Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Slow Ufon - modem PX310L USB a připojení na internet nejde  (Přečteno 2003 krát)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Slow Ufon - modem PX310L USB a připojení na internet nejde
« kdy: 07 Listopadu 2009, 14:07:08 »
Na  http://pctip.wbs.cz/ mám fotky dialogů Network Managera a ať tam zadám ledasco stále nic. Myslím si že to nebude tak jednoduché. Dostal jsem sice "kuchařku jak na to v NM ale je to jakési jiné. Také další způsob - gnome-ppp mi hlásí že není nainstalováno. Je nějaká cesta jak se připojit s tím co připraví instalace Ubuntu 9.04. Pomalý ufon s tímto modemem se prý v Ubuntu běžně používá. Děkuji za pomoc.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Re: Slow Ufon - modem PX310L USB a připojení na internet nejde
« Odpověď #1 kdy: 07 Listopadu 2009, 14:23:46 »
Nebo mi alespoň prozraďte jakými nástroji je možné připojení provédst. Jenom bych nerad přes Win XP stahoval balíčky se 158 závislostmi protože mi přes UBUNTU zatím internet nejde. Díky.

petulka

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Listopadu 2009, 11:19:24 »
Dobrý den. Jsem úplný začátečník a Linux Ubuntu 9.10 jsem si nainstaloval asi před týdnem na svém pevném počítači doma. Byl jsem mile překvapen a proto jsem se rozhodl pro instalaci tohoto OS na svůj noťas. Neuvědomil jsem si ovšem, že na tomto používám širokopásmové připojení přes USB od ufona modem Axesstel MV-200L. :-[ Takže jsem se mořil dva dny s připojením a myslel jsem si, že to vzdám. Ale nakonec jsem to rozjel.
Můj postup:
Systém-Volby-Připojení k síti-vybrat mobilní širokopásmová-přidat- postupovat dle nabídky

poskytovatel: ufon
připojení: #777
heslo: ufon

Poté uložit.
Dál stejným způsobem přidat a  nastavit DSL.
No a stačí se jen připojit a jede to.  Alespoň u mě. Přeji hodně úspěchů a pevné nervy. Jinak super.

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #3 kdy: 20 Listopadu 2009, 11:41:56 »
No vidíš jak je to jednoduché. :)

petulka

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Listopadu 2009, 21:26:39 »
Má to ale malý háček, jakmile ukončíš práci a vypneš počítač musíš vše znovu po zapnutí počítače nainstalovat. Jo a u té volby DSL je nutné povolit automatické přihlašování a dostupnost pro všechny uživatele.  ??? Takže zase taková sláva to není, ale co by jsme chtěli. Buďme rádi za funkční operační systém který se zlepšuje a pracuje ve velice příjemném prostředí. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.