Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Čas se zpožďuje! [vyřešeno]  (Přečteno 1324 krát)

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Čas se zpožďuje! [vyřešeno]
« kdy: 05 Listopadu 2009, 15:55:53 »
Dobrý den,

nechápu, jak je tohle možné, ale zpožďuje se mi systémový čas. Vždy jednou za pár dní systém "přistihnu", že ukazuje tak cca o deset minut zpožděný čas. Používám KDE 4.3.2 a na panelu mi jde čas prostě špatně. Ale nejen tam, i jiné programy se mýlí, tak z toho usuzuji, že se to týká celého systému.

Setkal se s tím někdy někdo?

PS: Je pravda, že počítač vypínám zcela a když jsem například celý den ve škole, není vůbec zapojen do sítě. Je to snad způsobené vybíjením baterie na desce?
« Poslední změna: 05 Listopadu 2009, 18:52:28 od Firzen »
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
Re: Čas se zpožďuje!
« Odpověď #1 kdy: 05 Listopadu 2009, 17:24:50 »
Dobrý den,

nechápu, jak je tohle možné, ale zpožďuje se mi systémový čas. Vždy jednou za pár dní systém "přistihnu", že ukazuje tak cca o deset minut zpožděný čas. Používám KDE 4.3.2 a na panelu mi jde čas prostě špatně. Ale nejen tam, i jiné programy se mýlí, tak z toho usuzuji, že se to týká celého systému.

Setkal se s tím někdy někdo?

PS: Je pravda, že počítač vypínám zcela a když jsem například celý den ve škole, není vůbec zapojen do sítě. Je to snad způsobené vybíjením baterie na desce?

Pokud nejde do desky napájení (vypnutý zdroj, vytáhlá šňůra) jede to na baterku na desce.
Spožďování/zrychlování je normální, krystal který tiká na desce není přesný.
Pro synchronizaci času mrkni na wiki: http://wiki.ubuntu.cz/ntp
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: Čas se zpožďuje!
« Odpověď #2 kdy: 05 Listopadu 2009, 18:52:15 »
Děkuju, to ntp funguje. Že mě to nenapadlo hned - už jednou jsem to chtěl instalovat, tak nevím, proč jsem to nakonec neudělal.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re: Čas se zpožďuje! [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 05 Listopadu 2009, 20:49:49 »
Už aby tu byly časy, kdy se na desky budou standartně montovat atomové hodiny ;D
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

LuciusMare

• Závislák
Re: Čas se zpožďuje! [vyřešeno]
« Odpověď #4 kdy: 05 Listopadu 2009, 21:00:32 »
No s tím je problém protože aby tam byly atomové hodiny tak by to muselo stát jako menší atomová elektrárna... ;D
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.