Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace Openoffice z openoffice.cz [vyřešeno]  (Přečteno 1653 krát)

Avax

• Návštěvník
instalace Openoffice z openoffice.cz [vyřešeno]
« kdy: 11 Listopadu 2009, 11:49:06 »
Ahoj,
vzdy jsem pouzival openoffice z openoffice.cz. Ty upravene v ubuntu se mi nelibi. Bohuzel v Koale mi nejdou zprovoznit. Pred instalaci sem odebral stare openoffice, nainstaloval Javu JRE, stahl openoffice. Provedl jsem sudo dpkg -i ooo* (nainstalovali se vsechyn basis),
pote sudo dpkg -i openoffice* (nainstaloval se writer, calc,...) a nakones sem stejne nainstalovat desktop integration.
Bohuzel mi jde spustit jen Draw, Math a Base. Pri snaze spustit Writer, nebo treba Calc tak na mne vyskoci hlaska, ze Ooo havaroval kvuli neocekavane chybe, vse se ulozilo a pri dalsim spusteni se soubory obnovi. Vice uz nic. Preinstalovat jsem to zkousel. Muzete mi poradit, ja by se to dalo vyresit ? Dekuji

Jeste dodam, pri instalaci mi to nikde nehodiho chybu. Vse probehlo v poradku.
« Poslední změna: 18 Listopadu 2009, 23:37:03 od kiklhorn »

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
Re: instalace Openoffice z openoffice.cz
« Odpověď #1 kdy: 11 Listopadu 2009, 12:51:39 »
Asi bych to spíš instaloval jedním příkazem
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg -i *.debMimochodem, jestliže se ti nelíbí jen vzhled, stačí doinstalovat defaultní styl OOo z repozitářů (je jich tam víc  ;))
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install openoffice.org-style-galaxyVerze v 9.10 je stejná jako vanilla. Bylo zvykem, že verze v Ubuntu obsahovala nějaké vychytávky od Novellu, takže instalací vanilly nic navíc nezískáš.

Avax

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Listopadu 2009, 21:53:10 »
Dekuji za radu. Zkusil jsem to odinstalovat a nainstalovat podle tve rady jednim prikazem. Bohuzel problemy pretrvavaji. Nejde o to, ze by mi az tak vadil napr. vzhled, ale snazim se s linuxem nejak naucit pracovat a a pak zvyk - na vanilu jsem zvykly z win a kdyz to tady mohu mit uplne stejne, tak toho chci vyuzit - neni moc programu co by mi to tak nabizely. Bohuzel zjistuju, ze nezvladam ani tak jednoduche veci, i kdyz, v minulem ubuntu mi to slo a fungovalo normalne.

Avax

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Listopadu 2009, 00:15:17 »
Tak problem se mi podarilo vyresit. Zpusobovali jej soubory openoffice, ktere i po "kompletni" odinstalaci prez sudo aptitude remove stale zustavali ulozene. Rucne sem prosel adresare a vse co tam jeste zustalo a co se tykalo openoffice jsem rekurzivne smazal. Pote jsem znova Openoffice stazene z openoffice.org nainstaloval a uz fungovaly a je to v poradku.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.