Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: WIFI - neustale znovupripojovani  (Přečteno 3650 krát)

hdm

• Návštěvník
WIFI - neustale znovupripojovani
« kdy: 12 Listopadu 2009, 09:49:25 »
Ahoj,
wifi na 9.04 jela bez problemu (default netmanager), ale po povyseni na 9.10 mam nasledujici problem.

Notebook se k wifi prihlasuje neustale znovu a znovu, je to asi tak 2x do minuty. Po prihlaseni k wifi chvili jede a pak wifi vypadne a znovu pripojuje a pak zase chvili jede. Tak je to porad dokola.
Jedu pres default Applet NetworkManager 0.7.996

Vygooglil jsem, ze je to nejaky bug Karmicu, ale cekat nez to opravi je dost pakarna.

nasla by se zde nejaka dobra duse, ktera by me doporucila nejaky alternativni net manager. Je treba aby mel i VPN.

Jeste me neni jasne jak se pripadne spolu srovnaji dva net managery  - nebudou se spolu "prat"? Jak se to resi?

klasyc

• Aktivní člen
  • *
Re: WIFI - neustale znovupripojovani
« Odpověď #1 kdy: 16 Listopadu 2009, 23:36:24 »
No mně networkmanager taky blbne, takže jsem přešel na wicd. vpn bohužel nemá, takže se můžeš připojovat tak akorát přes konzoli. Jinak síťové manažery se sneshou hezky. Když nainstaluješ wicd, tak se networkmanager díky závislostem sám smaže  ;D

hdm

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 24 Listopadu 2009, 09:22:07 »
tak jsem ozelel VPN a take presel na WICD a WIFI jede.

Jeste doplnim k problemu, ze ten Network manager mel problem s wifi pouze ZCOMAXem, na LINSYSu jel bez problemu. Oba WIFI routery jsou nastaveny jako bridge.
Problem se neodstranil ani po instalaci noveho jadra 2.6.31-15, co bylo ted v aktualizacich.
Jeste jsem zkousel nainstalovat Backports balik, ale ani to nepomohlo.

menaše

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Prosince 2009, 18:16:30 »
sice zpoloviny netuším, o čem je tu řeč, ale mám stejný problém: povýšila jsem na karmic v místě, kde počítač normálně nepoužívám, a tam vše bez potíží. doma ale připojí - odpojí - připojí - odpojí, stále dokola. vyhazuje to pak i ostatní počítače připojené do sítě. po drátě jede, nikde jinde jsem neměla příležitost testovat. co s tím?

prosím o srozumitelné a polopatické návody/odpovědi, tj. pro blbce :-)

hdm

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Prosince 2009, 12:33:29 »
dobre takze navod pro BeznehoFrantuUzivatele:

v panelu levy click na Aplikace pak levy click na Centrum SW pro ubuntu vyhledat si das wicd. Najde ti to jedinou polozku, na te bude vpravo zluta sipka, tak na tu levy click. Pak uvidis velke tlacitko Instalovat na to click levym. Pak uz si to jen rekne o heslo ROOTa a provede se vsechno samo. Pak doporucuju restart PC a v panelu bude nova ikonka prave nainstalovaneho wicd a tan uz nastavis parametry pripojeni a je hotovo.

Jan Smetana

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 09 Prosince 2009, 16:27:32 »
Dobrý den, (začátečník)

mám stejný problém. Začal jsem ho řešit podle zde uvedeného návodu. Mám distribuci Kubuntu a při pokusu o instalaci wicd mě ohlasil, že musím nejdříve odinstalovat balicky plasma-network-manager a network-manager. Tak jsem to udělal a samozřejmně, že při instalaci wicd je třeba být připojen k síťi a to už se bez network-manager nepripojim ani pres kabel. Je možné to nějak spravit?abych tam měl už wicd a wifi a lan mi v pořádku fungovala? Mnohokrát děkuji za rady. JS

Jan Smetana

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 10 Prosince 2009, 11:22:59 »
Distribuci jsem přeinstaloval, ale nyní potřebuji dá todo pořádku ten wifi adaptér. Stále se připojuje a odpojuje:(. Bojím se, že když ted zas budu chtít instalovat wicd tak mě to zas požádá o odinstalac balíčku network-manager a plasma-network-manager a zase nebudu mít šanic wicd stáhnout. Prosím o pomoc. JS

Jan Smetana

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 13 Prosince 2009, 17:04:57 »
Tak se mi podařilo nainstalovat wicd přes terminál. Nyní už wifi pracuje jak má. Děkuji. JS

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #8 kdy: 13 Prosince 2009, 17:29:52 »
Po včerejší aktualizací jádra mi tohle začalo dělat taky... Ve widlích se normálně připojím, v Ubuntu po restartu taky, ale po cca 10ti minutách se wifi odpojí a pořád chce klíč k síti, kterej stále vkládám a nic... A nepřipojí se ani k nezabezpečené síti.
Začínají mě takový bugy už docela štvát  ;)...
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Jan Smetana

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 14 Prosince 2009, 15:04:22 »
Zkuste také nainstalovat "wicd" -> v terminálu zadejte příkaz:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install wicd

Já po svém boji se všemi ditribucemi linuxu a nekompability mého notebooku s ovladači se vracím zpět k Windows. Bohužel už na to nemám nervy. Přeji hodně štěstí. JS

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.