Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vypnutí displeje při zavření laptopu  (Přečteno 1026 krát)

buchvi

• Aktivní člen
  • *
Vypnutí displeje při zavření laptopu
« kdy: 05 Listopadu 2009, 20:00:50 »
Ahoj. V Ubuntu 9.04 mi vypínání displeje při zavírání laptopu fungovalo tím stylem, že jsem ho musel zavřít - otevřít a znovu zavřít, pokud jsem chtěl, aby se mi displej vypnul (a počítač běžel dál, např. při stahování přes noc).
Po upgradu na 9.10 mi chvíli nefungovalo vypínání displeje vůbec, teď už se displej při zavření vypíná korektně, napoprvé, ovšem pouze pokud nemám otevřený SMPlayer/Totem. Rozumím, že otevřené okno s filmem zabraňuje spuštění spořiče/vypnutí displeje při nečinnosti, ale proč při zavření víka? Navíc, když je to okno minimalizované.
Používám Avant Window Manager a mám nejnovější ovladače X z oficiálních repozitářů vývojářů X.

Může někdo poradit, jak docílit toho, aby se displej vypínal i se spuštěným přehrávačem filmů? A aby se třeba spustil spořič, když mám film pozastavený (a okno s přehrávačem minimalizované, a nebo třeba ne)?
Ubuntu 11.04 Natty Narwhal, plně aktualizované.
HP Compaq 6730s s intel grafikou.
Nohy nahoře a kafe někde poblíž.

nettezzaumana

• Host
Re: Vypnutí displeje při zavření laptopu
« Odpověď #1 kdy: 05 Listopadu 2009, 20:04:18 »
hm. patrne to dela prostredi pomoci xset .. viz. `man xset` a zejmena sekci "dpms" ..

je mozne to vyresit nastavenim vlastni acpi akce prirazene konkretnimu ukonu aka zavreni vika a nebo zmacknutim jineho acpi tlacitka ..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.