Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Je lepší zatím počkat, až vyjde stabilnější verze 9.10?  (Přečteno 3826 krát)

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
Zdravím,
jak už stojí v nadpisu, váhám, jestli zatím počkat, nebo zkusit nové Ubuntu. Už jsem ho zkoušel jenže se mi ho nepodařilo rozběhnout (resp. pravď. vím jak na to, ale moc se mi do toho nechce; problém je, že se na něj zatím ani nepodívám, jelikož patřím ke skupině lidí mající LG Flatron lcd panel ... tzn., že při nabíhání systému, vám vyskočí out of range, a řešení kt. jsem zatím našel na angl. fórech je buď vyměnit monitor, nebo ho zapojit přes jiný kabel / nechce se mi ho kupovat/ nebo vypálit live cd, a do příkazové řádky napsat něco jako vga=771 - čemuž moc nevěřím).

Pak jsem se ještě díval zde na fóru, a koukám, že mají lidé celkem dost problémů s přechodem.

Tak nevím --

Myslíte, že je lepší počkat, až vyjde stabilnější verze, nebo se s tím (novým Ubuntem) zkusit poprat?

Díky  ;)
The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
   ~ Socrates
 Use linux flarerpg.org - great open source game

nettezzaumana

• Host
Re: Je lepší zatím počkat, až vyjde stabilnější verze 9.10?
« Odpověď #1 kdy: 05 Listopadu 2009, 20:01:34 »
jsem pro to, zkusit se poprat (a pritom odpovedne reportovat bugy) ..

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #2 kdy: 05 Listopadu 2009, 20:09:31 »
Jasně že poprat. Život je boj.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 05 Listopadu 2009, 20:19:47 »
Pokud máš instalaci z Windows přes aplikaci Wubi, tak bych se do povyšování nepouštěl, protože upgrade nedopadl dobře. Systém nešel vypnout ani resetovat, takže jedině...odinstalovat starý instalátor Wubi ve Windows a potom naistalovat celý Ubuntu znovu. A nejsem jedinej, kdo  s tím měl problémy. Pak je tu menší detail se špatnou akcelerací u ovladačů grafických karet ATI. Což pro mě, když si furt hraju s efekty je problém (vyřeší se vypnutím všech efektů, je to jen kompromis). Ale jinak to jde.

Henrynr

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 05 Listopadu 2009, 20:52:00 »
... problém je, že se na něj zatím ani nepodívám, jelikož patřím ke skupině lidí mající LG Flatron lcd panel ...
Mám LG Flatron lcd jako externí monitor k notebooku a pohoda...
Doma i v práci Linux Mint 17

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #5 kdy: 05 Listopadu 2009, 20:55:57 »
... problém je, že se na něj zatím ani nepodívám, jelikož patřím ke skupině lidí mající LG Flatron lcd panel ...
Mám LG Flatron lcd jako externí monitor k notebooku a pohoda...

Zdravím - jj - mám taky ntb a když k němu připojím monitor, tak jde ... kdybych se dostal ke conf. souboru na pc, a přepsal tam tu hodnotu tak by šel taky; ale jak říkám, četl jsem i o dalších problémech
   ~ Socrates

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 05 Listopadu 2009, 20:58:47 »
Záleží na tom na co to potřebuješ,pokud upgraduješ na pracantovi,který je z nějakého důvodu klíčový a máš větší problémy tak samozřejmě ne,ovšem,pokud si najdeš trochu času se s tím vyblbnout a daný počítač není až zas tak důležitý tak se s tím s chutí poper :)
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #7 kdy: 05 Listopadu 2009, 21:03:42 »
Pokud máš instalaci z Windows přes aplikaci Wubi, tak bych se do povyšování nepouštěl, protože upgrade nedopadl dobře. Systém nešel vypnout ani resetovat, takže jedině...odinstalovat starý instalátor Wubi ve Windows a potom naistalovat celý Ubuntu znovu. A nejsem jedinej, kdo  s tím měl problémy. Pak je tu menší detail se špatnou akcelerací u ovladačů grafických karet ATI. Což pro mě, když si furt hraju s efekty je problém (vyřeší se vypnutím všech efektů, je to jen kompromis). Ale jinak to jde.

Tak k windowsům mám po jisté době zásadní odpor, wubi nemám (přijde mi to "nějaký divný), ale jinak dík. Aktuálně na PC nemám nic (krom jednoho log. oddílu s datama), protože jsem měl menší problémy se síťovkou >> to asi patří do jiné sekce, ale když jsem to nakousl  ;D >> na koleji máme tak trohchu "magickou" síť, a moje stará dobrá integrovaná síťovka to prostě nebere ///zatímco ntb běhá v pohodě/// dívali se mi na to i - řekl bych celkem sběhlý, profesionální ajťáci, hardcore linuxáci a nikdo nevěděl proč - mé řešení bylo prosté, koupil jsem si za 90,- druhou síťovku ...
   ~ Socrates

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #8 kdy: 05 Listopadu 2009, 21:26:10 »
problém je, že se na něj zatím ani nepodívám, jelikož patřím ke skupině lidí mající LG Flatron lcd panel ... tzn., že při nabíhání systému, vám vyskočí out of range,

