Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu nelze odinstalovat  (Přečteno 2138 krát)

rejže

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu nelze odinstalovat
« kdy: 08 Listopadu 2009, 02:28:15 »
Ahoj lidi. Strávil jsen poslední dobou desítky hodin pokusy zprovoznit koalu. Bohužel to vždycky skončilo instalací ovladačů GK ATI blackscreenem. Někdy to šlo spravit zálohou xorg a někdy pomohla jen reinstalace. teď to dopadlo tak,že už to nejde ani odinstalovat. Mám to přes WUBI a po startu mi naskočí Sh grub a je konec. tam se v ničem nevyznám a při pokusu odinstalovat to tvrdí že je soubor nebo adresář C/ blabla root poškozen. Co teď. Rád bych se v tenhle okamžik Ubuntu zbavil navěky. Mám ho už dlouho a docela mě bavilo se s ním seznamovat,ovšem s poslední verzí to je jen kopec problémů a rád bych ho neviděl aspoň než mě přejde vztek. Dík za každou radu.
PS. doufám,že kvůli tomu nebudu muset přeinstalovat i Widle
Acer Switch alpha12 core i3,128GB ssd

aloisam

• Host
Re: Ubuntu nelze odinstalovat
« Odpověď #1 kdy: 08 Listopadu 2009, 10:39:15 »
a jak se to snažíš odinstalovat? Na wiki jsou tři způsoby:
http://wiki.ubuntu.cz/Wubi

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #2 kdy: 08 Listopadu 2009, 13:39:01 »
Citace
Bohužel to vždycky skončilo instalací ovladačů GK ATI blackscreenem.

Ati ovladače s mým radeonem x1600 fungují okamžitě po instalaci - s r300, protože Catalysty už mně nepodporují. A pochybuju, že je u tebe problém po instalaci ovladačů ati, když končíš v grub shellu..
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

rejže

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 08 Listopadu 2009, 14:53:55 »
V grub shellu jsem skočil až po spoustě pokusů kdy mi prostě po instalaci ovladače buď zůstala černá obrazovka,nebo se monitor vypnul úplně. Párkrát se mi to podařilo vrátit zálohou xorg,ale byly případy,kdy to nereagovalo na nic a nezbylo,než to restartovat na tvrdo a po jednom takovým restartu jsem se octl v sh grubu. Původní příčina je tedy skutečně problém s instalaci ovladače GK

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #4 kdy: 08 Listopadu 2009, 15:04:41 »
V grub shellu jsem skočil až po spoustě pokusů kdy mi prostě po instalaci ovladače buď zůstala černá obrazovka,nebo se monitor vypnul úplně. Párkrát se mi to podařilo vrátit zálohou xorg,ale byly případy,kdy to nereagovalo na nic a nezbylo,než to restartovat na tvrdo a po jednom takovým restartu jsem se octl v sh grubu. Původní příčina je tedy skutečně problém s instalaci ovladače GK

No jo, tak prozraď, na JAKOU kartu ses snažil instalovat KTERÉ ovladače? Catalysty, co?:D Těžko říct, cos provedl. Pokud nejde odinstalovat z windows, prostě bych to ubuntu smazal, odstranil z registrů - pokud chceš a přeinstaloval bych boot sektor. Toť vše..
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 08 Listopadu 2009, 15:14:40 »
do windows sa ti este da dostat? tu by sa malo dat wubi [a cele ubuntu] odinstalovat, ak to nejde tak len odstran subor z image-om ubuntu a uprav si boot.ini
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

rejže

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 09 Listopadu 2009, 00:39:46 »
Kartu mam radeon HD3650 a ovladač je fglrx. Ty mi to automaticky nabídlo po instalaci. Po restartu tma,tak jsem vrátil zálohu xorg_original , a fungovalo to,ale ovladač byl zakázán. Znovu jsem ho povolil,restart a naběhne s menším rozlišením. Jsou totiž zapnutý dva monitory jako zrcadlící a rozlišení je omezeno. Vypnul jsem zrcadlení zvětšil rozlišení podle monitoru a zálohoval na xorg.final. Restart a konec. Pak se mi při opakovaných pokusech podařilo někdy dojít na přihlašovací okno a konec nastal potom,někdy tma hned po bílém logu ubuntu. Monitor se vypnul a nesel zapnout ani textový režim. Tvrdý restart. Přeinstal pod wubi a ruční instalace ovladače z terminálu stejný výsledek atd. Až po jednom tvrdým restartu naskočil SH grub a wubi to nemůže odinstalovat. To je celý. Jo a prostě smazat to nejde taky soubor C/bla bla je nečitelný. Použijte chkdsk. To jsem zkusil a nic to nezměnilo.
« Poslední změna: 09 Listopadu 2009, 00:54:50 od rejže »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.