Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Upgrade Ubuntu 4 -> Ubuntu 9 se zachováním uživatelských účtů a adresářů  (Přečteno 1822 krát)

bleak

• Návštěvník
Zdravím Vás, potřebuji provést upgrade na jednom stroji, kde běží Ubuntu 4 na poslední verzi a přitom zachovat uživatelské účty a domovské adresáře /home a taky adresáře /var/www, /var/ftp. Prosím, jak to nejlépe a správně provést?

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
zalohovat, zalohovat a zalohovat.
+ http://www.ubuntu.com/getubuntu/upgrading
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

bleak

• Návštěvník
zalohovat, zalohovat a zalohovat.
+ http://www.ubuntu.com/getubuntu/upgrading

Děkuji za odpověď, 3x zálohovat. Bohužel z toho nevyplývá, jak tím dosáhnu přenesení uživatelských účtů a adresářů do nové instalace Ubuntu.
Na uvedené stránce jsem pochopil, že nelze upgradovat z obsolete verzí na verzi 9, nenašel jsem tam postup pro přenesení uživatelkých účtů do nové instalace systému.

Prosím, nemáte někdo odkaz na postup pro přenesení uživatelských účtů?

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
3x zálohovať možno znamenalo, že máš zazálohovať 1. /home 2. /var/www/ 3. /var/ftp a po naištalovaní nového ubuntu ich obnoviť na ich pôvodné miesto. Čo sa týka posledných dvoch menovaných, v tom by som nevidel žiadny problém. Ten môže byť akurát v obnovení /home, čo technicky je úplne jednoduché, ale konfiguráky jednotlivých aplikácii možno nebudú akceptované ich novými verziami. Predsa len, za tých pár rokov sa tam mohlo čosi zmeniť. Osobne by som to ale skúsil. V najhoršom prípade si môžeš zazálohvať kompletne celý systém s Ubuntu 4 a pokiaľ nebudeš spokojný s výsledkom a nebudeš sa vedieť s tým vyhrať do tebou požadovaného stavu, tak to môžeš kompletne vrátiť.
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

bleak

• Návštěvník
3x zálohovať možno znamenalo, že máš zazálohovať 1. /home 2. /var/www/ 3. /var/ftp a po naištalovaní nového ubuntu ich obnoviť na ich pôvodné miesto. Čo sa týka posledných dvoch menovaných, v tom by som nevidel žiadny problém.

děkuji za upřesnění, jen se ještě ujistím: zálohováním 1. /home 2. /var/www/ 3. /var/ftp v Ubuntu 4 a následným obnovením v Ubuntu 9 přenesu i uživatelské účty?

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
Užívateľské účti si obnovíš prenesením adresára /home. Pokiaľ máš /home na vlastnej partícii, tak si ju pri inštalácii len jednoducho nechaj pripojovať ako /home. Podobne aj ostatné dva spomínané adresáre. To je to najjednoduchšie riešenie. Pokiaľ máš všetko na jednej partícii, tak si tie dve po inštalácii jednoducho zo zálohy prekopíruj. Predpokladám, že tam máš nejaké veci, ktoré sú prepojené s aplikáciami, ktoré máš v /home, lebo defaultne v ubuntu nie je ani /var/ftp ani /var/www. Nezabudni na tú zálohu celého ubuntu 4 (pre každý prípad). Hlavne ju ulož na inú partíciu ako je tá, kde sa bude inštalovať, nech to nesformátuješ :)
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

bleak

• Návštěvník
děkuji za rady, už to myslím zvládnu.

bleak

• Návštěvník
tak jsem nainstaloval Ubuntu 8 (protože je LTS) a překopíroval adresáře /home, /var/www, /var/ftp z původní instalace. Ale žádný z uživatelů, se nedostane na svůj FTP účet. FTP server je proftpd, tak jsem ještě přenesl konfiguraci proftpd, teď vidím v proftpd uživatele, ale stále se nikdo z nich nemůže přihlásit.
Co jsem udělal nesprávně? Postupoval jsem podle rad výše.
« Poslední změna: 12 Listopadu 2009, 21:40:57 od bleak »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.