Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak rozbalit v Gnome Commanderu tar.gz?  (Přečteno 1775 krát)

koho-p

• Návštěvník
    • www.tybrdo.cz
Jak rozbalit v Gnome Commanderu tar.gz?
« kdy: 07 Listopadu 2009, 14:07:53 »
ahoj,
jsem čerstvý uživatel Ubuntu. Pod windows v Total Commanderu jsem byl zvyklý stahovat z webu tar.gz balíčky (pro aktualizaci redakčního systému). TC je (i jiné archivy) uměl otevřít přímo v sobě a pak bylo snadné s jejich obsahem dále pracovat. Bohužel z Gnomme Commanderu se mi otevírají ve správci balíků. Nikde jsem nenašel, jak nastavit Gnome Commander k otevítání archivů. S příkazovou řádkou se zatím příliš nekamarádím.    Poradíte mi?

karlos007

• Návštěvník
  • Ubuntu od 22.10.2009
Re: Jak rozbalit v Gnome Commanderu tar.gz?
« Odpověď #1 kdy: 07 Listopadu 2009, 14:30:03 »
ahoj,
jsem čerstvý uživatel Ubuntu. Pod windows v Total Commanderu jsem byl zvyklý stahovat z webu tar.gz balíčky (pro aktualizaci redakčního systému). TC je (i jiné archivy) uměl otevřít přímo v sobě a pak bylo snadné s jejich obsahem dále pracovat. Bohužel z Gnomme Commanderu se mi otevírají ve správci balíků. Nikde jsem nenašel, jak nastavit Gnome Commander k otevítání archivů. S příkazovou řádkou se zatím příliš nekamarádím.    Poradíte mi?
sice neporadim primo jak to resit, ale ja to udelal takhle: sudo apt-get install krusader
vubec, gnome se mi vic libi jako jednodussi uhlednejsi, ale kde aplikace mi prijdou nejak domakanejsi (treba fspot vs digikam to by byla hamba jenom srovnavat), takze jedu pod gnome a pritom pouzivam spoustu kde aplikaci (akorat ne multimedia, to mi nejak prudi jakysi phonon ze nemaj ty kde aplikace zvuk, ale rhythmbox + totem/vlc jsou v pohode).

strepon

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Listopadu 2009, 15:10:56 »
Gnome Commander neumí přímo pracovat s archivy, vždycky se musí spouštět správce archivů. Jde to ale zjednodušit přidáním akce (rozbalit, zabalit) do nabídky, která se objeví na pravý klik - viz info na webu GC: http://www.nongnu.org/gcmd/tips.html

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 07 Listopadu 2009, 17:06:08 »
ahoj,
V Ubuntu tar.gz skoro vubec nepouzivam ale v Sabayonu mam nastaveny Firefox tak, ze mi tarbally otevre fille-roller a rozbalim si je kam potrebuju. Pak uz to resim v terminale..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.