Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Machinarium demo  (Přečteno 5736 krát)

juntas1

• Návštěvník
Machinarium demo
« kdy: 10 Listopadu 2009, 17:52:49 »
zkoušel už někdo z vás demo nebo plnou verzi machinarium? Stáhnul jsem si demo z následující adresy  http://machinarium.net/stahni-test/Machinarium-Demo-EN.tar.gz, ale nejde mi rozjet. Otevřu spouštěč, rozjede se Adobe flash player, ale nic se neděje - jen černá obrazovka. Podařilo se někomu demo zprovoznit?

Jinak na stránkách je možnost zahrát si demo v prohlížeči.. A vypadá to dobře, rád bych autory podpořil, zakoupení full verze, ale musím to nejdřív taky zprovoznit, jinak do toho nejdu  :'(  :)

luisah

• Závislák
Re: Machinarium demo
« Odpověď #1 kdy: 10 Listopadu 2009, 17:59:48 »
Jo, rozbalím, kliknu na machinarium-demo a jede.  ;)

juntas1

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2009, 18:02:51 »
sakra, to není možný :D já tady čumím na černou obrazovku  :D napadá mě jedině souvislost s flash playerem. Nevím, jeslti to nemá taky společnýho něco s tím, že mi nejedou internetový rádia (kubuntu 9.10, mozilla)

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 10 Listopadu 2009, 18:10:29 »
sakra, to není možný :D
Je  ;)
Nemáš flash player nainstalovaný z balíku ze stránek adobe? Já mám jenom flash player nainstalovaný prostřednictvím ubuntu-restricted-extras. Žádné další hovadiny jsem neinstaloval.

juntas1

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Listopadu 2009, 18:14:01 »
to nemám, instaloval jsem jej ze synapticu. Ze stránek Adobe jej od jistý doby neinstaluju. Ách jo, tak jdu pátrat, jeslti tam nemám nějakej další flash nesmysl navíc :o)

juntas1

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 10 Listopadu 2009, 18:51:14 »
Tak netuším  :-\ ale docela mě to mrzí. Verze přímo pro linux a nevalí. Schválně zkusím demo pro wokna a jestli pod wine pofrčí, tak je to teda ostuda  :D
« Poslední změna: 10 Listopadu 2009, 18:53:40 od juntas1 »

qUAKER

• Host
« Odpověď #6 kdy: 10 Listopadu 2009, 19:04:47 »
zkus to z kommandlajny

juntas1

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 10 Listopadu 2009, 20:07:36 »
zkus to z kommandlajny

Terminál absolutně nepoužívám :D umím se tak maximálně pohybovat v adresářový struktuře a sem tam vyžiju apt-get install. Leda tak přetažení spouštěcího souboru do terminálu :D ale když prolezu v terminálu do adresáře Machinarium Demo a napíšu Machinarium-Demo, vypíše mi to Commnad not found

Editace: takže Machinarium mi ve wine taky nefárá.
« Poslední změna: 10 Listopadu 2009, 20:14:52 od juntas1 »

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #8 kdy: 10 Listopadu 2009, 20:15:47 »
mam koupenou plnou verzi a slape jako hodinky ..

MikiTwic

• Aktivní člen
  • *
  • Vždycky to nějak jde...
« Odpověď #9 kdy: 10 Listopadu 2009, 20:16:38 »
mě to valí dokonce i na 64-bit systému... flashplayer mám stažený z adobe tu 64bitovou alpha verzi!
Ale je pravda, že občas se mi taky stalo, že jsem spustil a zůstala jen černá obrazovka, ale když jsem to zkusil znovu tak už vpoho:)
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

juntas1

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 10 Listopadu 2009, 20:44:15 »
Tak to vypadá, že jsem jedinej, komu to prostě nefrčí. Ale co je příčina, to asi nezjistím.

qUAKER

• Host
« Odpověď #11 kdy: 10 Listopadu 2009, 21:56:02 »
Tak to vypadá, že jsem jedinej, komu to prostě nefrčí. Ale co je příčina, to asi nezjistím.

soubor v terminálu spustíš tak, že před něj dáš ./ - tzn. vlezeš do složky se souborem a dáš ./soubor, musí mít práva ke spuštění.

juntas1

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 10 Listopadu 2009, 22:04:04 »

soubor v terminálu spustíš tak, že před něj dáš ./ - tzn. vlezeš do složky se souborem a dáš ./soubor, musí mít práva ke spuštění.

Děkuju ti za radu, quakere. Z terminálu se hra konečně rozjela bez problému :). Zajímavé.. je nějaký rozdíl mezi tím,jeslti něco spouštím z terminálu anebo z GUI? 

juntas1

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 11 Listopadu 2009, 14:31:37 »
Dokázal by mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl v tom, jeslti pouštím Machinarium z terminálu a nebo z GUI? Teda kromě toho, že z GUI ji nespustím  :)

qUAKER

• Host
« Odpověď #14 kdy: 11 Listopadu 2009, 14:42:09 »
hm ty to pouštíš přes spouštěč? zkus to pustit přes GUI ale přímo ten spouštěcí soubor. Pokud se to spustí, problém by mohl být v tom, že spouštěč to pouští z jiné složky a tím pádem to nenajde data nebo něco. v tom případě si vytvoř textový soubor a do něj vlož:

Kód: [Vybrat]
#!/bin/sh
cd /kde/máš/spouštěcí/soubor
./soubor
exit 0

ulož si ho někam třeba jako blah.sh, dej mu spouštěcí práva a nech ho otvírat tím spouštěčem.

juntas1

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 11 Listopadu 2009, 16:52:25 »
tím spouštěč jsem mysel přímo spouštěcí soubor, ne linuxovou aplikaci. Právě přes spouštěcí soubor v GUI to nespustím.. jen se rozjede flash player s černou obrazovkou.

qUAKER

• Host
« Odpověď #16 kdy: 11 Listopadu 2009, 17:42:16 »
tím spouštěč jsem mysel přímo spouštěcí soubor, ne linuxovou aplikaci. Právě přes spouštěcí soubor v GUI to nespustím.. jen se rozjede flash player s černou obrazovkou.

ano a já říkal že máš zkusit spustit přímo tu linuxovou aplikaci, to samé co v terminálu :)

Zdeněk Havlík

• Návštěvník
    • Vozembouch Wing
« Odpověď #17 kdy: 14 Listopadu 2009, 08:36:15 »
Vyzkoušel jsem Demo na Ubuntu 9.04 (64bit) a funguje, otevře se okno "Adobe Flash Player 10", myslím, že jsem to zkoušel i v Ubuntu 9.10 (32bit) a tam se nezadařilo, možná zkusit nahrát Flash Player z 9.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.