Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: změna hesla Ubuntu 9.10  (Přečteno 4055 krát)

Peter33

• Návštěvník
změna hesla Ubuntu 9.10
« kdy: 06 Listopadu 2009, 13:43:47 »
 Menim si takhle heslo (mam SSHacko, tak menim pravidelne, na klic jsem jeste linej :), pres GUI v Gnome normalne Uzivatelske ucty ho zmenim, ale pri provadeni zmen si aplikace sekne a heslo nezmeni.... tak jsem spustil prikaz passwd a heslo se navenek zmenio, ale plati furt to stare :) Nevite co s tim?

kloubik

• Návštěvník
Re: změna hesla Ubuntu 9.10
« Odpověď #1 kdy: 18 Listopadu 2009, 02:11:08 »
Mám naprosto stejný problém.... Gnome mi sice umožní změnit heslo, ale po restartu pro přihlášení do systému funguje stejně pořád jenom to staré... Ale např. pro aplikaci "Passwords and Encryption Keys" v češtině asi Klíčenka (nevím, mám systém v angličtině) se mi heslo změní a požaduje nové heslo, které jsem zadal při změně.

Tohle mi přijde jako závažný problém, někdo nějaké řešení? Zkoušel jsem prohledat i anglické forum, ale zatím jsem nic nenašel...

EDIT: tak jsem se dopátral pomoci....při restartu je potřeba v Grub menu zvolit "recovery console", přihlásit se jako root a změnit heslo... pak už to funguje. 
« Poslední změna: 18 Listopadu 2009, 03:08:14 od kloubik »

Peter33

• Návštěvník
Re: změna hesla Ubuntu 9.10
« Odpověď #2 kdy: 01 Ledna 2010, 18:31:01 »
Zadej příkaz passwd, změn si heslo, ale aby bylo dost odlišné od původního... Jinak Ti to nevezme, ale ta GUI aplikace s tim asi neumí dál pracovat ( s chybou, že hesla jsou podobná) a kousne se... nevim, prostě klikátko z nějakého důvodu se při změně kousne, bez nějakého ošetření chyb...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.