Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: autohide + bottom_panel na pozici top  (Přečteno 990 krát)

Sekory

• Návštěvník
autohide + bottom_panel na pozici top
« kdy: 04 Listopadu 2009, 18:36:22 »
Nevím zda-li je toto správné fórum, tak se moderátorům kdyžtak omlouvám.

Když při výchozím nastavení, v dolním panelu (ten který je defaultně dole) nastavím autohide a poté jeho pozici změním na top, tak se celej panel sekne. Nahoře zůstane jen pruh široký jako jeden panel (ač jsou tam dva) a nefunguje ani jeden. Nelze s tím nic dělat a standardně ani nastavit zpět (klikání pravým tlačítkem při pokusu to ve vlastnostech nastavit z5 nefunguje). Panel také začne žrát téměř veškeré CPU. Když jsem to, po koumání jak, nastavil přes gconf-editor do původního stavu, nepomohlo to až restart.

Požádal bych tedy (spíš zkušenější uživatele) zda-li by to zkusili a napsali výsledek. Docela bych uvítal, kdyby mi to fungovalo jak má.

corey_cavalera

• Host
Re: autohide + bottom_panel na pozici top
« Odpověď #1 kdy: 06 Listopadu 2009, 10:30:27 »
Myslím, že gnome-panel neumožňuje mít dva panely na stejném místě a není to nijak ošetřené, proto se vám zasekne. Nevím k čemu je tohle nastavení dobré, asi se vám nevleze vše co chcete na jeden panel a chcete to mít vše na jedné straně aby vám nezabíraly místo. V tom případě bych doporučil nějaký panel třetí strany, třeba AWN, Cairo dock, nebo gnome-do v módu docky. Tam už půjde nastavit pozice nahoře, dát autohide a ikony nastavit na stejnou velikost, případně doladit barvy a animace. Je to řešení trošku obloukem, ale když si s tím pohrajete, bude to fungovat.

Sekory

• Návštěvník
Re: autohide + bottom_panel na pozici top
« Odpověď #2 kdy: 08 Listopadu 2009, 15:44:50 »
Myslím, že gnome-panel neumožňuje mít dva panely na stejném místě a není to nijak ošetřené, proto se vám zasekne. Nevím k čemu je tohle nastavení dobré, asi se vám nevleze vše co chcete na jeden panel a chcete to mít vše na jedné straně aby vám nezabíraly místo. V tom případě bych doporučil nějaký panel třetí strany, třeba AWN, Cairo dock, nebo gnome-do v módu docky. Tam už půjde nastavit pozice nahoře, dát autohide a ikony nastavit na stejnou velikost, případně doladit barvy a animace. Je to řešení trošku obloukem, ale když si s tím pohrajete, bude to fungovat.

Tak to mi příjde nic moc, pokud dva panely na stejném místě nejsou podporované a uživatel na to není nijak upozorněn. Nicméně díky za radu zkusím vše přeházet jne na jeden panel (doufám, že to tedy jde). Nenapadlo mě to, každopádně mít dvě lišty na jednom míste funguje bez problému (alespoň zatím), jen když je zapnut autohide je problém.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.