Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 9.10 nějaké zabržděné  (Přečteno 1269 krát)

šipka

• Návštěvník
9.10 nějaké zabržděné
« kdy: 08 Listopadu 2009, 08:33:58 »
tak po neúspěšné aktualizaci na 9.10 a následném přeinstalování na čisto vše chodí, ale je to celé nějaké zabržděné.
Například při přepínání z panelu do panelu nebo z jednoho otevřeného okna do druhého, nebo než se při kopírování textu miší objeví nabídka možností atd...
Je možné že by na 9.10 nestačil můj počítač (Athlon 2600 1.92GHz, ATI Radeon 9250) ? To asi ne..
Neporadil by někdo ?
Původně jsem si myslel že mi to nebude vadit, ale po týdnu mě to začíná celkem otravovat..
Předem upozorňuji že jsem linuxový amatér !!!!!!
díky za tipy...

MartenP

• Host
Re: 9.10 nějaké zabržděné
« Odpověď #1 kdy: 08 Listopadu 2009, 10:00:39 »
To se připojuji, je to tak a určitě to není konfigurací počítače. Už dost dlouho zvažuji přechod na Debiana Squeeze, ale odehnala mi od něj celková nestabilita. A navíc mi u něj špatně fungovala instalační média. Buď nešla síť, nebo vůbec nenaběhlo CD. Je s ním už lepší? Má cenu dávat Squeeze na produkční systém? (Lenny je na mě moc zastaralý)

K problému - Myslím, že pokud nepřijde nějaká spásná aktualizace, nic s tím nenaděláš.
« Poslední změna: 08 Listopadu 2009, 10:06:17 od Márten »

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 18 Listopadu 2009, 11:59:42 »
taky se přidávám, když chatuji, tak se někdy při psaní nic nezobrazí,a pak se po několika sekunkách zobrazí vše,nebo když pracuji v excelu(OO),tak při vkládání zkopírovaného textu několik sekund trvá než se zobrazí,to mi v 8.10 nedělalo:_((

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #3 kdy: 18 Listopadu 2009, 19:45:59 »
taky se přidávám, když chatuji, tak se někdy při psaní nic nezobrazí,a pak se po několika sekunkách zobrazí vše,nebo když pracuji v excelu(OO),tak při vkládání zkopírovaného textu několik sekund trvá než se zobrazí,to mi v 8.10 nedělalo:_((
Nejlepší asi bude si otevřít gnome-system-monitor a podívat se na vytížení procesoru jednotlivými procesy. :)

To se připojuji, je to tak a určitě to není konfigurací počítače. Už dost dlouho zvažuji přechod na Debiana Squeeze, ale odehnala mi od něj celková nestabilita. A navíc mi u něj špatně fungovala instalační média. Buď nešla síť, nebo vůbec nenaběhlo CD. Je s ním už lepší? Má cenu dávat Squeeze na produkční systém? (Lenny je na mě moc zastaralý)
Mně taky blbla instalační CD, ale netinstall funguje bezchybně. Samotný systém nějaké bugy má, ale to vždycky záleží spíš na samotných programech. Platí, že KDE je mnohem stabilnější, než Gnome.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 19 Listopadu 2009, 13:50:54 »
To Firzen: tak sem zjistil že FF žere celkem dost(kolem30%),ale spíš bych řekl že se seká celý systém,všechno se mi zdá takové přibržděné,televize(interní tv karta)se neseká:_(
mám totiž pocit že to graficky nezvláda,sekání je kolísávé
« Poslední změna: 19 Listopadu 2009, 22:54:37 od Mraky »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.