Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 9.10 obecně  (Přečteno 2111 krát)

polgis

• Návštěvník
9.10 obecně
« kdy: 10 Listopadu 2009, 11:44:09 »
nestudoval jsem nijak moc novinky v nové verzi... ale .. jak se vám jeví Karmic Koala?
co jsem přešel z 9.04 (naprostou novou instalací), přijde mi, že řeším jen problémy .. celkově se mi jeví systém o dost pomalejší, občas dosti pomalá odezva - žádné efekty, více méně žádné náročné operace .. nevím zda aplikacemi, či systémem.. ale od pidgina, přes firefox, evolution, .. až po totem a pro mě stále nepodoporované vyhrazené formáty ..
celý laptop se mi vypnul asi tak 3krát.. jinak při vypnutí zamrzá ... kdesi ... černo .. tak, že musím vypínat hardwarově..
zda se to jen mě? .. nebo máte nějaké podobné problémy?

v "konečném stádiu používání" předchozí instalace jsem i dost experimentoval .. a i přes to se mi zdál ten starý systém stabilnější a hlavně svižnější..

Kedrigern

Re: 9.10 obecně
« Odpověď #1 kdy: 10 Listopadu 2009, 12:13:58 »
Ubuntu 9.10 jsem nasadil na 5 pc se dvěma grafickými prostředími na velmi starý (1.2 Celeron, 256 ram) až průměrný HW. A nikde jsem neměl vážnější problém (notebook mi nespinká, takže si pokaždé počkám o celých 10s déle, než se zapne).

Nicméně pokud nemáš Intel, tak počkej na 10.4, která bude LTS a bude to dle všeho velmi kvalitní verze (doladěny novinky, dočistěné gnome, doladěné bluetoth...)-

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2009, 12:18:35 »
Nicméně pokud nemáš Intel, tak počkej na 10.4, která bude LTS a bude to dle všeho velmi kvalitní verze (doladěny novinky, dočistěné gnome, doladěné bluetoth...)-
... no snad se nemýlíš a opravdu to tak bude  :)
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

Kedrigern

« Odpověď #3 kdy: 10 Listopadu 2009, 15:31:07 »
... no snad se nemýlíš a opravdu to tak bude  :)

Tomuhle bych i věřil (ono to tak plus minus je i v 9.10), ale snad nevymyslí nějakou novou blbost ... Třeba nějaké snadné nasazení Gnome Shellu pro BFU (ještě v nějáké alpha verzi).

Na druhou stranu snad máknou vývojáři gnome, rozhodně budou již velmi zajímavé svobodné ATI ovladače a Intel by mohl akcelerovat (běžně)... hmm... :)

polgis

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Listopadu 2009, 15:42:22 »
no já nevím .. mám intela (i když moje osobní názory na výrobce procesoru jsou zajímávější - tak budiž ale), nvidia karta.. a stejně mi přijde že starší verze byla na tomhle HW svižnější..
jo abych nezapomněl.. a jaký máte NEtworkManager? neříkám, že by mi padal, nebo tak .. ale po startu si vezme tak 2x až 3x delší čas na získání adresy a připojení .. bohužel nevim jakou verzi jsem měl původně ..

fakt nechápu proč zrovna mě se zdá nová verze spíš krok dozadu ..  :-\  

EDIT: vlastně ... !! .. povolil jsem pro novou verzi ahci ... teď jsem zkoušel hdparm a s vypnutým i zapnutým ahci je disk takřka stejně rychlý.. může to mít nějaký vedlejší účinek?

EDIT2: tak jsem jen tak zesrandy zkusil přinstalovat ovladače na nvidii .. a je to lepší zdá se  8)
« Poslední změna: 10 Listopadu 2009, 17:14:16 od polgis »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 10 Listopadu 2009, 16:05:15 »
Tak jsem zkusil xserver nobackflip a výkon glxgears je o 1500fps vyšší a i v Tremulous mi to jede asi o 25-30% víc fps. Zázrak!
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

sysops

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 10 Listopadu 2009, 19:06:26 »
ja ju mám na troch notebookoch, a zatiaľ jedinou chybou, ktorú som našiel, je niekedy divoká aktualizácia. systém ju navrhne, a po jej vykonaní spadne. ináč, pohoda a bootovanie som zatiaľ nemeral - proste ide... ale priznám, zatiaľ najlepšia verzia je Studio. tá ide veľmi rýchlo.

Kedrigern

« Odpověď #7 kdy: 10 Listopadu 2009, 20:12:49 »
jo abych nezapomněl.. a jaký máte NEtworkManager? neříkám, že by mi padal, nebo tak .. ale po startu si vezme tak 2x až 3x delší čas na získání adresy a připojení .. bohužel nevim jakou verzi jsem měl původně ..

Nové NM furt otravují s IPv6 a dost často zapínají obě a ta IPv6 hrozně dlouho trvá (protože je furt timeoutována). Zkusil bych projít nastavení jestli není někde zaplá a příapdně jí vypnout.

klasik

• Návštěvník
    • www.na3ich.sk
« Odpověď #8 kdy: 10 Listopadu 2009, 22:08:01 »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Poslední změna: 10 Listopadu 2009, 23:50:26 od Rovano »

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

klasik

• Návštěvník
    • www.na3ich.sk
« Odpověď #10 kdy: 10 Listopadu 2009, 23:35:34 »
jooo supr... a ja tebe minus a to budem opakovat dlho

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 10 Listopadu 2009, 23:47:06 »
jooo supr... a ja tebe minus a to budem opakovat dlho

Klidně. Mně jeto šuma fuk. TY se prezentuješ sám na ''internetu" a lidi si udělaj názor sami. Nebo už udělali jak jsem se dočetl.
« Poslední změna: 10 Listopadu 2009, 23:49:59 od Rovano »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.