Já mám LG Flatron W2242S a není nejmenší problém...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 05 Listopadu 2009, 21:35:55 »
///zatímco ntb běhá v pohodě/// dívali se mi na to i - řekl bych celkem sběhlý, profesionální ajťáci, hardcore linuxáci a nikdo nevěděl proč - mé řešení bylo prosté, koupil jsem si za 90,- druhou síťovku ...
Já to svádím na mimozemšťany a hardware v nesouladu :) Vážně,například,můj starý telefon a router se prostě nemohli dohodnout,vždy mi padl celý mobil,přičemž router vesele routil dál,ostatní wifi zařízení se na něj připojily,a mobil se připojil na všechny ostatní sítě (i N,které neměl podporovat) bez problémů...
Je to mezi procesorem a sběrnicí :)

problém je, že se na něj zatím ani nepodívám, jelikož patřím ke skupině lidí mající LG Flatron lcd panel ... tzn., že při nabíhání systému, vám vyskočí out of range,

Taky jsem se chtěl přidat že mám Flatrona,ale nakonec jsem to zamítl jako zbytečný post,protože danému uživateli to stejně nepomůže aby mu to fungovalo...
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #10 kdy: 06 Listopadu 2009, 10:58:21 »
///zatímco ntb běhá v pohodě/// dívali se mi na to i - řekl bych celkem sběhlý, profesionální ajťáci, hardcore linuxáci a nikdo nevěděl proč - mé řešení bylo prosté, koupil jsem si za 90,- druhou síťovku ...
Já to svádím na mimozemšťany a hardware v nesouladu :) Vážně,například,můj starý telefon a router se prostě nemohli dohodnout,vždy mi padl celý mobil,přičemž router vesele routil dál,ostatní wifi zařízení se na něj připojily,a mobil se připojil na všechny ostatní sítě (i N,které neměl podporovat) bez problémů...
Je to mezi procesorem a sběrnicí :)

Taky jsem se chtěl přidat že mám Flatrona,ale nakonec jsem to zamítl jako zbytečný post,protože danému uživateli to stejně nepomůže aby mu to fungovalo...

Jo, dík - jak už jsem psal výše, když Flatrona připojím k ntb s karmicem, tak jde taky v poho - problém, je, že když máš "holý", prázdný počítač a chceš nainstalovat Ubuntu Karmic Koala, a máš Flatrona, tak to prostě neuděláš. Myslím, že je to snad i oficiálně nahlášeno jako bug, četl jsem různá řešení, ale dnes jsem přišel na své :

Nainstaluje 9.04 - Jaunty - ta jde v pohodě >> nainstalujou se ti ovladače, rozpozná se monitor >> dáš "povýšit" systém normálně ve správci aktualizací a funguje to ...

kdo mi nevěří, a má LG Flatron, ať si zkusí pustit Karmic z CD (dvd) a uvidí, že to nejde ...
   ~ Socrates

Martin Kiklhorn

• Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #11 kdy: 06 Listopadu 2009, 15:31:56 »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #12 kdy: 06 Listopadu 2009, 15:49:28 »
a z alternate cd se chová jak?
(třeba http://www.ubuntu.com/getubuntu/downloadmirrors#alternate )

Povýšíš (nainstaluješ), pří nabíhání, po bílém symbolu Ubuntu, out of range, tzn. stejně (Alternate jsem zkoušel jako první). 
   ~ Socrates

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #13 kdy: 06 Listopadu 2009, 19:54:10 »
Já mám Flatron, zkusím to :P
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

luisah

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 06 Listopadu 2009, 20:30:45 »
kdo mi nevěří, a má LG Flatron, ať si zkusí pustit Karmic z CD (dvd) a uvidí, že to nejde ...
Jde. Ale mám PC :) LG Flatron L1919S

EDIT: Zkusil bych upravit xorg.conf přes recovery mode
http://wiki.ubuntu.cz/Nastaven%C3%AD%20monitoru#Rie.2BAWE-enie_probl.2BAOk-mov

EDIT2: Určo to souvisí s gr. kartuou. Jinak já mám nvidii.
« Poslední změna: 07 Listopadu 2009, 14:58:11 od luisah »

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #15 kdy: 07 Listopadu 2009, 14:54:48 »
Jde. Ale mám PC :) LG Flatron L1919S

EDIT: Zkusil bych upravit xorg.conf přes recovery mode
http://wiki.ubuntu.cz/Nastaven%C3%AD%20monitoru#Rie.2BAWE-enie_probl.2BAOk-mov

Tjn., když jsem nad tím teď přemýšlel, napadlo mi že to vlastně asi nesouvisí s monitorem, ale s graf. kartou -- jinak s tím confem už jsem to (ale oškilvjejc a nepřehledně) psal výše ... problém ale je - a teď už si nejsem jistej - ale myslím, že když mi to nešlo (teď už jsem to vyřešil) tak mi nešlo se dostat ani do toho terminálu - ale jak říkám, už si nejsem jistej ...
   ~ Socrates

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.