Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu 9.10 - monitor Out Of Range  (Přečteno 1752 krát)

Mustapha_CZE

• Návštěvník
Instalace Ubuntu 9.10 - monitor Out Of Range
« kdy: 06 Listopadu 2009, 17:13:55 »
Dobrý den.
Nerad otravuji s tímto problémem. I když již delší dobu pátrám a hledám kde se dá, nenašel jsem na svůj problém odpověď. Přesto že podobné problémy pár lidí již mělo.
Ale k věci.

Při spuštění instalace Ubuntu 9.10 mi proběhne úvodní obrazovka, kde vyberu jazyk a novou instalaci systému. Poté zhruba po 2 minutách, kdy pulzuje bílé logo Ubuntu se zobrazí přes celou obrazovku spousta textu. Je zobrazena pouze pár vteřin, ale žádný problém jsem v něm nenašel (zkoušel jsem to několikrát). Přesto můj LCD monitor jakoby poté pohasne (ale nevypne) a zobrazí se pouze "ANALOG Out Of Range 92.9kHz / 58Hz". Četl jsem pár článků, že to souvisí s grafickou kartou ale nevím jak z toho rozumě ven.

Používám Ubuntu od verze 8.04 a do vrze 9.10 jsem se s tímto problémem nesetkal. Připomínám, že nejsem žádný Linuxový GURU, proto jsem se do žádných "velkých akcí" nepouštěl.
Touto cestou bych vás chtěl poprosit o podrobnou radu, jak bych měl postupovat, aby se mi toto nestávalo.

Od verze 8.04 mám stále stejnou grafickou kartu i monitor :
GK : Nvidia GeForce 7600 GS 128
Monitor: LCD LG Flatron wide L226WA (rozlišení 1680x1050 60Hz)

Pokud jsem pouze špatně hledal a někde již tento problém byl, moc se omlouvám a prosím o přesměrování a rád si přečtu jak z toho ven.
Předem děkuji za rady.
Počítač mi nedává spát...

Mustapha_CZE

• Návštěvník
Re: Instalace Ubuntu 9.10 - monitor Out Of Range
« Odpověď #1 kdy: 07 Listopadu 2009, 18:49:50 »
Takže jelikož jsem se žádné odpovědi nedočkal, což mě mrzí, musel jsem hledat dál sám. A odpověď jsem našel kdesi na cizáckých :) stránkách. Takže pokud by měl někdo někdy v budoucnu podobný problém, mě pomohlo toto řešení.

Měl jsem monitor připojený ke grafické kartě přes kabel D-SUB (takový široký konektor, kde jsou 2 čtverce po devíti pinech a pak jeden široký, kde jsou kolem něj 4piny). Poté mi stačilo přidat pouze redukci  kam jsem zmíněný kabel zapojil, která má na druhé straně tři řady po pěti pinech (většinou bývá konektor modrý), a tu zastrčil do grafické karty. Poté stačí počítač restartovat a spustit instalaci znovu.

Tak třeba tím někomu pomůžu.
Mě to pomohlo.   
Počítač mi nedává spát...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.