Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Update na 9.10 - pomalá komunikace s tv kartou  (Přečteno 1230 krát)

djlj

• Aktivní člen
  • *
    • Italo.cz
Update na 9.10 - pomalá komunikace s tv kartou
« kdy: 05 Listopadu 2009, 14:04:50 »
Po aktualizaci na verzi 9.10 nastal problém: jakákoliv komunikace s TV kartou (AverTV Hybrid+FM PCI A16D) při prvním přístupu k ní sekne program asi na 20 sekund. Potom vše funguje normálně. Tedy:
 - zapínám kaffeine, na pozadí se hned spustí, pak minimálně 20 sekund čeká, pak se rozeběhne a funguje svižně (do doby než například kliknu na stanici v multiplexu, který zrovna nemá signál - když nemám zapnutou pokojovou anténu - to potom při přechodu zpět na multiplex, který funguje, se vše opět na pár desítek zasekne, potom to opět funguje)
 - zapínám FM rádio (gnomeradio) - to chvilku čeká a potom to vzdá, takže rádio mi vůbec nenajede
 - používám Sony Vegas přes Wine, a už dříve jsem si všiml, že při jeho zapnutí nebo vypnutí přistupuje z nějakého důvodu k tv kartě (asi zjišťuje multimediální zařízení) - nyní u něj nastal stejný problém, při zapínání se na několik desítek sekund hryzne, potom funguje bez problému

Zkoušel jsem pro jistotu znovu nainstalovat firmware podle tohoto návodu, ale nic se nezměnilo. Máte nějaký tip?

djlj

• Aktivní člen
  • *
    • Italo.cz
Re: Update na 9.10 - pomalá komunikace s tv kartou
« Odpověď #1 kdy: 05 Listopadu 2009, 17:27:25 »
Ještě připojuji, že se asi jedná o stejný problém, jako se řeší zde: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=8237943
Tam mají sice problém s pomalým usb přenosem, ale používají stejný ovladač, jako používá tv karta.

A jediná chyba v syslogu je:
Nov  5 17:29:40 home kernel: [101420.530179] xc2028 1-0061: Error on line 1137: -5
« Poslední změna: 05 Listopadu 2009, 17:30:24 od djlj »

djlj

• Aktivní člen
  • *
    • Italo.cz
Re: Update na 9.10 - pomalá komunikace s tv kartou
« Odpověď #2 kdy: 14 Listopadu 2009, 00:31:09 »
Tak mám tu řešení, díky kterému je pomalý jen první start, ostatní už jsou normálně rychle. (Ale když se přepíná třeba z DVB-T na FM, tak to pořád strašně dlouho trvá.)
Viz https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/459523 - tedy stačí do /etc/modprobe.d/options.conf přidat:
Kód: [Vybrat]
options dvb-core dvb_powerdown_on_sleep=0

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.