Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zmražení systému  (Přečteno 1173 krát)

Jaaar

• Host
zmražení systému
« kdy: 11 Listopadu 2009, 11:30:09 »
Ahoj, nainstaloval jsem Ubuntu 9.10 do svého notebooku a mám takový problém. Při spuštění téměř kterého koli programu př. firefox, open office, atp.  se Ubuntu zmrazí. Přestane reagovat a zamrzne myš a je zapotřebí na tvrdo vypnout. Dokáže někdo poradit díky.

NTB: IBM ThinkPad, P4 1.9GHz, 512MB, 40HDD, ATI VGA

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Re: zmražení systému
« Odpověď #1 kdy: 11 Listopadu 2009, 13:17:26 »
Zasekne se i při spuštění terminálu? Pokud ne, zkuste tyto programy spustit z příkazové řádky tímto příkazem..

Kód: [Vybrat]
firefox > firefox.log
..pokud se to kousne, restartnete PC, najeďte opět do terminálu a pastněte sem výpis (pokud nějaký bude)
cat firefox.log
Když se nedostanete ani do terminálu, tak...........tak............tak se uvidí :-)
« Poslední změna: 11 Listopadu 2009, 13:20:42 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Jaaar

• Host
« Odpověď #2 kdy: 16 Listopadu 2009, 01:00:01 »
Díky za radu, chyba je v notebooku. To samé CD s ubuntu 9.10 mi běží na běžném PC bez problémů. Jinak na notebooku po zadání v terminálu " cat firefox.log " došlo k výpisu " No such file or directory".

Na svůj stolní počítač jsem nainstaloval Kubuntu 9.10 a chtěl bych v něm spouštět mp3,ale nějak se mi nedaří stávající oba přehrávače mp3 nepřehrají. Zvuk ale funguje

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #3 kdy: 16 Listopadu 2009, 06:32:18 »
No, ono bez toho prvního příkazu "firefox > firefox.log", ten druhý příkaz "cat firefox.log", fungovat nebude.

Jaký používáte přehravač hudby? Pokud zvuk funguje, nejspíš bude nutné nastavit správné zvukové zařízení v tom konkrétním přehravači...pro prostředí KDE (Kubuntu) je velmi dobrá volba Amarok...i s ním ale občas bývají problémy..bezproblémový je "mplayer", ale to je spíš přehravač videí...ale na zkoušku vhodný, nikdy jsem nic moc nenastavoval, vše po nainstalování jelo.

sudo apt-get install mplayer
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.