Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefungující okna  (Přečteno 1189 krát)

Jirirwen

• Návštěvník
Nefungující okna
« kdy: 08 Listopadu 2009, 08:42:23 »
Dobrý den,

prosím o radu. Provedl jsem upgrade na 9.10. Asi 3 dny vše fungovalo v pořádku, ovšem když jsem dnes zapnul počítač, zjistil sem, že je v ubuntu problém z okny: 1. nezobrazují se ikony minimalizovat a zavřít u žádného z oken/programů, 2. zapnutí nějakého okna v maximalizované podobě má za následek, že zmizí lišty; současně není možné okno vypnut a to ani skze Alt+F4. Je zvláštní, že jsem v nastavení oken neprováděl žádné změny...

Poradí mi, prosím, někdo, v čem je problém a co s tím?

Děkuji.

mardon

• Aktivní člen
  • *
Re: Nefungující okna
« Odpověď #1 kdy: 08 Listopadu 2009, 09:16:54 »
používáš KDE?

Jirirwen

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Listopadu 2009, 09:21:25 »
Ano.

mardon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 08 Listopadu 2009, 09:32:35 »
Tak tento problém jsem měla u nového kubuntu taky nejprve se mi ihned objevil po upgradu, tak jsem provedla čistou instalaci a po několika restartech se mi objevil znovu a vždy jsem u toho měla hlášku, že kwin je nestabilní. Tak jsem si prozatím naistalovala gnome a funguje mi. Někdo jsem četla , že by to mohlo byýt ovladačema ATI, ale pak nevím proč gnome mi funguje bez problémů já myslela , že ovladače jsou společné pro KDE i GNOME.

Jirirwen

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Listopadu 2009, 09:50:27 »
Děkuji za radu, ale bohužel... přetrvává stejný stav...

Jirirwen

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 08 Listopadu 2009, 09:52:22 »
Problém asi bude někde ve správci oken: když jsem zkoušel zobrazit plochu, vyskočila na mě hláška: "Váš správce oken nepodporuje tlačítko "Zobrazit pracovní plochu", nebo správce oken neběží."

mardon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 08 Listopadu 2009, 10:05:26 »
U mě problém také přetrvává, čekáma zkouším jestli po aktualizaci se to nějak samo nesprví,. Máš ATI grafiku?

Jirirwen

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 08 Listopadu 2009, 10:10:23 »
Nikoli, moje grafika je NVIDIA.

Hlásím ale malý pokrok: v terminálu jsem zadal příkaz "compiz" a příslušné ikony se vrátily... Po restartu to je ale pořád to samé. Nemám s tím zkušenosti, ale myslíte, že by pomohlo, přidat compiz mezi aplikace po spuštění?

Jinak přidávám výpis z Terminálu po příkazu compiz - tam by mohl být zakopaný pes:

Checking for Xgl: not present.
xset q doesn't reveal the location of the log file. Using fallback /var/log/Xorg.0.log
Detected PCI ID for VGA:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Checking screen 1Comparing resolution (1280x1024) to maximum 3D texture size (8192): Passed.
Checking for Software Rasterizer: Not present.
Checking for nVidia: present.
Checking for FBConfig: present.
running under gnome seesion, checking for gnomecompat
Checking for Xgl: not present.
Starting gtk-window-decorator
/usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image format

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.