Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VYŘEŠENO - Zvuk po upgradu „ze všeho“ (ALC883)  (Přečteno 978 krát)

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
VYŘEŠENO - Zvuk po upgradu „ze všeho“ (ALC883)
« kdy: 10 Listopadu 2009, 10:23:59 »
Během posledních snad 3 vydání jsem si vystačil s nastavením alsy, kdy jsem měl v konfiguráku přidaný řádek:

Kód: [Vybrat]
options snd-hda-intel model=acer
Noťas mám Fujitsu AmiloPro 3545 (stejný měl NTZ, který se, koukám, přejmenoval  :) ) Při upgradu vždy stačilo zachovat konfigurák a nová alsa si ho přebrala. Nefungovalo to 100%, ale tenhle parametr stačil k tomu, aby přestaly hrát vestavěné repráky a hrál jen výstup na externí bedny.

Teď mi hraje obojí a za nic na světě si to nedá říct. Zas a znovu zkouším měnit parametr na kde co, ale pořád mi hraje obojí (tedy jak interní repráky, tak externí výstup na sluchátka – šašení s novým nastavením alsy, kde lze přepínat mezi Analog Output a Headphones nemá žádný efekt, resp. při volbě sluchátek zase všechno ztichne.

Tohle je přesně ten problém, jehož nanicovatost a přitom odolnost mne nutí zas a znovu (i po letech s Ubuntu) bootovat widle  :(
« Poslední změna: 11 Prosince 2009, 11:48:37 od TeaLover »
Nu což, linux JE závislost, a ne že ne…

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
Re: Zvuk po upgradu „ze všeho“
« Odpověď #1 kdy: 10 Prosince 2009, 08:26:53 »
Tak vyřešeno, nakonec pomohl po zdlouhavém experimentování model lenovo-nb0763 yipíaéé

A prvně po dvou a půl letech s Ubuntu/Xubuntu to mám i s "jack-sense"  :D

Hodně lidem se děje, že jim pak systém nabíhá ztišený a s vypnutým zvukem vůbec. To se dá ošetřit pomocí ručního zvýšení hlasitosti a použití
Kód: [Vybrat]
alsactl store. To by mělo zapsat do konfiguráku právě použitou hlasitost. Někdy se stává, že ani to nepomůže, další detaily a chyby se dají dobře vygooglit.
« Poslední změna: 11 Prosince 2009, 11:51:13 od TeaLover »
Nu což, linux JE závislost, a ne že ne…

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.