Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: tv karta a kompozitní vstup  (Přečteno 3320 krát)

svecpetr

• Aktivní člen
  • *
tv karta a kompozitní vstup
« kdy: 09 Listopadu 2009, 06:47:52 »
mám analog/digi kartu Compro Hybrid T300

a nejde mi o to rozchodit DVB-T

ale jak rozchodit kompositní vstup do karty (pod windows funguje), kde na chinchích běží výstup ze satelitu (Video-Out)

hardware jako takový se jeví ok... bohužel bez správné frekvence asi jaksi nezobrazí nic jiného než černo

a bohužel se mi zatím nepodařilo najít žádný program, který by doslova a dopísmene uměl projít frekvence tj. ladit

zkoušel jsem TVTime... ten bohužel při spuštění přepne zdroj tv na webcameru a za živého boha nemužu změnit video0 na video1

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: tv karta a kompozitní vstup
« Odpověď #1 kdy: 09 Listopadu 2009, 08:34:20 »
Možná budu za blbce... ale podle mě není co ladit na kompozitním vstupu. Frekvence a jiné dle norem jsou podle mě pevně dané. A jak to jde do vlastní karty? S-Video? Kompozitní?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

svecpetr

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2009, 08:39:54 »
jo, tak jsme tu už dvá... jenže na jaké frekvenci to je... když jsem to nikde nenašel a v ničem, co jsem nainstaloval tento vstup nebyl přednastavený

chapiš to?

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 10 Listopadu 2009, 13:06:49 »
Me-TV?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

NoWin

• Host
« Odpověď #4 kdy: 10 Listopadu 2009, 18:44:27 »
...zkoušel jsem TVTime... ten bohužel při spuštění přepne zdroj tv na webcameru a za živého boha nemužu změnit video0 na video1...
tvtime --help

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 20 Listopadu 2009, 15:41:56 »
měl sem tv-time v 8.10,a tam se ten vstup přepnul nějakým tlačítkem na klávenici,už nevím jakej,zadej:
Kód: [Vybrat]
man tv-timea tam by to mělo být

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #6 kdy: 20 Listopadu 2009, 16:37:31 »
S přístupem administrátora otevři libovolným editorem konfigurační soubor pro tvtime v /etc/tvtime/ a změň zařízení z /dev/video0 na /dev/video1. Pak už můžeš v tvtime nastavit kompozitní vstup, nebo naladit analogový signál. Mimochodem nejrychleji zjistíš funkčnost tvtime (potažmo tv karty) odpojením kamery a restartem - pak se přemapuje zařízení pro tuner na video0. S tím zpětně souvisí nepříjemná skutečnost, že po úpravě konfiguračního souboru na video1 a odpojení kamery tvtime zase nepůjde - kamera v ubuntu vždy obsadí zařízení video0 bez ohledu na další HW (po restartu počítače), při jejím odpojení se toto zařízení uvolní a přiřadí tuneru. Snad jsem to vysvětlil srozumitelně  ;).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.