS) uživatelův home z file serveru  (přes NFS).  Na serveru běží k mé nelibosti SLES 11.

Provedl jsem na 5 PC update na Ubuntu 9.10. Následně jsem zjistil, že se již nikdo z Linuxu (Ubuntu 9.10 ani Ubuntu 9.04) nedaří připojit k serveru. Přes konzoli vše funguje v pořádku, ale přes Xka zůstane přihlášení vyset na černé obrazovce s kurzorem. V KDE či Xfce se sice přihlásí, ale nedá se na nic kliknout, systém zamrzne.  Z logu serveru jasem zjistil, že se PC s Ubuntu 9.10 snaží namountovat všechny uživatele, kteří se zobrazí v seznamu přihlašovacího formuláře, ještě dříve než se ověří jejich totožnost. Těchto 5 PC mi velice rychle zahltilo server, ten již nedovolil namountování dalších PC. Pomohlo, až vypnutí všech PC s Ubuntu 9.10 a restart nfs-serveru. 

Setkal jste se s tímto problémem někdo?  Nevíte jak lze změnit přihlašovací formulář zpět na obyčejný username/password. Protože hledat sebe v seznamu cca 50 lidí je dosti zdlouhavé.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.