Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: start systemu sa nedokonci  (Přečteno 971 krát)

Norton

• Návštěvník
    • Enter Game
start systemu sa nedokonci
« kdy: 06 Listopadu 2009, 09:47:56 »
Zdravím,
mam takýto problém. mal som nejaké vadné sektory na HD, tak som použil program na obnovu bad sectors(cez DOS z CD). tento to opravil, ale zrejme len sektory a tie dáta čo boli v tých sektoroch nie. pred opravou sa počas spúšťania zobrazilo logo spúšťania s načítavaním to po prechode do konca sa preplo do txt kde bolo vidieť ako načíta jednotlivé položky/moduly OK až to dobehlo na ten vadný úsek kde to vypísalo nejakú adresu zatým niečo ako - Emask 0x9 (media error) potom niečo ako DRDY ERR a nakoniec end_request: I/O error, dev sdc, sector a jeho číslo. teraz po obnove to začne presne rovnako len to skončí v tom textovom režime bez akéhokoľvek chybového hlásenia. jednoducho sa zastaví a nedokončí štart systému. do konzole sa dostanem bez problémov ak to ostane stáť napr. cez kl. Alt.+F4 sa zobrazí prihlásenie do konzoly. tiež recovery mode z grubu nabehne bez problémov. fsck nehlási žiadny problém. je nejaká možnosť obnoviť to štartovanie, alebo len nová inštalácia?
ešte doplním toto sa stalo počas normálneho používania nie počas upgradu. mám 9.04. teda jeden deň som PC vypol a na druhý zapol až to nenabehlo.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: start systemu sa nedokonci
« Odpověď #1 kdy: 06 Listopadu 2009, 10:00:50 »
Ked sa prihlasis do tej konzoli a das startx tak sa ti spusti gr. prostredie?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 06 Listopadu 2009, 10:02:14 »
chtelo by to zjistit, kde nastane ta chyba. prohlednout logy...
potom melo by stacit preinstalovat jen to, co bylo na tech mistech hdd, kde byly vadne sektory. jen je potreba zjistit co to bylo.
pokud mas /home na samostatnem oddilu disku, tak reinstal bude asi rychlejsi, nez hledani te chyby.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Norton

• Návštěvník
    • Enter Game
« Odpověď #3 kdy: 06 Listopadu 2009, 11:29:05 »
po zadani - startx, sa graficke prostredie spusti, ale zase ostane mrtva klavesnica aj mys takze tam nic nespravim. inak tam este nabehnu dve okna s chybami. prve je - failed to initialize HAL! a druhe - Prepinac uzivatelov skoncil neocakavane.
neviem co mam hladat v tych logoch. ja som tam uz skusal pozerat cez live cd/dvd, ale neviem na co konkretne sa zamerat. /home sice nemam samostatne cez live cd/dvd sa tam dostanem bez problemov, data mam zalohovane taze reinstal by nebol problem, len tam sa mi nechce zase vsetko znovu doinstalovavat a nastavovat. preto by som bol radsej keby sa to dalo nejak obnovit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.